صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 25
کد خبر: ۲۳۷۸۴۱
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۳ - ۱۸ آبان ۱۳۹۹
آقامحمدی در گفتگو با رویداد‌۲۴ مطرح کرد:

سیاست بایدن در قبال ایران همان سیاست اوباما خواهد بود/ برای مذاکره از موضع برابر جلو برویم

آقامحمدی نماینده پیشین مجلس معتقد است که سیاست دموکرات‌های آمریکا در قبال ایران تفاوت چندانی با سیاست جمهوری خواهان ندارد و اگر سیاست برتری جویانه خود را کنار بگذارند می‌توان به نشستن دور یک میز و گفتگو امید داشت.

رویداد۲۴ جو بایدن در نهایت روز گذشته به عنوان پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام شد. وی نامزد حزب دموکرات ها در این انتخابات بود و سابقه هشت سال معاون رئیس جمهوری سابق این کشور در عهد باراک اوباما را نیز در کارنامه خود دارد. وی در زمان اجرای توافق برجام، از حامیان اصلی این توافق به شمار می رفت و در دوران کمپین انتخاباتی خود نیز اعلام کرده بود که اگر در برابر دونالد ترامپ پیروز شود، آمریکا به برجام بازخواهد گشت.

بایدن البته برای بازگشت آمریکا به برجام، شروطی را نیز اعلام کرده است. وی در یادداشتی در خبرگزاری سی‌ان‌ان به این موضوع اشاره کرده و نوشته بود: اگر تهران به پایبندی دقیق به توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده به عنوان نقطه آغازین برای مذاکرات بعدی به این توافق باز می‌گردد. بازگشت ایران به پایبندی دقیق به این توافقات به معنای این است که ایران تمام پنج گام قبلی خود را در حوزه هسته‌ای بار دیگر به عقب برگرداند. این مساله به معنای کاهش قابل توجه دوباره در ذخایر اورانیوم غنی شده ۴ درصد، کاهش حجم آب سنگین تولید شده توسط ایران و کاهش درصد غنی‌سازی و توقف آن در سایت غنی‌سازی فردو خواهد بود.

یک کارشناس مسائل بین الملل و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز معتقد است که اگرچه تفاوتی در شیوه سیاست خارجی میان جمهوری خواهان و دموکرات ها وجود ندارد اما جو بایدن نیز بر مسیر نیاکان خود به ویژه اوباما در قبال مساله ایران حرکت خواهد کرد.


بیشتر بخوانید:تهران از پیروزی بایدن نهایت استفاده را ببرد و امتیاز بگیرد/ ادامه مذاکرات میان ایران و آمریکا امکان پذیر است


جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تفاوت چندانی در مساله ایران با یکدیگر ندارند

ابراهیم آقامحمدی نماینده پیشین مجلس در گفت و گویی با رویداد‌۲۴ با اشاره به پیروزی جو بایدن به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا و آینده روابط ایران و آمریکا گفت: من معتقدم سیاست داخلی و ساختار نظام ایالات متحده در قبال ایران، چه از سوی دموکرات‌ها و چه از سوی جمهوری خواهان تفاوت چندانی ندارد. جمهوری خواهان همواره با رویه خشونت آمیز و فشار و دموکرات‌ها نیز با رویه فشار‌های حقوق بین‌المللی با ایران مقابله می‌کنند. اما هر دو در نهایت هدف‌های چندان متفاوتی با یکدیگر به ویژه در مساله ایران ندارد.

اقامحمدی تاکید کرد: سیاست دموکرات‌های آمریکا در قبال ایران تفاوت چندانی با سیاست جمهوری خواهان ندارد و اگر سیاست برتری جویانه خود را کنار بگذارند می‌توان به نشستن دور یک میز و گفتگو امید داشت.

وی ادامه داد: فکر اینکه با حضور بایدن تمامی مشکلاتی که ترامپ برای ما ایجاد کرده است، حل و فصل می‌شود فکر اشتباهی است. دموکرات‌ها اتفاقا برخی مواقع یک گام عقب می‌روند که بتوانند با گام‌های بیشتری جلو بیاییند.

بایدن، سیاست دیگر روسای دموکرات را در قبال ایران در پیش می‌گیرد

آقامحمدی همچنین گفت: رئیس جمهوری جدید آمریکا سیاست‌های روسای دموکرات گذشته این کشور را به ویژه در قبال ایران در پیش خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: بایدن، رئیس جمهور جدید و دموکرات آمریکا نیز نیز سیاست اوباما و نیاکان خود را در قبال ایران در پیش خواهد گرفت و بعید می‌دانم در رویه آن‌ها در این مساله تفاوت چندانی دیده شود.

آقامحمدی با اشاره به مساله برجام و آینده روابط ایران و آمریکا نیز گفت: آمریکا در دوران ریاست جمهوری جو بایدن ممکن است به برجام برگردد و از بخش‌هایی از این توافق که به نفعشان بوده نیز بهره لازم را ببرند.

ایران از موضع برابر وارد مذاکره با واشنگتن شود

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه درباره موضع ایران در قبال روی کارآمدن جو بایدن و مساله برجام نیز گفت: برجام اهمیت دارد چنانکنه تاکنون نیز ایران تصمیم به خروج از این توافق را اتخاذ نکرده است. از سوی دیگر ایران همواره بر موضع قدرت خود نیز ایستاده بود و هیچ گاه در سخت ترین شرایط و با وجود خروج آمریکا نیز حاضر به عقب نشینی از مواضع خود نشد. اکنون نیز ایران باید از موضع برابر و برد-برد وارد مذاکره با واشنگتن بر سر مساله برجام شود و کار را جلو ببرد.

نظرات شما