رویداد۲۴ هوس «رئیس جمهور شدن» این روزها به سر سیاسیون زیادی افتاده است، فرقی ندارد قالیباف و سعید جلیلی و محسن رضایی باشند که سال هاست دل به این رویا بستهاند چه نوآمدگانی، چون سعید محمد یا ضرغامی یا ...
این ماههای نزدیک به
انتخابات ۱۴۰۰ گویا ماههای پرتب و تابی قرار است در سیاست ایران باشد، آنقدر که به قول یکی از همین کاندیداهای احتمالی انتخابات، مینی بوسی از کاندیداها میخواهند برای تکیه زدن بر کرسی ریاست پاستور باهم به رقابت برخیزند.
آنها که نمیآیند، آنها که میآیند
اما هفتهای که گذشت هفته انتخاباتی پرخبری بود، برخی نامهای لیست بلندبالاهای کاندیداها رسما راه خود را ازاین لیست جدا کردند و تاکید کردند قرارشان بر کاندیداتوری نیست، برخی با، اما و اگر حرف زدند تا نامشان را فعلا در درون لیست نگه دارند و احتمالات بر سر آمدن برخی دیگر از کاندیداها بر نیامدنشان چربید.
آقایِ رئیس به بهارستان راضی نیست
نام آقایِ رئیسِ مجلس، این روزها بیش از دیگر کاندیداهای ۱۴۰۰ در میان گمانه زنیهای انتخاباتی مطرح میشود. برخی براین اعتقادند که تکیه بر ریاست پارلمان یازدهم نتوانست قالیباف را راضی کند تا از هوس ریاست جمهوری بیفتد. خبرهای جسته و گریخته حکایت از این دارد که قالیباف زیرپوستی فعالیتش برای ۱۴۰۰ را کلید زده است و حتی برخی تحرکات، چون سفرهای استانی یا فشار آوردن بر دولت را در راستای همین حاضر شدن برای میدان رقابت ۱۴۰۰ میدانند.
در هفتهای که گذشت، اما اظهارنظرهای برخی چهرههای نزدیک به او این احتمال را پررنگتر کرد. دبیرکل جبهه جهادران ایرن اسلامی از قطعی شدن فعالیتهای انتخاباتی قالیباف برای ۱۴۰۰ خبر داد. پیشتر نیز خبری درباره حضور نزدیکان قالیباف در یک ستاد انتخاباتی در ساختمان مشروطه جنجال برانگیز شده بود. قالیباف گرچه تا به امروز موضع گیری صریحی در این خصوص نداشته است، اما نشانههای کنار هم قرار گرفته میگویند سرهنگ بازهم خواهد آمد.
محسن رضایی در لباس اقتصاددان یا نظامی؟
«ذهن خوانی نکنید»؛ این آخرین واکنش محسن رضایی به سوالی درباره کاندیداتوری اش در انتخابات ۱۴۰۰ بود. او که به مثابه انتخابات پیشین نامش در لیست کاندیداهای احتمالی قرار دارد مدتیست دست فرمان انتخاباتی گرفته است، اظهارنظرهای او علیه سیاستهای اقتصادی دولت و ارائه تزها و پیشنهادات اقتصادی، یادآور تلاشهای پیشین محسن رضایی برای ارائه چهرهای در قدوقامت ریاست جمهوری است. او حتی اخیرا وعدههای دلاری هم میدهد و معتقد است «اگر اقتصاد و تولید ملی ما راه بیفتد، هیچ ایرانیای نیست که درآمد سرانه آن زیر ۵۰ هزار دلار باشد.»
رضایی مدتیست حملات به دولت را هم شدت بخشیده است و عملا وارد فاز رویارویی با دولتمردان شده است. با پررنگتر شدن احتمال حضور نظامیها در انتخابات ۱۴۰۰ شاید محسن رضایی هم بدش نیاید که وجهه اقتصادی را که تاکنون رأیی برایش نداشته را کنار بگذارد و در زمره کاندیداهای نظامی قرار گیرد. برخی خبرها نیز حکایت از آن دارد که اطرافیان سیاسی محسن رضایی و مشخصا جبهه ایستادگی تلاش دارند تا سردار را برای کاندیداتوری چندین باره مجاب کنند.
ضرغامی بالاخره محبوب میشود؟
تلاش زیادی برای ساختن وجههای سیاسی و محبوب از خود دارد، نشست و برخواست با اصلاح طلبان و اصولگرایان و حتی برخی چهرههای پرحاشیه را در همین راستا از مدت هاپیش کلید زد و بساط صبحانههای سیاسی را به راه انداخت. از همان زمان بود که زمزمههای دور و نزدیک میگفتند ضرغامی درحال مقدمه چینی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری است. او این روزها بی پرده و مستقیم از هوس رئیس جمهور شدنش حرف میزند. ضرغامی در راه محبوب کردن و رای جمع کردن حتی بدش نمیآید که به نیروهای انقلابی هم کنایه بزند آنچنان که اخیرا گفته است «عنوان اصولگرایی یک پوست خربزه زیر پای بچههای انقلاب است»
ضرغامی در فضای مجازی هم حضوری پررنگ دارد و تلاش دارد با نسل جدید ارتباطی بی واسطه برقرار کند.
نوبخت خیال رقبا را راحت کرد
«من برای بازگشت به دانشگاه لحظه شماری میکنم.» محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه با گفتن این جلمه تکلیف اهالی سیاست و رسانه را با گمانه زنیها درباره کاندیداتوری اش روشن کرد. او که نامش در لیست دولتمردان کاندیدای ۱۴۰۰ قرار داشت طی هفته اخیر بالاخره لب به اظهارنظر گوشید و تاکید کرد که قراری برای کاندیداتوری ندارد و به دانشگاه باز خواهد گشت. پیش از او برخی دیگر از دولتمردان، چون اردکانیان و ظریف حضورشان در انتخابات ۱۴۰۰ را رد کرده بودند.
رئیسی ریاست یک قوه را رها نمیکند
گرچه بسیاری از اصولگرایان امید داشتند به پشتوانه ۱۶ میلیون رای رئیسی در سال ۹۶ او رئیس جمهور ۱۴۰۰ شود، و حتی خود او هم بعد از آن انتخابات، استارت تشکیل سازوکاری انتخاباتی را در جریان اصولگرا زد، اما منصوب شدنش به ریاست قوه قضاییه او را در مسیری دیگر قرار داد. ابراهیم رئیسی که از قضا نامش همچنان در لیست کاندیداهای ۱۴۰۰ بود و برخی معتقد بودند او نیز به مثابه قالیباف به ریاست یک قوه رضایت نخواهد داد و هدف اصلیش را در پاستور جستجو میکند این هفته بالاخره لب به سخن گشود و درباره کاندیداتوری اش در انتخابات گفت «فقط به قوه قضاییه فکر میکند.»
میدان پررفت و آمد انتخابات ۱۴۰۰
تا انتخابات ۱۴۰۰ راه زیادی باقی نمانده است، اما رصد حال و هوای انتخاباتی کشور گویای آن است که در هفتهها و ماههای پیش رو باید منتظر رونمایی از کاندیداهای جدید دیگری باشیم، میدان انتخابات ۱۴۰۰انگار قرار است میدانی پررفت و آمد و شلوغ باشد.