هرچقدر رد صلاحیت کنند، باز هم مردم در انتخابات مشارکت میکنند/ شانس اصولگرایان برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بالاست
برخی از کارشناسان بر این عقیده هستند که بسیاری از افرادی که اکنون سمت اجرایی دارند بازهم چشمشان به پاستور است و از هر فرصتی برای راهیابی به کاخ ریاست جمهوری استفاده میکنند. از جمله محمدباقر قالیباف که به گفته ناصر ایمانی علیرغم حضورش در جایگاه ریاست مجلس، بازهم سودای ریاست جمهوری در سر دارد. قالیباف و لاریجانی دو شخصیتی هستند که اگرچه پیش از این بخت خود را برای ریاست جمهوری آزمودهاند اما باز هم نامشان در آستانه انتخابات مطرح میشود. حال باید دید در ۶ ماه منتهی شرایط به چه گونهرقم میخورد.
ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با رویداد۲۴ با اشاره به تاثیر شرایط موجود در میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: من معتقدم تا زمان انتخابات ریاست جمهوری شرایط به همین صورت باقی نمیماند و تغییر میکند؛ اما میزان مشارکت در شرایط فعلی به نسبت انتخابات ۹۲ و ۹۶ کمتر خواهد بود. اشتباهی که معمولا در چند ماه گذشته صورت میگیرد این است که انتخابات ریاست جمهوری با انتخابات مجلس ۹۸ مقایسه میشود. در انتخابات ریاست جمهوری همواره مشارکت بالا بوده است و مردم میدانند هر رایی که میدهند و هر انتخابی که داشته باشند در سرنوشت آنها تاثیر گذار خواهد بود. اما انتخابات مجلس برای مردم به اندازه انتخابات ریاست جمهوری مهم و سرنوشت ساز نیست. در ۶ ماه باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری ممکن است شرایط تغییر بسیاری داشته باشد.
شانس بالای اصولگرایان برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰
ایمانی با بیان اینکه من تاثیر رد صلاحیتها را در میزان مشارکت موثر نمیدانم، گفت: شخصا اعتقاد دارم که رد صلاحیتها در میزان مشارکت در انتخابات تاثیری ندارد، اصلاح طلبان همواره معتقدند که رد صلاحیتهای گستردهای صورت گرفته است و همیشه این سخن را مطرح میکنند. در انتخابات مجلس هفتم و یا هشتم علیرغم رد صلاحیتها، اما بازهم میزان مشارکت بالا بود. حتی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ و همینطور ۸۸ نیز با توجه به رد صلاحیتهایی که وجود داشت، بازهم مردم پای صندوقهای رای حضور پیدا کردند و رای دادند. باید بگویم ارتباط معناداری بین رد صلاحیتها و میزان مشارکت وجود ندارد. حتی اگر در مجلس ۹۸ هیچ رد صلاحیتی صورت نمیگرفت بازهم میزان مشارکت در انتخابات پایین بود؛ زیرا عملکرد دولت روحانی بسیار ضعیف بود و مردم نیز از شرایط موجود رضایتی نداشتند، از سوی دیگر نیز اصلاح طلبان هم درانتخابات شرکت نکردند.
بیشتربخوانید: جبهه پایداریها کاندیدای جدید زیر سر دارند؟ / سعید جلیلی کنار گذاشته میشود؟
این فعال سیاسی با بیان اینکه نمیتوان گفت یک حزب خاص در انتخابات ۱۴۰۰ دست بالا را دارد، تصریح کرد: تا زمان انتخابات ۶ ماه باقی مانده است و از حالا نمیتوان پیش بینی کرد که کدام حزب یا فرد دست برتر را در این رقابت دارند، در انتخابات ۷۶، ۸۴ و حتی در انتخابات ۹۲، شرایط به یک صورت بوده و در روزهای منتهی به انتخابات شرایط تغییر کرده است. اصولگرایان به دلیل عملکرد بد دولت شانس بسیاری برای پیروزی در انتخابات دارند، اما اینگونه نیست که به صورت قطعی برنده انتخابات باشند.
وی ادامه داد: دولت روحانی متاسفانه بسیار ضعیف عمل کرد. حتی دولت زمان جنگ نیز اینچنین ضعیف و ناتوان نبود. عملکرد ضعیف دولت مردم را ناامید میکند و به همین دلیل است که شور و نشاط نه تنها در میان مردم بلکه در میان احزاب نیز وجود ندارند.
قالیباف منتظر ارزیابی شرایط برای حضور در انتخابات
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به حضور قالیباف در انتخابات، گفت: تصور میکنم قالیباف اکنون مسئولیت بسیار مهمی دارد و این جایگاه ریاست مجلس را به سادگی از دست نمیدهد، مگر اینکه اتفاق بسیار مهمی رخ دهد، مثلا فکر کند که حضورش در انتخابات بسیار مهم و لازم است و با حضور در انتخابات قطعا پیروز خواهد شد. او تاکنون حضورش در انتخابات را به صورت قطعی رد نکرده است و همچنان نیم نگاهی به ریاست جمهوری دارد. افرادی هستند که قطعا اعلام کردهاند که حضور پیدا میکنند، برخی قطعا گفتهاند که شرکت نمیکنند و برخی هم سکوت کردهاند تا شرایط را ببینند؛ قالیباف نیز از همین دست افراد است که منتظر است تا شرایط را برای حضور یا عدم حضور ارزیابی کند.
وی ادامه داد: البته باید بدانیم که ترکیب کاندیداها نیز در انتخابات بسیار مهم است، اگر ترکیب به صورتی باشد که در آن چهره مقتدری دیده نشود که برای اداره کشور مناسب باشد، من ترجیح میدم قالیباف حضور پیدا کند. البته تاکید میکنم که اگر در غیر اینصورت باشد بهتر است که در جایگاه فعلی خود باقی بماند.
احتمال بالای کاندیداتوری علی لاریجانی
ناصر ایمانی با بیان اینکه امکان ندارد اصولگرایان و اصلاحطلبان بخواهند ائتلاف کنند، خاطرنشان کرد: ممکن است که هر دوجناح بخواهند از فردی حمایت کنند، اما هیچ گاه ائتلافی صورت نخواهد گرفت. اصلاح طلبان عملکرد خوبی نداشتند و مردم از آنها رضایت ندارند. ممکن است معتدلهای هر دو گروه مثلا از فردی مانند لاریجانی حمایت کنند؛ با توجه به شرایط فکر میکنم علی لاریجانی در انتخابات حضور پیدا میکند و احتمال کاندیدا شدنش بالا است.