صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۲۴۷۵۹۲
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۸ - ۲۳ دی ۱۳۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
احمد مازنی:

اگر نامزدی معرفی نکنیم، برایمان فرش قرمز پهن نمی‌کنند/ عارف با عدم ارائه لیست در انتخابات مجلس مخالف بود

احمد مازنی گفت: مطلع شدم که بخشی از اصولگرایان نگاهشان نسبت به ریاست‌جمهوری کشفی است. یعنی تصور می‌کنند رئیس‌جمهور از سوی خداوند تعیین می‌شود و باید او را کشف کرد.

رویداد۲۴ اصلاح‌طلبان در شرایط کنونی در دو راهی ورود به انتخابات با سیاست ائتلاف یا حمایت از نامزد اصلاح‌طلب قرار دارند؛ به نحوی که اخیرا محسن رهامی اعلام کرد که بر اساس اخبار رسیده حزب کارگزاران از علی لاریجانی حمایت می‌کند. اگر این گزاره به وقع بپیوندند احتمالا شاهد اختلاف نظر‌هایی میان بدنه اصلی اصلاح‌طلبان با کارگزاران خواهیم بود، زیرا در ماه‌های اخیر تقریبا عموم اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌اند که دیگر با سیاست ائتلافی وارد انتخابات نمی‌شود.

احمد مازنی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و نماینده پیشین مجلس درباره سیاست انتخاباتی اصلاح‌طلبان به «نامه‌نیوز» گفت: «در عالم سیاست همه‌چیز ممکن است و هیچ چیز محال نیست و ورود به انتخابات با سیاست ائتلافی یا ورود با نیروی اصلاح‌طلب هم مستثنی از این قاعده نیست، اما تا این لحظه اصلاح‌طلبان با توجه به تجربه ائتلافی که در سال ۹۲ انجام شد، اصرار دارند که با نامزد کاملا اصلاح‌طلب وارد انتخابات شوند و بنای ائتلاف با یک نیروی غیراصلاح‌طلب وجود ندارد. البته این نظر بسته به جمع‌بندی مجمع اجماع‌ساز است و این امکان وجود دارد که تصمیم دیگری در مجمع گرفته شود که در آن صورت هم طبیعتا با نظر اکثریت احزاب خواهد بود».


او ادامه داد: «تصمیم درباره ائتلاف بستگی به شرایطی دارد که رقم خواهد خورد؛ به‌نحوی که اگر در انتخابات ۱۴۰۰ شاهد ردصلاحیت نیرو‌های اصلاح‌طلب باشیم ممکن است بازهم به سمت ائتلاف حرکت کنیم».

او درباره سخنان برخی اصلاح‌طلبان که می‌گویند در صورتی که همه نیرو‌های اصلاح‌طلبان ردصلاحیت هم شوند، به قیمت عدم ارائه نامزد به سمت سیاست ائتلافی نمی‌رویم، اظهار کرد: «من با این نظر موافق نیستم. عدم ارائه نامزد از سوی اصلاح‌طلبان مشکلی را حل نمی‌کند. وقتی به نتیجه انتخابات مجلس یازدهم نگاه کنیم، درمی‌یابیم که نتیجه عدم ارائه لیست از سوی شورای عالی سیاست‌گذاری ورود یک‌دست اصولگرایان به مجلس بود. طبیعی است وقتی ما لیست ندادیم، مردم هم رغبتی به شرکت در انتخابات هم نداشتند و وقتی مشارکت پایین باشد، اصولگرایان پیروز انتخابات می‌شوند. در همان زمان هم آقای عارف در شورای عالی سیاست‌گذاری اصرار داشت که باید لیست داد، اما نظر اکثریت اینگونه نبود و جالب است که برخی از نیرو‌ها پس از تأیید صلاحیت نظر خود را تغییر دادند و می‌گفتند باید لیست بدهیم. یعنی در اسفند ۹۸ وقتی یک رویه مشخصی در کار نبود، نتیجه آنچه می‌بینید پدید آمد».


بیشتر بخوانید: سید حسن خمینی می‌تواند نامزد اجماعی اصلاح طلبان باشد؟


او در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره این گزاره که اگر اصلاح‌طلبان با نامزد‌های اصلاح‌طلب وارد شوند و به هیچ وجه به سمت ائتلاف نروند، احتمال ردصلاحیت نیروهایشان کاهش می‌یابد، تصریح کرد: «من فکر نمی‌کنم اینگونه باشد. ما می‌خواهیم سیاست‌ورزی کنیم و قرار نیست در تقابل با شورای نگهبان قرار بگیریم. تجربه به ما نشان داده است فشار به شورای نگهبان جواب نمی‌دهد و باید با اعضای شورای نگهبان در تعامل و گفتگو وارد شویم. اگر بناست که سیاست ائتلافی را ریشه‌یابی کنیم باید به قبل از سال ۹۲ بازگردیم و بگوییم که سیاست ما در انتخابات ۸۴ که با چند نامزد وارد انتخابات شدیم، اشتباه بود. باید بگوییم که در سال ۸۸ همه نیرو‌ها اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا در بازی باخت-باخت قرار گرفتند و تنها کسانی که از آن حوادث سود بردند دشمنان ایران و نظام اسلامی بودند. خب ما باید چه می‌کردیم که از ماجرا‌های بعد از ۸۸ رهایی می‌یافتیم؟ در سال ۹۲ تصمیم گرفته شد که با حمایت از آقای روحانی دوباره در عالم سیاست وارد شویم که سیاست درستی بود».

این نماینده مجلس دهم درخصوص ضرورت مشارکت حداکثری در کشور بیان کرد: «البته شورای نگهبان هم باید سعی کند که زمینه مشارکت حداکثری را ایجاد کند. بر اساس قانون اساسی همه مسئولین و نهاد‌ها موظفند که شرایط انتخاباتی پر شور را فراهم کنند و شورای نگهبان هم از این قاعده مستثنی نیست. یکی از عوامل شکل‌گیری مشارکت بالا در انتخابات هم ایجاد امکان حضور تمام نیرو‌های سیاسی در انتخابات است و امید داریم شورای نگهبان با نگاهی موسع با نامزد‌های اصلاح‌طلبان مواجه شود».

این شخصیت اصلاح‌طلب درباره طیف اندکی از اصولگرایان که خواستار مشارکت حداقلی در انتخابات هستند، خاطرنشان کرد: «من در گفتگو‌هایی که با برخی داشتم، مطلع شدم که بخشی از اصولگرایان نگاهشان نسبت به ریاست‌جمهوری کشفی است. یعنی تصور می‌کنند رئیس‌جمهور از سوی خداوند تعیین می‌شود و باید او را کشف کرد. آن‌ها می‌گویند آن فرد کشف شده باید رئیس‌جمهور شود و دیگر رأی مردم اهمیتی ندارد و صرفا برای به جا آوردن روند ظاهری قانونی شرایطی مهیا شود که مردم در انتخابات شرکت نکنند و آن رئیس‌جمهور کشف‌شده با یک رأی حداقلی وارد مجلس شود. چنین نگاهی نه مبنای قانونی دارد و نه مبنای شرعی و به شدت در تعارض کامل با قانون اساسی است. تأکید می‌کنم که طیف اندکی از اصولگرایان به دنبال چنین نگاهی هستند و اکثریت اصولگرایان چنین فکر نمی‌کنند، اما همان طیف اندک می‌خواهد با اِعمال فشار نظر خود را حاکم کند که همه مسئولان و فعالان سیاسی باید هشیار باشند تا چنین جریانی نتواند پیش‌روی کند. آن‌ها می‌خواهند تفکر خود را به نام امام، رهبری و نظام بزنند در صورتی که ما باید بگوییم امام و رهبری همواره قائل به رأی مردم بوده‌اند و ما باید بگوییم که نظام جمهوری اسلامی ایران آن‌چیزی نیست که این طیف اندک اصولگرا می‌گوید. به نظرم حتی خود اصولگرایان در جلوگیری از پیش‌روی این طیف باید بیش از همه فعال باشند».

مازنی در پایان گفت: «اصلاح‌طلبان هم باید بدانند که اگر نامزدی معرفی نکنند، برایشان فرش قرمز پهن نمی‌شود. ما دیده‌ایم گروه‌هایی که از انتخابات دوری کرده‌اند به مرور حذف شده‌اند و واقعا این‌طور هم نیست که دولت‌ها در جمهوری اسلامی با هم تفاوت نداشته‌اند. هیچکس نمی‌تواند بگوید دولت آقای هاشمی با دولت آقای خاتمی یکسان بود یا دولت آقای خاتمی همان دولت آقای احمدی‌نژاد بود یا دولت روحانی با تمام دولت‌های پیش از خود تفاوتی نداشته است؛ بنابراین هنوز می‌شود به انتخابات امید داشت و باید با تمام توان در آن شرکت کرد».

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۳
شما اصلاح طلب ها نقشتونو در موقع انتخابات خوب بلدید اجراکنید که هم پرشور کردن واغ کردن انتخابات هست.بعدش هم به خواب زمستانی یا فرو میبرنتون یا فرو میریرد تا چهار سال بعد
نظرات شما