صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 07
کد خبر: ۲۵۷۲۵۷
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۲ - ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

آخرین اخبار اصولگرا‌یان برای انتخابات ۱۴۰۰ / رستم قاسمی رییس ستاد ابراهیم رییسی می‌شود؟

نام حدود ۲۰ چهره اصولگرا بیشتر از دیگران برای انتخابات ۱۴۰۰ بیشتر شنیده می‌شود. از میان این اسامی البته چند نفر وضعیت مناسبی دارند و به نظر می‌رسد دیگران برای سهم‌خواهی حضور یافته‌اند نه آنکه وزنی در اندازه ریاست جمهوری داشته باشند.

رویداد۲۴ در حالی که جریان‌های اصولگرا هنوز از نامزد‌های اصلی این جریان حمایت نکرده‌اند، اما به شکل باور نکردنی، نزدیک ۴۰ چهره برای این انتخابات تمایل به نامزدی دارند. در این گزارش، به بررسی ۲۰ چهره اصلی این جریان که مدعی نامزدی انتخابات ریاست جمهوری هستند، می‌پردازیم!

۱- سید ابراهیم رئیسی همراه اول!

حجت الاسلام رئیس قوه قضائیه، جدی‌ترین نامزد انتخابات ۱۴۰۰ است. رئیسی با وجود اینکه از عدم تمایل برای پذیرش این مسئولیت سخن گفته، اما اصولگرایان معتقدند او تنها گزینه وحدت آفرین این جریان است.

منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت اخیرا گفته حجت الاسلام رئیسی اولویت اول این شورا بین گزینه‌های مطرح برای ریاست جمهوری است. او گفته در گفتگو‌های وحدت، ارزیابی اولویت‌های بعدی و پیش‌بینی لازم در شرایط ویژه مورد نظر است و به‌زودی چارچوب این گفتگو‌ها و نحوه دعوت از نامزد‌ها تدوین خواهد شد و برای دستیابی به یک قالب و الگوی مشخص برای برگزاری نشست‌های جدی‌تر با کاندیدا‌ها در هیئت عالی شورای وحدت بررسی خواهد شد.»

اما در این هفته مهمترین خبر درباره حجت الاسلام رییسی، سخنان منوچهر متکی نبود، بلکه تغییر مهم آرایش‌های سیاسی بود. امروز اخباری به رویداد۲۴ رسیده که نشان می‌دهد با رستم قاسمی و علی نیکزاد برای ریاست ستاد حجت الاسلام ابراهیم رییسی صحبت شده است. ظاهرا این مسئولیت به گردن رستم قاسمی خواهد افتاد.

از هفته‌های قبل نیز برخی از نزدیکان رییسی ستادهای انتخاباتی او را راه‌اندازی کرده بودند و دیدارهایی انجام شده بود اما در صورت انتصاب رستم قاسمی تقریبا تکلیف آرایش سیاسی انتخابات مشخص خواهد شد؛ چه آنکه هر دو جریان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرای کشور منتظر تصمیم نهایی رییسی بودند و با انتصاب رییس ستاد، هم تکلیف ائتلاف اصولگرایان مشخص می‌شود و اصلاح طلبان نیز راحت‌تر می‌توانند به این فکر کنند که چه فردی را در مقابل رییسی معرفی کنند.

۲- محمود احمدی نژاد حتما می‌آید!

اگرچه حضور رییسی تقریبا در انتخابات ریاست جمهوری قطعی شده، اما این به آن معنا نیست که شخصیت‌های دیگر کنار بکشند یا با او رقابت نکنند. از جمله چهره‌هایی که در صورت تایید صلاحیت، فضای خاصی در انتخابات ایجاد می‌کند. محمود احمدی نژاد است. وضعیت او در نظرسنجی‌ها حتی از ابراهیم رئیسی هم بالاتر است. با این حال سد بزرگ شورای نگهبان در مقابل اوست؛ سدی که بسیار بعید است بتواند از آن عبور کند. با این حال نزدیکانش خبر داده‌اند که او در هر صورت در انتخابات شرکت خواهد کرد. 

احمد خورشیدی گفته «احمدی‌نژاد حتما در انتخابات شرکت خواهد کرد. او در همه نظرسنجی‌هایی که نهاد‌ها یا شبکه‌های مجازی انجام می‌دهند با اختلاف معناداری جلوتر از سایر افراد مطرح برای انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد؛ اقبال احمدی‌نژاد در سال ۹۶ هرگز مثل اکنون نبود و بسیار بیشتر شده و از آن زمان تاکنون بیش از دو برابر و چه بسا بیشتر شده است. آن زمان شرایط فرق می‌کرد، سیاست خارجی ایران وارد برجام شده بود و این مذاکره باید ادامه پیدا می‌کرد تا به نتیجه برسد به همین دلیل صلاح بود کسی که منادی مذاکره است، کار را ادامه دهد.»

۳- محمد باقر قالیباف نوبت سردار؟

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس همچنان سودای پاستور دارد. هر وقت نامزدی قالیباف جدی‌تر می‌شود، او حتما یک نظارت میدانی در استان‌های محروم انجام می‌دهد. او قبل از نظارت میدانی اسفند ماه در کردستان، سه ماه نظارت میدانی استانی نداشت.

گفته می‌شد شکست دیپلماتیک او در سفر به روسیه، باعث شد اعتبار او اندکی آسیب ببیند. به احتمال فراوان اگر رییسی کاندیدا شود، قالیباف حضور نخواهد یافت چنانچه بعید است لاریجانی هم حاضر شود به انتخابات ورود کند. با این حال سیاست ایران عرصه اتفاقات ناگهانی است و هیچ چیز قطعی نیست؛ حتی اگر کسی قسم جلاله بخورد که قصد کاندیداتوری ندارد، باز به آن شک کنید. عمل به تکلیف شرعی همه مشکلات را حل خواهد کرد!

۴- رستم قاسمی دنبال پست نیستم

رستم قاسمی در این یک سال فعالیت‌های خود را گسترش داده است. او می‌گوید «حضورم در انتخابات ۱۴۰۰ کاملا تصمیم شخصی است. به دنبال این نیستم که بیایم در رقابت‌های انتخاباتی که فردا بخواهم در یک دولتی وزیر و معاون و امثالهم شوم.»

این جمله تعارفی بیش  نیست و آن را باور نکنید. اطلاعات رویداد۲۴ نشان می‌دهد اتفاقا او قرار است وزیر و معاون شود. وقتی چنین قراری باشد، خب چه بهتر که رییس این دولت ابراهیم رییسی باشد؛ کسی که هم احتمال ائتلاف روی او مشخص است و هم آینده او برای فعالان سیاسی آینده روشنی است. رقابت با کسی که چنین آینده روشنی پیش روی اوست، کار راحتی نیست و جسارت خاصی می‌طلبد! دست‌کم در رستم قاسمی چنین شجاعتی وجود ندارد و به همین دلیل است که او به ریاست ستاد و معاون اولی دولت بسنده خواهد کرد. سرکه نقد به از حلوای نسیه است. البته برای رستم قاسمی این سرکه از هزار حلوا شیرین‌تر است؛ چه آنکه بعید است او روزی به آن حلوا برسد!


بیشتر بخوانید: اختلاف سعید محمد و سردار جوانی بر چیست؟


۵- سعید محمد منتقد نظامیان!

اختلافات شدید هفته گذشته میان فرماندهان سپاه بر سر حضور سعید محمد نشان داد تا چه اندازه، نامزدی او برنامه‌های بخشی از نیرو‌های سیاسی را به هم زده است. سعید محمد که گفته می‌شد به خاطر برخی پرونده‌ها، منتقد قالیباف و عیسی شریفی است، حالا در جایگاه نقد رفتار‌های حزبی سپاه قرار گرفته است.

در بیانیه‌ای که دفتر سعید محمد در واکنش به اظهارات سردار یدالله جوانی منتشر شده آمده بود «آقای جوانی مسئولیت سخنگویی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ندارند و تحلیل شخصی خود را بعنوان یک شخصیت حقیقی عنوان نموده است که متاسفانه مورد سوء استفاده رسانه‌های معاند برای ضربه زدن به ساحت مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز شده است.»

برخی اینگونه تحلیل می‌کنند که سعید محمد می‌تواند محمود احمدی نژاد سال ۱۴۰۰ باشد و کنار نمی‌کشد اما اخباری از نزدیکان سعید محمد شنیده شده که در صورت قطعیت حضور رییسی، سعید محمد نیز در لحظه آخر کنار خواهد کشید و به همان شهرداری تهران بسنده خواهد کرد. البته در این مورد هم اطمینان نداشته باشید. این سیب که به هوا پرتاب شده هزار چرخ می‌خورد تا به زمین بیاید.

۶- عزت الله ضرغامی و سرقت شعار کمونیست‌ها

۶ دی امسال عزت الله ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و فضای مجازی، در حساب توییتری خود نوشته بود: «۹ دی هر سال در یکی از استان‌ها سخنرانی دارم. امسال، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، از من برای سخنرانی در مراسم کرمان دعوت کردند. اشتیاق و احساس وظیفه من به دلیل سالگرد شهادت سردار سلیمانی مضاعف بود، ولی به دلیل شبهه انتخاباتی برای ۱۴۰۰، از آن‌ها تشکر و عذرخواهی کردم.»

ضرغامی با اینکه تلویحا اعلام نامزدی کرد، اما کسی او را جدی نگرفت. این روز‌ها او برای جدی گرفتن هر کاری می‌کند. او «زیر میز بازی زدن» را شعار فعالیت‌های خود انتخاب کرده و می‌نویسد «در نظام مدیریت کشور، راز بقا در سکوت و همراهی است. راز رشد در تئوریزه کردن منویات اصحاب قدرت و "راز حذف" در مشاوره صادقانه و کارشناسانه! دولت آینده باید زیر میز این بازی بزند.»

با این حال به نظر می‌رسد از نظر عامه مردم، لباس زیر او جذاب‌تر از توییت‌هایش باشد! محمد مهاجری در واکنش به مصاحبه اخیر عزت الله ضرغامی که مردمی بودن را در خرید لباس زیر نیز نشان داده بود نوشته «خاک بر سر من که برای چند رای بیشتر لباس زیرش را بیرق انتخابات قرار می‌دهد. انتخاباتی که نکوست از تبلیغاتش پیداست.»

ظهر روز گذشته مصاحبه‌ای از عزت الله ضرغامی منتشر شد که در آن گفته شعار من «نان، مسکن، آزادی» است. البته این شعار تا کنون شعار چپگرایان کمونیست ایران بوده که همواره در اعتراضات آن را روی تابلوهای خود نوشته‌اند و جریان اسلامگرا در مقابل این شعار، شعار «نان، مسکن، آزادی، حکومت اسلامی» را درست کردند. البته ضرغامی تا کنون چند شعار عوض کرده است؛ از جمله شعار «فرصت زندگی» و شعار «زدن زیر میز»

ضرغامی روی بدنه رای عدالتخواهان اصولگرا حساب کرده، چنانچه عمده مصاحبه‌هایش نیز با آنها انجام می‌شود و حتی مصاحبه اعلام آمادگی‌اش در انتخابات را نیز با همان‌ها انجام داد. از این منظر او ترجیح داده با یک سرقت تاریخی، از شعار چپگرایان استفاده کند. خیلی به این شعارها توجه نکنید. ظاهرا در انتخابات انتحال مجاز است!

۷- سعید جلیلی دولت از سایه بیرون می‌آید!

حامیان سعید جلیلی روز یک شنبه در توییتر طوفان سایبری راه انداختند و با هشتک «رای من جلیلی»، به حمایت از او پرداختند. سایت «جلیلی ۱۴۰۰» درباره این پویش می‌نویسد «در ساعات پایان پویش اکثر فعالین توییتری تاکید داشتند که این تازه آغاز یک ماجراست، ماجرایی که باید از فضای مجازی و توییتر به فضای حقیقی و کف جامعه منتقل شود. در این توییت‌ها تصاویری از جلیلی در کنار ابراهیم رئیسی منتشر شده بود و تاکید شده بود که انقلابی بودن دو قوه قضائیه و مجریه، به حل مشکلات کشور کمک می‌کند. کنایه‌ای آشکار به رئیس مجلس که از نظر حامیان سعید جلیلی، در اتوبوس انقلاب جایی برای او نیست!»

۸- محمد عباسی: وزیر سایه و ورزش!

در اولین روز‌های بعد از نوروز، محمد عباسی وزیر پیشین ورزش و جوانان کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست‌جمهوری سیزدهم اعلام کرد. او درباره کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری و ادعای ساماندهی ستاد‌های انتخاباتی خود گفته «در حال تدوین راهکار‌های برون‌رفت از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم هستم، اما در مورد چگونگی ورود به انتخابات ۱۴۰۰ به زودی توضیح خواهم داد. ولی آنچه قطعی است، اینکه بنده به جد به دنبال تقویت رویکرد ولایتمدارانه نظام و پایبند به جریان‌های وحدت‌بخش انقلابی هستم. مشرق نیوز نوشته در صورت تأیید نشدن صلاحیت احمدی‌نژاد برای انتخابات آتی، او از کاندیداتوری محمد عباسی، وزیر دولتش حمایت خواهد کرد.»

۹- محمد ناظمی اردکانی با حزب می‌آید!

جامعه اسلامی مدیران با صدور بیانیه‌ای از کاندیداتوری محمد ناظمی اردکانی دبیرکل این حزب و وزیر پیشین تعاون برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ خبر داده است.

در این بیانیه آمده جامعه اسلامی مدیران که از ابتدا مصمم به ارائه راهبرد و راهکار در رابطه با مشکلات کشور بود، تلاش‌های بسیاری برای قرار گرفتن مسئولان دولتی در مسیر خدمتگزاری انجام داد که متاسفانه به علت نقد ناپذیری آنان، توجه لازم صورت نگرفت. بر اساس شاخص‌های ۳۰ گانه مدون، طی فرایندی کاندیدا‌های مطرح، در کمیته انتخاب جامعه اسلامی مدیران مورد ارزیابی قرار گرفتند و اینک در آستانه دوازدهم فروردین، به یمن عید جمهوری اسلامی، اعلام می‌نمائیم در جمع بندی نهایی آقای دکتر محمد ناظمی اردکانی حائز رتبه نخست گردیدند. دکتر محمد ناظمی اردکانی از مدیران برجسته کشور و دارای ویژگی‌هایی است که رهبر فرزانه انقلاب در سخنرانی اخیر خود بر شمردند. ایشان مدیری باکفایت، ساده زیست، مردمی، باایمان، عدالتخواه، ضدفساد، معتقد به توانمندی‌های کشور با عملکرد انقلابی و جهادی است.

۱۱- سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نامزد مجلسی!

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس و عضو جبهه پایداری آخرین نامزد جدی انتخابات است. او اخیرا گفته «من برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام خواهم کرد، اگر کسی خودش را اصلح نمی‌داند نباید کاندیدا بشود. روش اداره کشور باید تغییر بکند و برنامه کاملی برای این مسئله داریم. آقای روحانی کاری کرده است که اصلاح‌طلبان فرصتی در انتخابات ۱۴۰۰ نخواهند داشت؛ مردم در کوتاه‌مدت به هیچ وجه عملکرد اصلاح‌طلبان را فراموش نمی‌کنند. قاضی زاده هاشمی گفته: حقوق رسمی و ثابتم ۲۲میلیون تومان است.»

۱۲- محسن رضایی در جلسات وحدت

نامزدی محسن رضایی در انتخابات دوباره جدی شده است. او هم مثل قالیباف سابقه یک انصراف و دو شکست در انتخابات ریاست جمهوری را دارد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی درباره آنچه با عنوان «جلسات ۱۳ نفره برای وحدت نیرو‌های انقلاب» مطرح شده، گفته «در چنین جلسه‌ای که با موضوع وحدت و با حضور ۱۳ نفر مطرح شده است شرکت نکرده‌ام، اما در یکی دو جلسه که برای وحدت نیرو‌های انقلاب تشکیل شده بود، شرکت کرده‌ام. بنده در حال کمک به نیرو‌های انقلاب برای وحدت و همگرایی بیشتر هستم، اما این کمک به‌صورت سازمان‌یافته نیست.

رضایی در پاسخ به این سؤال که «آیا در آن جلسات بحثی درباره مصداق کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ شده است یا نه؟» گفته من در یکی دو جلسه‌ای که حضور داشتم چنین چیزی احساس نکرده‌ام، اما آماده‌ام که برای وحدت بیشتر نیرو‌های انقلاب کمک کنم.

۱۳- محمد مخبر مردی با واکسن

محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام هم یکی از نامزد‌های لیست طولانی اصولگرایان برای انتخابات است. مخبر تمایل زیادی داشت با واکسن ایرانی کرونا خود را مطرح کند، اما تلاش‌های او ظاهرا تا اینجا به نتیجه نرسیده و بعید است قبل از انتخابات، خبری از واکسن ایرانی کرونا باشد.

۱۴- رامین مهمانپرست: سفیر احمدی نژاد مستقل است!

رامین مهمان‌پرست سفیر پیشین ایران در لهستان و سخنگوی پیشین وزارت خارجه درباره خبر اعلام کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفته آماده ثبت‌نام در انتخابات هستم و حضور من در انتخابات مستقل است و به توصیه کسی ثبت‌نام نمی‌کنم.

۱۵- نبوی اصولگرا‌یان هم آمد!

حجت‌الاسلام سید عباس نبوی رئیس مؤسسه تمدن و توسعه اسلامی خبر داده در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهد کرد. او در یک نشست خبری درباره اهداف حضورش در انتخابات گفت: بنده عدالت همه‌جانبه، کارآمدی دانش‌بنیان، اقتدار منطقه‌ای و تعامل پایاپای با جهان را شعار خود عنوان می‌کنم. به‌دور از اظهارات شعارگونه معتقدم که باید به‌دنبال ایران سربلند و نظام جمهوری اسلامی کارآمد در پرتو کرامت نبوی (ص)، عدالت علوی (ع) و عزت حسینی (ع) باشیم.

۱۶- سردار حسین دهقان همچنان بلاتکلیف

حسین دهقان وزیر دفاع پیشین ایران اولین گزینه‌ای بود که اعلام نامزدی کرد. او این روزها مشغول لایو اینستاگرامی است و کمپینش را در فضای مجازی پیش می‌برد اما لابی‌هایش را در فضای واقعی. هنوز هیچ جریانی از او حمایت نکرده است. سردار دهقان این شانس را دارد که بخشی از جریان میانه‌روی سپاه از او حمایت می‌کند اما این شانس خیلی امیدوارکننده نیست چراکه این جریان قدرت و نفوذی ندارد.

۱۷ تا ۲۰: چهره‌های در سایه

به جز این ۱۵ نفر، ۵ چهره دیگر هم فعالیت‌های جدی انتخاباتی داشته‌اند: مهرداد بذرپاش (که نزدیکانش در توییتر فعالیت‌های خود را افزایش داده‌اند، حمیدرضا حاجی‌بابایی و علی نیکزاد (که تمایل دارند رئیس جمهورساز شوند و در کنار نامزد‌های اصلی قرار بگیرند و پرویز فتاح (که ماجرا‌های تابستان امسال تا حدی او را به حاشیه جریان اصولگرایی برد). البته نام‌هایی دیگری هم هستند؛ مثلا فریدون عباسی (که البته به سعید جلیلی ارادت ویژه‌ای دارد) 

۵ نامزد تراز موتلفه اسلامی

حزب مؤتلفه اسلامی در آستانه سال ۱۴۰۰ بیانیه‌ای را صادر و در آن تیم نامزد‌های در تراز ریاست‌جمهوری خود را معرفی کرد. در این بیانیه آمده است تیم نامزد‌های در تراز ریاست جمهوری شامل شخصیت‌هایی چون آقایان دکتر اسدالله بادامچیان، مهندس سید مصطفی میرسلیم، دکتر محمد حسین نیکنام، مهندس حسین انواری و حمیدرضا ترقی می‌باشند که جملگی مورد اعتماد ملت و بزرگان روحانی و ملی هستند و از بین آنان متعاقباً نامزد واحد معرفی خواهد شد. ظاهرا از میان این اسامی برنامه مصطفی میرسلیم از دیگران جدی‌تر است و قصد دارد در این انتخابات نیز شرکت کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
واقعا رستم قاسمی باان کارنامه خودش که بابابک زنجانی داشت وپشت سرش هزاران حرف وحدیق است راایشان بکارگیرد دیگر پشت پرده باند حمایت کنندگانش معلوم می شود وتتلو راهم بیاورددرستادش وهمین طوراحمدی نزادراهم معاون اولش بکند
محمدمعصومی
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
قوم منافق دو رو
هیچ و پوچ بود
...................
گرگ زخمی
ناشناس
۰۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۸
کاش ما را آدم فرض میکردید و ازمنبع اطلاعاتتان هم چیزی می گفتید
نظرات شما