رویداد۲۴ القدس العربی، چاپ لندن نوشت: ایالات متحده برای بازگشت به توافق هستهای آماده میشود. هم پیمانانش موافق این بازگشتند، به جز اسرائیل.
در ادامه این مطلب آمده است: واشنگتن از ایران میخواهد غنی سازی اورانیوم را به پایینترین حد آن برساند. علاوه بر این، واشنگتن به دنبال موافقت تهران با تمدید مدت توافق تا دورترین زمان ممکن است. اما ایران مخالف شروط آمریکا بوده و اصرار دارد این کشور باید بدون شرط به توافق قبلی بازگردد، حتی تهران شرط میکند که برای بازگشت به توافق هسته ای، باید تحریمها به طور کامل برطرف شود. واشنگتن در حالی که مخالف رفع تدریجی تحریمها نیست، خواهان بازگشت سریع ایران به توافق هستهای است.
در این شرایط نتانیاهو اعلام کرده به توافق هستهای توجهی ندارد و تمام تلاش خود برای جلوگیری از تولید سلاح اتمی توسط ایران و نیز حضور نظامی آن در سوریه را میکند. ایران هم پاسخ داده که هیچ پایگاه سیاسی در سوریه ندارد، بلکه تنها مستشاران نظامی آن به درخواست دولت سوریه در این کشور حضور دارند. اما چطور است که آمریکا با وجود تصمیم پارلمان عراق برای اخراج نیروهای آمریکایی از خاک این کشور همچنان در عراق حاضر است؟
بدیهی است که دولت بایدن و پشت سر آن، دولت پنهان در واشنگتن، مجبور به پرداخت بهایی به اسرائیل و طرفداران آن در کنگره، بابت بازگشت به برجام هستند. چه بسا مهمترین بها، خروج ایران از سوریه و تعطیلی فعالیت محور مقاومت در لبنان، سوریه، فلسطین، عراق و یمن است.
آمریکا به دنبال این موارد است:
حفظ حضور نظامی در عراق به بهانه کمک به دولت الکاظمی برای مقابله با داعش در مناطق دیالی، کرکوک و الانبار.
تقویت حضور نظامی در استان الحسکه در شمال شرق سوریه و در منطقه التنف در مرزهای بین سوریه و عراق و ادامه ایفای نقش از سوی برخی گروههای کردی که علیه سوریه با آمریکا متحد شده اند.
فشار بر طرفهای سیاسی طرفدار آمریکا در لبنان، با هدف جلوگیری از شراکت حزب الله در دولت جدید و کمک به دولت جدید لبنان برای رسیدن به راه حلی با اسرائیل در خصوص ترسیم مرزهای دریایی.
حمایت سیاسی و نظامی از عربستان در جریان جنگ با حوثیها یمن که اخیرا توانسته پیروزیهای چشم گیری علیه دشمنان داخلی خود محقق کند.
بیشتر بخوانید: خبرگزاری فرانسه: نشست وین تا قبل از انتخابات به نتیجه میرسد
چه بسا نقطه ضعف اساسی در سیاست آمریکا، مخالفت تهران با ارائه امتیازهایی برای بازگشت واشنگتن به توافق هستهای باشد. ایران توانست به مدت چند سال در برابر امریکا و تحریمهای آن ایستاده، بر تواناییهای نظامی و تکنولوژیکی خود بیفزاید و تبدیل به یک قدرت منطقهای شود که اخیرا هم یک سند همکاری مهم با چین امضا کرده است. آنچه بیش از هر چیز نشان دهنده اقتدار ایران و مخالفت آن با امتیاز دهی به آمریکاست، در چند موضوع نمود مییابد:
این نیروهای مقاومت در عراق هستند که فشار خود بر دولت مصطفی الکاظمی را شدت بخشیده و خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق شدند.
تحرکات مقاومت باعث تقویت آنها و بازگشت فعالیت موشکی شان در نوار غزه میشود. ضمن آنکه سوریه هم توانست موشک زمین به زمینی را به فلسطین اشغالی شلیک کند، درحالی که اسرائیل با آن همه ادعای که در خصوص امنیت دیمونا داشت، نتوانست مانع موشک شود. به این ترتیب محور مقاومت با این اقدام جسورانه تاکید کرد از اراده و قدرت لازم برای تهدید امنیت اسرائیل بهرهمند است.
در لبنان، این نیروهای ملی هستند که ایستادگی کرده و اجازه نمیدهند نقشه آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی به نفع اسرائیل محقق شود.
تمام این شواهد میدانی حاکی از آن است که نیروهای مقاومت عربی در دولتهای غرب آسیا در حال قدرت گرفتن هستند و تلاشهای ایالات متحده و به دنبال آن، اسرائیل، برای مجبور کردن ایران برای پرداخت بهای بازگشت آمریکا به توافق هسته ای، به شکست میانجامد.