- چند روزی بود که رسانهها و برخی شخصیتهای سیاسی از نهی رهبر انقلاب از کاندیداتوری محمود احمدینژاد حکایت میکردند. دیداری که به صورت خصوصی میان احمدی نژاد و رهبر انقلاب صورت پذیرفته بود و در طی آن، رئیس جمهور سابق، نظر رهبر انقلاب را برای
کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم جویا شده بود.
خبرها حکایت از مخالفت معظم له با حضور مجدد احمدینژاد داشت ولی با تاییدها و تکذیبهای متعددی همراه شد. برخی با بیان اتصال به منابع موثق، از تایید دیدار و محتویات منتشره آن سخن راندند و برخی به دلیل عدم انتشار خبر توسط دفتر رهبر انقلاب، آن را نامعتبر میدانستند.
در همین حین، تیم رسانهای احمدینژاد که از صحت دیدار و نهی مقام معظم رهبری آگاه بود اقدام به شروع یک بازی جدید نمود تا این تهدید را تبدیل به فرصت نماید.
احمدینژاد که در مخیله خود، یک درصد هم فکر نمیکرد که با چنین سخن و برخوردی از جانب رهبر انقلاب مواجه شود و قصدش از دیدار، رسمیت بخشیدن به اقدامات انتخاباتی بود و فکر میکرد رهبر انقلاب همانند گذشته، نظر مثبت یا منفی در قبال کاندیداتوری افراد نخواهند داد و تصمیم را بر عهده فرد سوال کننده میگذارند در هم اندیشی با تیم رسانهای خود، تصمیم گرفت از تهدید به وجود آمده، فرصتسازی نماید.
تیم رسانهای احمدینژاد در ابتدا تصمیم گرفت محتویات جلسه را رسانهای نکند تا نه خانی آمده باشد و نه خانی رفته باشد. اما پس از آنکه برخی اصولگرایان نزدیک به بیت رهبر انقلاب که از محتویات جلسه، مطلع بودند مشاهده کردند فعالیتهای انتخاباتی احمدینژاد بدون توجه به نهی رهبر انقلاب ادامه دارد تصمیم به رسانهای کردن دیدار گرفتند و محتویات جلسه را منتشر کردند.
احمدینژادیها که عزم خود را برای حضور جدی در انتخابات، جزم نموده بودند پس از انتشار خبر نهی رهبر انقلاب از کاندیداتوری احمدینژاد، در طی برنامهای هدفمند، تلاش نمودند تا با سوء استفاده از فضای غبار آلود تاییدها و تکذیبها، فرصت مناسبی برای خود خلق کنند تا بتوانند اهداف انتخاباتی خود را مانند گذشته پیگیری نمایند.
با توجه به اینکه دیدار احمدینژاد با رهبر انقلاب، دیداری خصوصی بود و همچنین با توجه به عدم وجود سابقه نهی رسانهای رهبر انقلاب از کاندیداتوری اشخاص، احمدی نژادیها اقدام به تکذیب خبر مخالفت رهبر انقلاب کردند تا چند هدف را دنبال کنند.
اولا به این صورت وانمود کنند که مخالفان احمدینژاد به واسطه محبوبیت او، میخواهند بدین وسیله به تخریب چهره وی بپردازند و با دستاویز یک خبر ساختگی، در میان هواداران احمدینژاد، ایجاد تفرقه نمایند. احمدینژادیها میخواستند با یادآوری جمله رهبری انقلاب در نماز جمعه بیست و نهم خردادماه 1388، رابطه نزدیک احمدینژاد و رهبر انقلاب و نزدیکی نظرات آنان به یکدیگر را بزرگنمایی کنند تا خبر منتشره را ساخته و پرداخته دشمنان احمدینژاد وانمود کنند.
ثانیا با توجه به خصوصی بودن دیدار و اینکه رهبر انقلاب، هیچگاه افراد را از کاندیداتوری منع نمیکنند و نظر خود افراد را ملاک شرکت یا عدم شرکت بیان میکنند، رسانههای احمدینژادی مطمئن بودند که در مجموع، سه اتفاق ممکن است رخ بدهد.
اتفاق اول آن است که دفتر رهبر انقلاب، واکنشی نشان ندهد که نمایانگر نادرستی خبر بوده و لذا امتیاز مهمی در سبد احمدینژاد محاسبه میشد و اینگونه وانمود میشد که این موضوع، آنقدر ارزش خبری نداشته است که لزومی به واکنش هم دیده نشده است و از این قبیل کارهای صورت پذیرفته مانند جعل خبر، در جهت تخریب وجهه احمدینژاد است.
اتفاق دیگر آن است که دفتر رهبر انقلاب با توجه به خصوصی بودن دیدار و عدم وجود مجوز انتشار جلسه، به دلیل رعایت مصالح جامعه، این خبر را تکذیب میکند و محتویات منتشره را تایید نمینماید.
اگر چنین میشد هم اقدامی پیروزمندانه برای احمدینژاد بود که چنین برداشت میشد که حتی رهبر انقلاب هم از فضاسازی در مورد احمدینژاد، ناراحت هستند و حامیان احمدینژاد هم از این اقدام به عنوان تایید احمدی نژاد توسط رهبرانقلاب، نهایت استفاده را میبردند.این اتفاق هم در نهایت به نفع احمدینژاد تمام میشد.
اتفاق سوم آن بود که دفتر رهبر انقلاب، در کنار تایید ضمنی دیدار رهبر انقلاب و احمدینژاد، با توجه به مسبوق به سابقه نبودن نهی علنی رهبر انقلاب از کاندیداتوری اشخاص، همگان را به خویشتنداری و عدم گمانهزنی در مورد محتویات این دیدار خصوصی دعوت میکردند. این اتفاق نیز به نفع احمدینژاد بود چرا که خبرهای منتشره در مورد نهی رهبر انقلاب از کاندیداتوری وی، خود به خود تکذیب میشد و بهترین بهره را حامیان احمدینژاد میبردند و منتشرکنندگان خبر محتویات جلسه را تخریبکننده وجهه احمدی نژاد مینامیدند.
تیم رسانهای احمدینژاد، هر سه اتفاق را در جهت نفع احمدینژاد بر میشمرد و به فعالیتهای انتخاباتی خود ادامه میداد اما اتفاقی که پیشبینی نشده بود رخ داد و در عین ناباوری، مقام معظم رهبری به شخصه وارد میدان شدند تا مباحث را به نقطه انتها برسانند.
اعلام نظر صریح و رسانهای مقام معظم رهبری در مورد به مصلحت نبودن حضور مجدد احمدینژاد در انتخابات و ارجاع ندادن اعلام صحت خبر منتشره به روابط عمومی دفتر رهبر انقلاب، پیش بینیهای تیم رسانهای احمدینژاد را نقش بر آب کرد.
اگر دفتر رهبر انقلاب، اخبار منتشره را تایید میکرد علاوه بر امکان وقوع حالات فوق، این دستاویز مورد استفاده احمدینژادیها قرار میگرفت که شاید برداشت تیم روابط عمومی دفتر رهبری، برداشت اشتباهی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار احمدینژاد بوده است و یا اینکه واسطههایی در این میان، نقش داشتهاند.
ورود مستقیم رهبر انقلاب و اعلام رسانهای توصیه بیان شده به احمدینژاد، و بیان تمام جوانب روایی و سیاسی آن و اشاره به عدم تاثیرپذیری از دیگران در این موضوع، نمایانگر تدبیر شخص رهبری و اقدامی در جهت برهم زدن بازی احمدینژادیهاست.
وقتی کسانی در برابر یک مرد احساس حقارت کنن