رویداد۲۴ علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح طلب، در خصوص مناظره کاندیدای ریاست جمهوری اظهار کرد: ایراد اصلی به شیوه مناظره وارد است، باید صدا و سیما در ابتدا این امکان را برای همه کاندیداها فراهم میکرد که در نطق ابتدایی و اولیه خود یک پیش درآمدی برای موضوع ورود به انتخابات ریاست جمهوری میداشتند. طبیعی است که وقتی اولین برنامه پر بازدید و پر بیننده است افراد دوست دارند که نقطه نظرات اصلی خود را بگویند، به همین دلیل هم در ابتدای ورود به نوعی مناظره از مسیر خود خارج شد.
او افزود: بحث و صحبتهایی را بین کاندیداها شاهد بودیم که در سطح آنها قابل نقد بود. آنچه باید همه کاندیداها برای آن تلاش میکردند این بود که با یک مجموعهای از صحبتهای حساب شده شرایط را به گونهای جلو ببرند که افرادی که مردد بوده و یا قصد شرکت در انتخابات را ندارند به حضور علاقهمند شوند، اما این اتفاق به درستی نیفتاد و مجموعا احساس عمومی از این مناظره توقع بالاتری بود.
تاجرنیا ادامه داد: قطب بندی انتخابات مقداری شفافتر شد که پنج نفر در مقابل ۲ نفر صف آرایی کردند و طبیعتا فضای آینده به سمت قطبیتر شدن و مشخص کردن کاندیدای هر بخش حرکت خواهد کرد. علیرغم اینکه آقای رئیسی سعی کرد در صحبتهای خود به نوعی حدود اخلاقی را رعایت کند، اما در عین حال به دلیل عدم پاسخ دهی به برخی سوالات و همچنین بهتر ظاهر شدن جلیلی و قاضی زاده، بخشی از آرا خود را یا از دست میدهد و یا به سبد این دو نفر کاندیدای دیگر ریخته خواهد شد اگر کاندیداها تا انتهای رقابتها باقی بمانند.
او گفت: محسن رضایی با اینکه کاندیدای با تجربه این دوره بود و در چندین دوره ثبت نام کرده بود در دام صحبتهای بی خاصیت و غیر ضروری افتادند و نهایت انتظاری که از او میرفت به عنوان یک فرد مجرب و با برنامه برای ریاست جمهوری برآورده نشد و شاید ضعیفترین امتیاز در خصوص رضایی بود.
بیشتر بخوانید: جهانگیری:مناظره نامزدهای انتخابات هم در برنامهریزی و هم اجرا عجیب بود
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: در عین حال دو کاندید اصلاح طلب و اعتدالی، شیوه بحثهای خود را طلبکارانه تعریف کردند که از این حیث موفق بودند نظرات بیشتری را به سمت خود جلب کنند. با توجه به این شیوه مناظره شاید صدر نظرسنجیها خیلی دچار تغییر نشد، اما به نسبت محسن مهرعلیزاده که شاید در رتبههای پایینی جدول هفت نفره قرار داشت خود را به رتبه میانی نزدیک کرده باشد و باید دید در مناظرههای بعدی شرایط به چه سمت و سویی خواهد رفت.
تاجرنیا تصریح کرد: ابزار رسانهای بعد از مناظره به طور جدی در اختیار دو کاندیدای مشخص هست یکی آقای رئیسی که طبیعتا به عنوان رئیس جمهور از پیش تعیین شده در افکار عمومی تعریف شده و یکی هم جناب همتی که از ابزار مناسبی برای پشتیبانی بحثهای خبری برخوردار است و با وجود اینکه در مناظره این دو نفر معمولی ظاهر شدند، اما یک جو جدی صورت گرفت که در حوزه رسانه اینها برجستهتر به چشم بیایند.