صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 13
کد خبر: ۲۶۸۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۶ - ۰۷ تير ۱۴۰۰

نماینده مجلس: فیلترینگ در طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی وجود ندارد

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: فیلترینگ در طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی وجود ندارد و بر خلاف آنچه که در فضای مجازی مطرح شده، در هیچ جای این طرح اشاره‌ای به فیلترینگ نشده است.

رویداد۲۴ محمدحسین فرهنگی روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: طرح «صیانت از حقوق کاربران و سامان دهی پیام رسان‌های اجتماعی» با امضاء ۳۶ نفر از نمایندگان مجلس طرح شده که برخی از آن‌ها روسای کمیسیون ها، برخی از افراد صاحب‌نظر و شناخته شده و اعضای هیات رئیسه مجلس هستند.

وی ادامه داد: ارایه طرح اولیه صیانت از حقوق کاربران و سامان دهی پیام رسان‌های اجتماعی، می‌تواند مبنایی برای هرگونه اصلاح باشد، اما به موضوعی که ادعا می‌شود به دنبال فیلترینگ فضای مجازی است، تبدیل شده، در حالی که در هیچ جایی از آن اشاره‌ای به فیلتر نشده، بلکه بر موضوع نظارت تاکید شده است.

فرهنگی افزود: مقام معظم رهبری چند بار با تاکید از جمله اخیراً فرمودند «این فضا یعنی فضای مجازی رها شده است و این رها شدگی را باید با یک نظارت کارآمد، موثر و حساب شده مورد توجه قرار داد به‌گونه‌ای که حقوق افراد و اشخاص و کاربران آسیب نبیند».


بیشتر بخوانید: طرح تازه مجلس برای محدود کردن فضای مجازی؛ ماجرا چیست؟


وی یادآوری کرد: نمایندگان مجلس با ارایه این طرح به دنبال آن هستند که حقوق خانواده‌هایی که به دلیل نابسامانی‌های فضای مجازی، از نظر مالی و اخلاقی، به خاک سیاه نشانده شده اند، پیگیری شود.

فرهنگی تاکید کرد: لذا باید در ضمن توجه به مزیت‌های فضای مجازی، باید دسته‌بندی، نظارت و وادار کردن برخی پیام‌رسان‌های خارجی به رعایت قوانین و مقررات کشورمان، مورد توجه قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: بر این اساس طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی به دنبال اعمال هیچ گونه محدودیت غیرمنطقی نیست، البته طرح یادشده هنوز به شکل پیش نویس است و در مجلس تغییر داده خواهد شد و این تغییرات در راستای بهتر شدن، منطقی‌تر شدن و حذف برخی احکام ضعیف یا ناصحیح مربوط به فعالیت‌های فضای مجازی است.

وی ادامه داد: بنابراین صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی، همان طور که از عنوان آن نیز پیداست، برای حفظ حقوق مردم و جلوگیری از آسیب‌هایی است که در فضای مجازی ممکن است برای هر کسی پیش بیاید.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس به افرادی که طرح موضوع کرده یا اخباری را منعکس می‌کنند، یادآوری می‌کنم به این نکات توجه کنند.

قرار است در این هفته، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی را به نام «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» بررسی کنند.

براساس این طرح، عرضه و استفاده از پیام‌رسان‌های خارجی مستلزم ثبت در پنجره واحد و رعایت قوانین کشور است؛ «مدیریت گذرگاه‌های اینترنت توسط نیرو‌های مسلح»، «نصف شدن پهنای باند پیام‌رسان‌های خارجی در مقایسه با پیام‌رسان‌های داخلی»، «تمام پیام‌رسان‌های خارجی باید در این پنجره ثبت شوند وگرنه باید مسدود شوند»، «قیمت پهنای باند داخلی باید یک سوم پهنای باند بین‌الملل باشد»، «هر شخصی که مبادرت به عرضه، خرید و فروش «رمز ارز» بدون مجوز بانک مرکزی نماید، حسب مورد مجازات‌های مقرر مواد ۱۸ و ۱۸ مکرر قانون و مبارزه با قاچاق کالا و ارز محکوم می‌شود»، «هر کسی که برنامه‌ای بسازد که براساس آن امکان دسترسی به پایگاه‌های اینترنتی و پیام رسان‌های غیرقانونی مسدود شده را فراهم کند به حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود» و «فعالیت کاربران و سازمان‌ها در پیام‌رسان‌های مسدود شده مجازات تعزیری درجه ۷ شامل جریمه نقدی و زندان است» از دیگر جزییات این طرح است.

نظرات شما