مصر پرجمعیتترین کشور عربی و نخستین کشورِ جهان عرب که با تلآویو توافق صلح امضا کرد برای نخستین بار پس از ۱۰ میزبان یک مقام بلند پایه اسرائیل است.
رویداد۲۴ به گزارش فرانسپرس، نفتالی بنت روز دوشنبه در راس هیئتی بلند پایه وارد قاهره میشود تا با مقامات ارشد دولت مصر دیدار و گفتگو کند.
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در حالی میزبان نخست وزیر دست راستی اسرائیل است که ده روز پیش در قاهره پذیرای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی بود.
دیدار میان مقامات ارشد دو کشور پیش از سال ۲۰۱۱، زمان وقوع انقلای مردمی در مصر متداول بود، اما از تاریخ یاد شده به بعد هیچ دیداری میان یک مسئولان دو طرف دست کم در مصر صورت نگرفته است.
سفر نفتالی بنت از سوی دیگر با حملات تازه هوایی و موشکی اسرائیل به نوار غزه همزمان شده است که جنبش مقاومت فلسطین، حماس آنرا واکنشی به آنچه رسوایی ناشی از فرار شش اسیر فلسطینی از زندان فوق امنیتی جلبوع خوانده شده مرتبط کرده است.
به گزارش منابع خبری مناطق تحت کنترل فلسطینیان در نوار غزه طی سه روز گذشته به دفعات هدف حملات هوایی ارتش اسرائیل قرار گرفت و در آخرین دور این حملات دو پایگاه در خان یونس و نوار غزه سحرگاه روز دوشنبه با موشکهای هوا به زمین مورد تهاجم قرار گرفتند.
مصر که از سمت شرق با نوار غزه و اسرائیل مرز مشترک دارد ماه مه گذشته برای پایان یافتن جنگ خونین یازده روزه میان جنبش حماس و ارتش اسرائیل نقش میانجی را ایفا کرده بود.
یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل روز یکشنبه ضمن طرح پیشنهاد «بهبود شرایط زندگی مردم غزه» در ازای تعهد حماس به آرام کردن اوضاع بار دیگر از «اهمیت حیاتی مصر» در این میان یاد کرده بود.
وی در این خصوص تاکید کرده بود که چنین پروژهای تنها با حمایت و دخالت شرکای مصری و بهرهگیری از توانایی آنها در گفتگو با همه طرفهای درگیر محقق خواهد شد.
بر اساس آنچه منابع آگاه در قاهره عنوان کردهاند در دیدار عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر با نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل که قرار است در شرمالشیخ انجام شود مسائل مربوط به دریای سرخ و بویژه تلاشها برای راهاندازی مجدد فرایند صلح با فلسطینیان مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت.
سفر نخست وزیر اسرائیل به مصر به اعتقاد یک کارشناس سیاست خارجی در قاهره که فرانسپرس آنرا منعکس کرده «گام مهمی در راستی توسعه روابط امنیتی و اقتصادی میان دو کشور» محسوب میشود.
این سفر به گفته نائل شماع، همچنین بستر ساز رفع «نگرانیهای مشترک» دو کشور نسبت به غزه خواهد بود و همچنین میتواند محرک خوبی برای فرایند فعالسازی مجدد مذاکرات سیاسی میان اسراسیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی باشد که قاهره در پی به نتیجه رساندن آن است.