رویداد۲۴ سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو) اول ژوئن (۱۱ خرداد) را به عنوان روز جهانی شیر نامگذاری کرده تا بتواند به این وسیله اهمیت و نقش این ماده غذایی مفید را بر سلامت انسانها بر همگان آشکار کند.
محمدرضا بنی طبا سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی - در گفتگو با ایسنا، درباره سرانه مصرف شیر در دنیا توضیح داد: سرانه مصرف شیر در دنیا برای هر نفر حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلو در سال است. در کشورهای آمریکا و فرانسه به حدود ۲۰۰ کیلو و در شمال اروپا به حدود ۳۰۰ کیلو هم میرسد. در کشور ما سرانه مصرف در خوشبینانهترین حالت حدود ۷۰ کیلوگرم است.
وی افزود: مصرف شیر در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در حال افزایش است. این یعنی در این کشورها به سلامت عمومی توجه بیشتری میشود و مصرف کننده نیز از نظر فرهنگی از فواید محصولی که خریداری میکند، آگاه است. البته سیاستگذاریها هم در مسیر افزایش سرانه مصرف است.
بنی طبا با اشاره به اینکه کاهش مصرف شیر دو دلیل اقتصادی و فرهنگی دارد، گفت: قدرت خرید مردم کاهش یافته و خرید لبنیات اولویت خرید مردم نیست. دیگر اینکه افزایش هزینهها باعث نشده که مردم خرید کالاهای غیر ضروری مانند نوشابه و چیپس و نظایر آنها را کاهش دهند بلکه باعث شده کمتر به سمت مصرف شیر یا لبنیات بروند.
بیشتر بخوانید: تورم شدید موادغذایی در ایران
وی افزود: بایستی در نظام درمان و بحث پیشگیری و همچنین سیاست گذاری برای حمایت از اقشار کم برخوردار اصلاحاتی انجام شود. به عبارت دیگر باید اصلاح نظام سیاستی و فرهنگ سازی مصرف اتفاق بیافتد.
بنی طبا همچنین درباره راهکار افزایش سرانه مصرف گفت: دولت بایستی توجه ویژهتری به شیر مدرسه و سبد غذایی خانوار دهکهای پایین کند. هر گامی که بخواهد در این راستا بردارد با حداکثر توان در کنار آن خواهیم بود. البته بخش خصوصی نیز طرحهای در دستور کار دارد تا الگوهای موفقی در این زمینه به دولت ارائه دهد.