تغییر عجیب در سبد غذای خانوار/ ایرانیها چقدر کمتر میخورند؟
رویداد۲۴ بررسی سبد مصرفی خانوار نشان میدهد که خانوار از کالای باکیفیت در سبدغذایی کاسته و برای دریافت کالری موردنیاز، از مواد غذایی ارزانتر و با کیفیت کمتر بهره برده است.
به گزارش خبرآنلاین، مصرف میانه و میانگین گوشت قرمز در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰ به ترتیب کاهشی در حدود ۳۲ و۴۱ درصد را تجربه کرده است. میانگین مصرف گوشت قرمز در سال ۱۳۹۰ کمی بیش از ۸۰۰ گرم در ماه برای هر فرد بوده است، اما این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۶۰۰ گرم رسیده است.
در عین حال میانه مصرف نیز در سال ۱۳۹۰ اندکی کمتر از ۶۰۰ گرم در ماه گزارش شده است. این رقم در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۴۰۰ گرم رسیده است.
حتی مصرف مرغ نیز در این یک دهه دستخوش کاهش شده است. میانگین مصرف مرغ در این دوره زمانی کاهشی ۱۰.۵ درصدی را شاهد است. سرانه مصرف هر فرد در ماه از کمی بیشتر از یک کیلو و هفتصد گرم به یک کیلو و نیم رسیده است.
بررسیها نشان از کاهش مستمر مصرف شیر در دهه ۹۰ دارد. میانگین مصرف در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰ کاهش هولناک ۴۶.۸ درصدی را تجربه کرده است. میانگین مصرف شیر از بیش از سه کیلو در ماه به یک کیلو و نیم در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
مصرف تخممرغ نیز کاهشی در حدود چهار درصد را تجربه کرده است. حتی مصرف برنج نیز در یک دهه به طور میانگین کاهشی ۲۸ درصدی را تجربه کرده است. به عبارت دیگر میزان مصرف برنج هر ایرانی از بیش از سه کیلو و صد گرم در ماه، در سال ۱۳۹۰ به دو کیلو و سیصد گرم در سال ۱۴۰۰ رسیده است.
این وضعیت نشان میدهد ایرانیها در این بحبوحه بحران اقتصادی در حال کاهش مصرف کمتر خوراک هستند.
بر این اساس روند کاهشی مصرف مواد غذایی در ایران از سال ۱۳۹۷، یعنی همزمان با خروج آمریکا از برجام و تشدید بحران اقتصادی محدودتر از قبل شده است.