رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: همه انسانها دوست دارند غذاهای خوشمزه بخورند و انواع آن را آزمایش کنند. به همین دلیل است که این اندازه رستوران در سراسر دنیا وجود دارد و هر روز هم بر شمارشان افزوده میشود، اما آیا کار همه آنها بهاصطلاح میگیرد؟
گاهی اوقات غذایی را در جایی میخوریم که تا مدتها برایمان خاطرهانگیز است و به اصطلاح مزهاش زیر دندانمان میماند، مانند قورمهسبزیهای مادربزرگ. آشپزی هم مانند هر مهارت دیگری نیازمند تکرار و تمرین است که در این تکرارها اشتباهات خود را متوجه میشویم یا اینکه راههایی را کشف میکنیم.
این گزارش درباره چند مواد اولیهای است که همیشه در آشپزخانهی یک آشپز با زبردست و ماهر وجود دارد. به شما پیشنهاد میکنیم با استفاده از این مواد، ریسکهای آشپزی خود را کاهش دهید و تبدیل به آشپز بهتری شوید.
طعم و مزهدهنده از آن موادیست که همیشه برای داشتن غذاهای خوشمزه و آشپزی باید کنارتان باشد.
همیشه در یخچال یا کابینت خود چند نوع طعمدهنده غذا داشته باشید. این طعمدهندهها میتوانند طبیعی یا غیر طبیعی باشند. طبیعیها مانند زعفرون، آویشن، رازیانه و نعنا و انواع طعمدهندههای غیر طبیعی را هم میتوانید از فروشگاهها تهیه کنید. توجه کنید که این طعمدهنده را برای عطر بیشتر در مراحل آخر اضافه کنید.
این روزها برخی از ادویههای مخصوص برخی از غذاها در فروشگاهها به فروش میرسد که اگر از آنها استفاده کنید، طعم خیلی خوبی به غذای شما میدهد. این ادویهها شامل ادویه قورمه سبزی، ادویه ماهی، ادویه قیمه، ادویه ماکارونی و ادویه کاری است.
داشتن اسانس وانیل به معنای پر کاربرد بودن آنها نیست؛ اما چنانکه بخواهید به غذا یا دسری با مزه به یاد ماندنی بدهید این اسانس به کمک شما خواهد آمد. اسانس وانیل کاربردهایی هم در شیرینیپزی و کیکپزی دارد که سبب میشود شکر کمتری استفاده کنید و از مزه آن احساس رضایت کنید. در ایران ممکن است اسانس وانیل و پیداکردن آن برایتان دشوار باشد به همین دلیل میتوانید از پودر آن استفاده کنید..
یکی از نامی و مشهورترین سس ووسترشِر سسهای انگلیسی است که در دستور اصلی به شیوه تخمیری بهدست میآید. این سس چاشنیای بسیار لذیذ است که برای طعم دار کردن گوشت و در تهیه برخی از سالادها مانند سالاد سزار و سالاد کلم کاربرد دارد. اگر این سس را خودتان درست میکنید چند هفته آن را کنار بگذارید تا مزه مطلوب و ملایمتری پیدا کند.
کسانی که گیاهخوار هستند، قارچ را در بیشتر غذاهای خود استفاده میکنند پس بهتر است ما هم که گیاهخوار نیستیم از قارچ غافل نشویم اگرچه ممکن است برخیاز شما هم گیاهخوار باشید. شما میتوانید مزههای بینظیری را با قارچ، مرغ و گوشت خلق کنید. میتوانید در کنار پیتزا، پاستا و غذاهایی از این قبیل قارچ سوخاری هم آماده کنید.
سرکه بالزامیک دارای گروهی از آنتی اکسیدانها است که خاصیت فراوانی دارد. میتوان از این نوع سرکه به میزان چند قاشق مرباخوری در سالاد استفاده کرد. مخلوط سرکه بالزامیک و روغن زیتون، یک سس مغذی و سالم برای مصرف سالادها است که میتوانید امتحان کنید. اجازه دهید از تجربه شخصی خود برایتان بگویم که سس بالزامیک برای سالاد کاهو بسیار بسیار عالی و خوشمزه است پس آن را از دست ندهید.
بیشتر بخوانید: خواص آرد گندم
این سس برای انواع ساندویچها و سالادها؛ حتی سیبزمینی سرخ کرده بسیار پر طرفدار است. سس خردل طعمی متفاوت و تند دارد. این سس به عنوان چاشنی در کنار غذاهای دریایی توصیه میشود.
مرکبات را میتوانید چند تکه کنید کنار بشقاب غذا بگذارید و از مزه ترش آن به سود غذای خود استفاده کنید یا اینکه پوست آن را با خشک کنید و در چای و دمنوشها برای عطر بیشتر استفاده کنید. به گزارش رویداد۲۴ در آشپزی ما چندان مرسوم و رایج نیست اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از آشپزهای بینالمللی در غذاها و دسرهای خود از رنده پوست لیمو و پرتقال بهره میگیرند.
پیازچه هم عطر قویای دارد و هم طعم خوبی. میتوانید آن را تازه تازه در برخی غذاها مانند سوپها و خورشتها استفاده کنید یا اینکه آن را خشک کنید و در انواع کوکو و آبگوشتها بریزید.
پیشنهاد ما به شما این است که فلفل قرمز را خودتان در خانه خشک و خرد کنید، توجه داشته باشید که پودر نباشد خرد باشد. پش از اضافه کردن آن به غذا فلفل را با یک لیوان آبجوش حل کنید و یک لیموی تازه به آن اضافه کنید. طعم بهتری به غذایتان میدهد. شما حتی میتوانید از فلفلسابهایی که در بازار است تهیه کنید و فلفل سیاه و سفید را در لحظه خودتان آسیاب کنید و از مزه و بوی آن لذت ببرید.
زنجبیل افزونبر طعم دهنده بودن خاصیت فراوانی هم دارد. میتوان زنجبیل تازه را رنده و به ماست و خیار یا انواع سالادها اضافه کرد. همچنین در چایی و بستنی میتوانید از پودر آن استفاده کنید.