رویداد۲۴ فارس نوشت: در تعطیلات گذشته، گروهی از افراد که دغدغه حفظ محیطزیست و البته یوزپلنگ را داشتند اقدام به پایش جاده در قسمت میامی به عباسآباد کردند تا ماشینها در این بخش از جاده سرعت خود را کم کرده و آهسته برانند.
این طرح معمولاً در آخر هفتهها و برای حفاظت از یوزها در جاده مرگ (جاده عباسآباد) اجرا میشود.
در این طرح با پخش تراکتها از رانندگان خواسته میشود که سرعت خود را در محدوده تنها ۳۰ کیلومتر کمتر کرده و با سرعت کمتری رانندگی کنند.
پایش جادهای یوز
یوزپلنگها در سرعت بالای ۶۰ کیلومتر به سختی میتوانند فاصله خودرو تا خودشان را تشخیص دهند. ۱۹ یوز ایرانی هنگام عبور از جاده زیر گرفته شدند. این آماری است که محیطبانان آن را رصد و گزارش کردهاند.
هشت مورد از این تلفات غیرطبیعی در جاده شاهرود- عباسآباد در مسیر تهران- مشهد رخ داده است؛ کریدوری مهم و شریانی که باید در آن آهستهتر برانید. راهی که از دل پناهگاه حیات وحش توران میگذرد آخرین زیستگاه یوز ایرانی.
در مسیر مرگبار عباسآباد، تنها بخش کمی از جاده فنسکشی شده، این جاده روشنایی کافی ندارد، ایمنسازی خوبی نشده، دوربینهای کنترل سرعت در آن کم است و تابلوها و علائم هشداردهنده به اندازه کافی در کنار آن نصب نشده است.
در این جاده اگر تنها ۸۰ کیلومتر از هر طرف و در مجموع ۱۶۰ کیلومتر از دو طرف جاده فنسکشی میشد و زیرگذر در قسمتهایی از جاده ایجاد میشد بسیاری از مشکلات یوزها کمتر میشد.
آخرین مرگ در جاده مربوط به یک توله یوز نر بود که در اثر تصادف جان خود را از دست داده بود که این مساله دومین مرگ در امسال محسوب میشود. مرگ اول یک یوز ماده با سه توله در شکم بود.