رویداد۲۴ ویشکا آسایش، بازیگر و طراح لباس و صحنه، در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۵۱ در تهران متولد شد. او فارغ التحصیل رشته طراحی صحنه و لباس از دانشگاه لندن در انگلستان است. ایشان از ۱۹ سالگی علاقهمند به بازیگری شد و در این حوزه فعالیت کرد. همچنین، ویشکا آسایش تجربهای طولانی در کوهنوردی نیز دارد.
ویشکا آسایش به زبانهای فرانسه و آلمانی تا حدودی و زبان انگلیسی به طور کامل مسلط است.
ویشکا آسایش در محله سید خندان، خیابان مهاجر به دنیا در تهران به دنیا آمده است. او تنها یک خواهر بزرگتر به نام "آویسا" دارد. پدر وی مهندسی در زمینه تاسیسات ساختمانی و مادرش تحصیلکرده رشته "مونته سری" در لندن است و در ایران به عنوان معلم مهد کودک فعالیت میکند.
پدربزرگ وی به نام "شین پرتو" اهل کنگاور بود و یک شاعر، نویسنده و زبانشناس کرد بود. او سالها به عنوان سفیر برای وزارت امور خارجه در هندوستان خدمت کرده است.
ویشکا آسایش از سن ۴ سالگی و در مهدکودک شروع به تحصیل کرده است و سپس در مدرسه فرانسوی "انستیتو مریم" در تهران در پایههای آمادگی و کلاس اول تحصیل کرده است. در این مدرسه، به زبانهای فارسی و فرانسه درس میخواند.
بعد از اتمام سال سوم راهنمایی، وی همراه با خواهر بزرگترش (یک سال از وی بزرگتر) به کشور آلمان سفر کردند تا به همراه عمویشان زندگی کنند و سپس با گرفتن ویزای لندن، برای مهاجرت به خالههایشان در لندن آماده شوند. اما به دلیل عدم دریافت ویزا، به ایران بازگشتند و در رشته ریاضی و فیزیک درس خواندند.
ویکشا آسایش درخصوص بازیگر شدن خود اینگونه میگوید: «من با اینکه بخاطر دایی ام «مازیار پرتو» (فیلمساز) خیلی در جریان اتفاقهای سینما بودم، اما وسوسه بازی نمیشدم، در خانه ما بیشتر موسیقی اهمیت داشت.
یک روز در خانه، مشغول گپ زدن با دایی بودم که ایشان به من گفتند ویشکا ما در حال انتخاب بازیگر برای سریال «امام علی» هستیم، دوست داری بازی کنی؟
من هم، چون فکر کردم دایی من را دست انداخته با خنده گفتم البته، خلاصه من برای تست گریم به پشت صحنه کار رفتم، تست دادم و شوخی شوخی انتخاب شدم.
تا آخرین لحظهای که جلوی دوربین قرار نگرفته بودم، فکر میکردم یکی میآید به من میگوید؛ خانم ما شما را دست انداختیم.
اما در کمال تعجب هیچ کسی این حرف را به من نزد و من سال ۱۳۷۰ در ۱۹ سالگی یکی از مهمترین نقش هایم (نقش قطام) را بازی کردم.
بعد از ضبط سکانسهای من در سریال «امام علی (ع)» برای ادامه تحصیل راهی کشور انگلستان شدم و به مدت پنج سال در این کشور حضور داشتم.
از سیستم کنکورمان بدم میآمد، چرا باید برای رشته گرافیک، عربی میخواندم؟ این خیلی مهم بود که بروم و روی پای خودم بایستم که بهترین اتفاق زندگی من شد».
در سال ۱۳۷۶، ویشکا آسایش با فیلم "ساحره" به کارگردانی داوود میرباقری دوباره به صحنه بازگشت. سپس در سال ۱۳۷۷ با فیلم "عشق + ۲" به کارگردانی رضا کریمی فعالیت خود را ادامه داد.
یکی از حضورهای برجسته ویشکا آسایش در سینما در سال ۱۳۸۹ در فیلم "مسافری از ری" بود. این حضور بازیگری او را به نمایشگاه جشنواره فیلم فجر و سایر جشنوارههای معتبر رساند. سپس در همان سال، با فیلم "ورود آقایان ممنوع" به کارگردانی رامبد جوان، بازی درخشانی داشت.
ویشکا آسایش درخصوصو آشنایی و ازدواج با همسر خود میگوید: «در رفت و آمدهایی که از انگلیس به ایران داشتم با رضا قبادی آشنا شدم و از همان ابتدا با خودم فکر کردم که او همان کسی است که من برای زندگی مشترک تو رویاهام دارم.
او جنتلمن، جدی و قد بلند بود، برای اینکه رضا رو بیشتر بشناسم وقت زیادی رو صرف کردم و هر روز علاقه من بیشتر میشد.
یک روز با خودم فکر کردم که نباید بیشتر از این وقت رو هدر بدهم و موضوع را با رضا در میان گذاشتم و علاقه ام رو بهش گفتم و گفتم دوست دارم با هم ازدواج کنیم که خوشبختانه پیشنهاد من از طرف رضا با استقبال مواجه شد.
بعد از اون هم من قید زندگی در خارج از کشور رو زدمو به ایران آمدم تا با رضا زندگی خوبی رو تجربه کنم و الان هم از زندگیم کاملا راضیم».
«بعد از ازدواج خیلی زود تصمیم به بارداری گرفتم و در سال ۸۴ پسرم «گیو» به دنیا آمد، رابطه من چندان شبیه رابطه یک مادر با بچه ام نیست.
من و پسرم درست عین دو تا دوست هستیم و مدام سر به سر هم میگذاریم و از حسی که بین ما وجود دارد غرق شادی میشویم».
«پدربزرگم دکتر علی شین پرتو دکترای ادبیات داشت که نویسندگی هم میکرد، ایشان بسیار اهل کتاب و شعر بود که همه برای انتخاب اسم سراغ ایشان میرفتند.
اسم من رو هم ایشان انتخاب کردند که به معنی «نعمت الهی» است».
ویشکا آسایش با حضور در نمایشگاه هنر مدرن و معاصر پاریس تصاویر بی حجاب خود را به اشتراک گذاشته است.
ویشکا آسایش در سال ۱۴۰۰ برای بازی در فیلم "گورکن" به کارگردانی کاظم ملایی، جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلمهای آسیایی لس آنجلس را دریافت کرد.
او چند هفته قبل نیز در جشنواره بینالمللی فیلم ریورساید و جشنواره فیلم زمستان نیویورک برای همین فیلم، جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرده بود.
● ۵۰ کیلو آلبالو – ۱۳۹۴ | دراکولا – ۱۴۰۰ (شبکه خانگی) |
● من و شارمین – ۱۳۹۴ | امام علی – ۱۳۷۰ |
● دراکولا – ۱۳۹۴ | معصومیت از دست رفته – ۱۳۸۱ (طراح صحنه) |
● خوب، بد، جلف – ۱۳۹۴ | نردبام آسمان – ۱۳۸۸ |
● نهنگ عنبر ۲ – ۱۳۹۵ | مختارنامه – ۱۳۸۹ |
● تروماى سرخ – ۱۳۹۵ | پرده نشین – ۱۳۹۳ |
● خوک – ۱۳۹۶ | دیواربهدیوار – ۱۳۹۶ |
● مارموز – ۱۳۹۶ | دیوار به دیوار ۲ – ۱۳۹۷ |
● سال دوم دانشکده من – ۱۳۹۶ | نهنگ آبی – ۱۳۹۸ (شبکه خانگی) |