رویداد۲۴ مهسازرگری: در این غذا از بادمجان کبابی و گوجه و تخم مرغ استفاده شده است. میرزا قاسمی با سیر فراوان پخته می شود و طعم و عطر قالب آن را سیر تشکیل می دهد. این غذای خوشمزه را می توان به عنوان پیش غذا در مهمانی ها یا به عنوان یک وعده غذایی تهیه و سرو کرد. در ادامه این مطلب طرزتهیه میرزاقاسمی با بادمجان کبابی و سرخ شده، همراه با نکات کاربردی آموزش داده شدهاست.
مواد لازم:
2 عدد بادمجان متوسط
1 عدد پیاز متوسط، خرد شده
3 حبه سیر، خرد شده
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نمک و فلفل به میزان لازم
زردهی تخم مرغ برای تزیین (اختیاری)
روغن مایع برای سرخ کردن بادمجان
بادمجان را بشویید و اندازهی آنها را به صورت برشهای طولی تقسیم کنید. سپس آنها را با کمی نمک بپوشانید و به مدت حدود 30 دقیقه بگذارید تا آب آنها بیرون بیاید و تلخی مخصوص بادمجانها کم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قورمهسبزی
در این مدت، میتوانید پیاز و سیر را خرد کنید و گوشت گوسفندی را نیز خرد کرده و آماده کنید.
بعد از گذشت زمان از بادمجان، آنها را با دستمال کاغذی پاک کنید تا آب آنها خشک شود.
روغن مایع را در یک ماهیتابه یا قابلمه بزرگ در حدود 2 قاشق غذاخوری داغ کنید. سپس بادمجانها را به تدریج اضافه کرده و به طرفین آنها سرخ کنید تا کاملاً سرخ شوند. سپس بادمجانها را از روی روغن بردارید و روی دستمال کاغذی بگذارید تا اضافهی روغن آنها خنک شود. پس از خنک شدن، بادمجان ها را با استفاده از گوشتکوب، به صورت کامل له میکنیم.
گوجه فرنگی ها را به مدت ۵ دقیقه در یک قابلمه حاوی آب جوش قرار می دهیم تا پوست شان به راحتی جدا شود. پس از گذشت ۵ دقیقه گوجه فرنگی ها را از آب جوش خارج می کنیم و پس از اینکه کمی سرد شدند پوستا شان را به راحتی جدا می کنیم.
به گزارش رویداد۲۴ یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سیرها را رنده می کنیم و در روغن کمی تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند ، در ادامه مقداری زردچوبه به سیر اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا سیر با زردچوبه یک دست شود. در این مرحله بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود ۲۰ دقیقه تفت می دهیم ، سپس گوجه فرنگی ها را به صورت خیلی ریز یا رنده شده به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا آب اضافی گوجه فرنگی ها تبخیر شود و میرزا قاسمی به روغن بیفتد.
اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی اختیاری است اما اگر می خواهید میرزا قاسمی طعم و رنگ بهتری داشته باشد می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این مرحله به میرزا قاسمی اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود.
در این مرحله مواد میرزا قاسمی را یک سمت تابه جمع می کنیم سپس تخم مرغ ها را در قسمت خالی تابه می شکنیم و پس از اینکه تخم مرغ، کمی پخته شد، با دیگر مواد میرزا قاسمی مخلوط می کنیم تا کاملا با دیگر مواد یکدست شوند.
برای تزیین میرزا قاسمی به صورت سنتی، می توانید یک عدد تخم مرغ را در تابه جداگانه در یک قالب گرد بپزید. سپس بعد از اینکه میرزا قاسمی را در بشقاب سرو کردید، تخم مرغ نیمرو شده را روی میرزا قاسمی قرار دهید. سپس با استفاده از ریحان، به آن رنگ و لعاب ببخشید.
اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی داشته باشد، در مرحله اول، به جای سرخ کردن، بادمجانها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید. حتما در نظر داشته باشید که کباب کردن بادمجانها در فر باعث می شود که بوی دودی نگیرند. رستوران های شمالی برای کباب بادمجان از منقل ذغال استفاده می کنند که طعم بسیار عالی به بادمجان می دهد.