طرز تهیه موچی
رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: آیا تاکنون نامی از موچی شنیدهاید؟ به احتمال زیاد نه. همه ما معمولا از غذاهای کشورهای گوناگون شنیده و برخی از آنها را آزمایش کردهایم اما این موضوع در مورد شیرینی ملل دیگر کمتر وجود دارد و این مسئله و توجهنشدن به این مسئله هم جای بحث دارد.
به گزارش رویداد۲۴ موچی نوعی شیرینی و دسر ژاپنیست که حتما باید آن را یک بار هم که شده آزمایش کنید. اگر بخواهیم بیشتر به این موضوع بپردازیم باید بگوییم که موچی یکی از غذاهای سنتیست که در سال نو ژاپنی خورده میشود و در این زمان به وفور فروخته و مصرف میشود. مواد اصلی سازنده آن نوعی آرد برنج چسبناک است که با شیر یا سایر آبمیوههای طبیعی ترکیب میشود و امروزه در سایر نقاط دنیا طرفداران بیشماری پیدا کرده است.
درباره موچی
این شیرینی در دوره پادشاهی «هی آن» در سالهای ۷۴۹ تا ۱۱۸۵ میلادی به عنوان شیرینی سال نو میلادی شناخته شد. در قرن دهم، انواع مختلفی از موچی برای خدایان مذهبی در مراسم دینی «شینیتو» به عنوان پیشکش به این خدایان، استفاده میشد.
این هدیه نشان خوش یمنی و تقدس دارد و تا سالهای زیادی، به عنوان یک غذای درباری و متعلق به طبقه مرفه ژاپن به شمار میرفته است.
این خوراکی انرژی بالایی دارد و به همین دلیل بین ساموراییها هم محبوب بوده، اندازه کوچک و در عین حال مقوی بودن، آن را به غذایی مناسب تبدیل کرده بود، جالب است بدانید صدای کوبیدن برنج در هاونها در زمان قدیم، نشانه به جنگ رفتن جنگجویان بوده است.
جالب است بدانید در تهیه بعضی غذاها هم از موچی استفاده میشود. یک سوپ لوبیا به نام (اوشی روکو) یا (اوزن زای) از تکه خمیر موچی در سوپ درست میشود. این خمیرها باید به روش سنتی درست شوند تا بعد از اضافه شدن به مواد داغ سوپ متلاشی نشوند.
مواد لازم:
آرد برنج گلوتینوس ۲۵۰ گرم
نشاسته ذرت ۶۰ گرم
شکر ۷۵ گرم
نمک ۲ پینچ
شیر ۴۳۰ گرم
روغن مایع ۳۸ گرم
طرز تهیه:
همه مواد خشک آرد برنج، نشاسته ذرت، شکر و نمک رو با هم مخلوط کنید شیر رو به مواد بیفزایید.
مواد را با هم مخلوط کنید تا کامل یکدست شوند. اجازه دهید این مواد ده دقیقه استراحت کنند. سپس آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی بخار آب قرار دهید تا گرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی شکلاتی
در این فاصله گاه به گاه آن را هم بزنید تا کامل متوجه گرمشدن آن شوید. هنگامیکه مواد گرم شدند آن را از روی بخار بردارید و روغن مایع رو اضافه کنید مخلوط کنید تا یکدست شود.
در این مرحله در ابتدا دستکش دستتان کنید و خمیر را ورز دهید. دستکش سبب میشود خمیر به دست شما نچسبد و در نهایت خمیر یک دستی داشته باشید.
اگر میخواهید موچی رنگی داشته باشید در این مرحله رنگ مورد نظرتان را بریزید و با دست آن را به خورد مواد دهید.
از موچی به اندازه یه گردو یا هفتاد گرم بکشید که یکنواخت شود بردارید سطح سیل پد رو نشاسته ذرت بپاشید موچی رو روی نشاسته پهن کنید و مغزی دلخواهتون رو بزارید اون رو ببندید و با دست گرد کنید.
نکات مهم تهیه موچی ژاپنی
بهتر است برای همزدن مواد موچی از ظرف صاف استفاده کنید.
هنگامیکه آن را روی بخار آب قرار دادهاید دقت کنید تا این زمان بیشاز اندازه طولانی و مواد خشک نشود.
در ورزدادن حتما از دستکش استفاده کنید تا موادتان یکدست شود.
مواد را بیشاز اندازه ورز ندهید این کار سبب میشود در نهایت موچی خشکی داشته باشید.
برای برداشتن هر تکه از موچی آن را وزن کنید اینگونه شکل همه آنها یکسان خواهد بود و ظاهر بهتر و شکیلتری خواهند داشت.
برای موچی از هر فیلینگ دلخواهی میتوانید استفاده کنید مانند مربا، مارمالاد، ژله مغزی یا کره بادام زمینی و یا نوتلا و انواع میوه داخل قالب بریزید، فریز کنید سفت بشه ما بین موچی بگذارید.
به گزارش رویداد۲۴ برای ما ایرانیها موچی شیرینی کمی دارد و شاید ذائقه بسیاری از ما دسری شیرینتر را بپسندد پس ترکیب آن با نوتلا بسیار لذیذ و خوشمزه میشود.
از آنجاکه در تهیه موچی از آرد برنج استفاده میشود ماندگاری چندانی ندارد و بهسرعت خشک میشود هنگامیکه آن را درست کنید رویش را سلفون بکشید.