صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 19
کد خبر: ۳۵۴۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۴ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲

خواص کره بادام زمینی

خوشبختانه مدتیست که در سبد و عادات غذایی ما ایرانی‌ها کره بادام‌زمینی وارد شده است که باید آن را به فال نیک گرفت.

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: حتما می‌دانید که بادام‌زمینی یکی از خشکبار حساسیت‌زاست و برخی از مردم بدشانس در دنیا نسبت به آن حساسیست دارند، اما اگر شانس به شما روی آورده و نسبت به آن حساسیتی ندارید بهترین گزینه برای صبحانه و میان‌وعده را در اختیار دارید و آن استفاده از کره بادام‌زمینیست.

به گزارش رویداد۲۴ جالب است که ین خوراکی چندان زمان زیادی نیست که وارد سبد و عادات غذایی ما ایرانی‌ها شده است، اما درواقع کره بادام‌زمینی یک خوراکی محبوب در میان مردم سراسر دنیاست که بیش از ۱۳۱ سال است که همراه خوراکی‌های مختلف مصرف می‌شود و بیش‌تر به دلیل خاصیت کاهش وزن آن شهرت دارد. اما خواص کره بادام زمینی چه هستند؟ آیا فوایدی دارد؟ کره بادام زمینی چربی بالایی دارد. در هر وعده آن (دو قاشق غذا خوری) ۲۰۰ کالری وجود دارد و از آن گذشته بسیاری افراد به آن حساسیت دارند. اما این‌ها باعث نمی‌شوند که از خواص گوناگون آن بر افراد مختلف غافل شویم.

مصرف منظم کره بادام زمینی در یک رژیم غذایی درست مانند هر ماده غذایی دیگر مزایا و معایبی دارد که در این نوشته به آن‌ها می‌پردازیم.

کره بادام زمینی چیست؟

کره بادام زمینی نوعی کره است که از بادام زمینی بو داده شده تهیه می‌شود. معمولا روی نان تست پخش شده و در وعده‌های مختلف از جمله صبحانه مصرف می‌شود. وجود میزان زیاد چربی‌های تک غیراشباع، پروتئین، پتاسیم، منیزیم و … کره بادام زمینی را به یکی از خوراکی‌های مناسب برای کاهش وزن تبدیل کرده است.

امروزه کره بادام زمینی با مواد دیگری هم درست می‌شود. تولید کره بادام زمینی با شیره انگور یکی از این موارد است که دارای مواد مغذی فراوانی می‌باشد. یکی از خواص کره بادام زمینی با شیره انگور، تنظیم سطح قند خون است.

ارزش غذایی کره بادام زمینی

کره بادام زمینی سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی است. مقدار ۱۰۰ گرم کره بادام زمینی حاوی مواد مغذی زیر است:

آب: ۱.۲۳ گرم
انرژی: ۵۹۸ گرم
پروتئین: ۲۲.۲۱ گرم
چربی: ۵۱.۳۶ گرم
کربوهیدرات: ۲۲.۳۱ گرم
فیبر: ۵ گرم
شکر: ۱۰.۴۹ گرم
ساکارز: ۱۰.۲۵ گرم


بیشتر بخوانید: فواید گردو برای مغز


باتوجه به این مواد باید بدانید برای کسانی‌که رژیم غذایی لاغری دارند بهترین گزینه است.

کره‌ی بادام زمینی یکی از لذیذترین فرآورده‌های تهیه شده از بادام زمینی است که بخش عظیمی از بادام زمینی‌های کشت شده در سراسر دنیا، برای تهیه و ساخت کره‌ی آن استفاده می‌شود. در ادامه‌ی این بخش برای شما خواهیم گفت که مصرف آن در وعده‌های غذایی چگونه است تا از فواید کره‌ی بادام زمینی بهره ببرید.

سرشار از پروتئین

مصرف کره‌ی بادام زمینی، ویتامین‌ها و موادمغذی و ضروری بدن مانند منیزیم، پتاسیم، روی و مقدار کافی پروتئین را تامین می‌کند. برای مثال در هر دو قاشق غذاخوری کره‌ی بادام زمینی، مقدار ۷٫۰۲ گرم پروتئین موجود است که برای رژیم‌های غذایی با میزان پروتئین محدود بسیار مفید است.

تامین منیزیم، فسفر و نیاسین بدن

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری برای حفظ سلامت بدن است که در بیش از ۳۰۰ فرآیند شیمیایی بدن نقش دارد. کره‌ی بادام زمینی، این خوراکی خوشمزه یکی از منابع بزرگ تأمین منیزیم بدن است که می‌توان آن را به‌سادگی در وعده‌های غذایی گنجاند.

فسفر از مهم‌ترین مواد لازم برای بزرگسالان است که به ساخت سلول‌ها و استخوان‌های سالم بدن کمک می‌کند.

وجود نیاسین در بدن به عملکرد بهتر اعصاب و به تولید انرژی لازم بدن کمک می‌کند.

کره‌ی بادام زمینی منبع ویتامین B۶ است که این ویتامین ضروری در بیش از ۱۰۰ واکنش آنزیمی بدن نقش دارد و از مهم‌ترین عوامل در افزایش سلامت قلب و سیستم ایمنی بدن می‌باشد.

توجه داشته باشید که علاوه بر خواص بسیار، این ماده‌ی مغذی حجم زیادی چربی اشباع شده و سدیم را داراست.

فواید کره‌ی بادام زمینی برای تندرستی

مصرف بادام زمینی و مشتقات آن که کره‌ی بادام زمینی یکی از پرطرفدارترین آن‌هاست، فواید بی‌شماری برای افزایش سطح سلامت بدن و حفاظت بدن از بروز بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها دارد. در زیر به برخی از فواید و خواص کره‌ی بادام زمینی برای بدن اشاره کرده‌ایم.

تقویت سلامت قلب

اسید‌های چرب اشباع نشده (MUFA)، اسید‌های چرب اشباع نشده (PUFA)، نیاسین، منیزیم و ویتامین E از جمله ویتامین‌ها و مواد مؤثر در افزایش سطح سلامت قلب محسوب می‌شوند. محققان زیادی بر این باورند که مصرف آجیل و خوراکی‌های دارای خواص مشابه آن‌ها از جمله کره‌ی بادام زمینی در کاهش خطر مرگ و میر بر اثر بیماری‌های قلبی تأثیر بسیاری داشته است.

همچنین طبق نتایج مطالعات انجمن دیابت آمریکا، افرادی که ۴۶ گرم بادام زمینی یا کره‌ی بادام زمینی در برنامه‌ی رژیم غذایی روزانه‌ی خود و به مدت ۶ ماه مصرف می‌کنند، دارای چربی خون کم‌تری بوده‌اند.

توجه داشته باشید که مصرف کره‌ی بادام زمینی در دراز مدت به دلیل داشتن کالری زیاد، ممکن به افزایش وزن منجر شود و در این صورت بسیار مهم است که فرد مصرف آن را کنترل کند و از خوردن بیش از حد کره‌ی بادام زمینی بپرهیزد، زیرا باعث افزایش چربی و سدیم بیش از حد و انواع بیماری‌های قلبی می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر فشار خون دارید باید از کره‌ی بادام زمینی بدون نمک و بدون مواد افزودنی استفاده کنید.

ترمیم و تقویت عضلات

مصرف کره‌ی بادام زمینی که منبع غنی از پروتئین است، به ساخت و ترمیم عضلات بدن کمک می‌کند. اگرچه کره‌ی بادام زمینی پروتئین کامل محسوب نمی‌شود و اسید‌های آمینه‌ی ضروری بدن را به طور کامل تأمین نمی‌کند، اما در تأمین پروتئین اولیه و روزانه‌ی افراد مهم است. مصرف کره‌ی بادام زمینی به همراه نان به دلیل داشتن اسید آمینه می‌تواند یک وعده‌ی غذایی کامل محسوب شود. همچنین این محصول یک غذای عالی قبل و بعد از تمرین است. چربی‌های سالم و کربوهیدرات‌های آن شما را با انرژی کافی در ورزش حاضر می‌سازد. همچنین این کره، سرشار از پتاسیم است که نقش کلیدی در سلامت عضلات از نظر ریکاوری دارد.

مؤثر در کنترل سطح قند خون

برای بهره‌مندی از فواید کره‌ی بادام زمینی باید بدانید که این ماده‌ی غذایی حاوی مقدار نسبتا کم از کربوهیدرات، چربی، پروتئین و مقداری فیبر است و در صورتی که قند افزودنی نداشته باشد تأثیر آنچنانی در گلوکز خون ندارد و به همین دلیل می‌تواند گزینه‌ی خوبی برای مصرف مبتلایان به دیابت باشد.


بیشتر بخوانید:  طرز تهیه نوتلای خانگی


براساس پژوهش‌های پزشکان افزودن بادام زمینی یا کره‌ی بادام زمینی به وعده‌ی صبحانه برای زنان مبتلا به چاقی که در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند، به کنترل سطح گلوکز خون کمک می‌کند. همچنین در روند لاغری آن‌ها مؤثر است. نتایج نظرسنجی‌های صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد که زنانی که در صبحانه‌ی خود، بادام زمینی یا کره‌ی بادام زمینی استفاده کرده‌اند میزان قند خون کمتری داشته و گرسنگی کمتری را در طی روز نسبت به دیگر افراد تجربه کرده‌اند.

موثر در کاهش فشار خون

یکی دیگر از خواص عالی پتاسیم این است که می‌تواند فشار خون شما را کاهش دهد. این اثرگذاری با وجود منیزیم تکمیل می‌شود. منیزیم عنصر دیگری است که در کره‌ی بادام زمینی به وفور یافت می‌شود. اگر دچار فشار خون هستید، حتما کره‌ی بدون نمک تهیه کنید.

جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های پستان

مصرف کره‌ی بادام زمینی از سنین پایین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری خوش‌خیم پستان (BBD)، که عامل اصلی بیماری سرطان پستان است را کاهش دهد. پزشکان طبق نتایج آزمایشی که روی ۹۰۰۰ دختر دانش‌آموز صورت گرفته دریافتند که علاوه بر سایر خوراکی‌های مغذی مانند لوبیا، سویا و چربی‌های گیاهی، مصرف کره‌ی بادام زمینی توانسته از بروز سرطان پستان جلوگیری کند. این اثرات مفید حتی در افرادی که سابقه‌ی خانوادگی سرطان پستان داشتند هم به چشم می‌خورد.



موثر در کاهش وزن

طبق مطالعات انجام شده مصرف مغز‌های گیاهی، به خصوص بادام زمینی به دلیل افزایش سطج انرژی و تأمین نیروی لازم بدن برای فعالیت روزمره می‌تواند در کاهش وزن افراد نقش به‌سزایی داشته باشد. چون بادام زمینی حاوی پروتئین، چربی و فیبر است و باعث احساس سیری طولانی مدت خواهد شد.

نتایج تحقیقات نشان داد که مصرف مکرر کره‌ی بادام زمینی (حداقل ۲ بار در هفته) باعث افزایش وزن کمتری شده و فیبر موجود در آن قند خون پس از غذا را کاهش داده است.

تاثیر بر کاهش استرس

کره‌ی بادام زمینی حاوی یک استرول گیاهی به نام بتاسیتوسترول است که می‌تواند به تعادل سطح هورمون استرس (کورتیزول) کمک کند. چربی‌های سالم، آنتی‌اکسیدان‌ها، آهن، منیزیم، کلسیم و ویتامین E موجود در این محصول به شما کمک می‌کنند کمبود این عناصر را در بدن خود جبران کنید و در نتیجه احساس بهتری داشته باشید. همچنین، اگر این کره همراه با میان‌وعده‌ی مورد علاقه‌ی شما مصرف شود، تاثیر بهتری بر روحیه‌تان خواهد داشت.

تقویت فعالیت مغز و حافظه

ویتامین E موجود در بادام زمینی منجر به افزایش فعالیت مغز می‌شود. این موضوع برای افراد مسن اهمیت دو چندان دارد؛ زیرا می‌تواند حافظه‌ی آن‌ها را هم تقویت کند. نتایج برخی تحقیقات نشان دادند که بادام زمینی به افراد مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط کمک می‌کند. بنابراین، یک شیشه کره‌ی بادام زمینی می‌تواند میان وعده‌ی خوبی برای افراد مسن باشد.

فراهم آوردن خواب راحت‌تر

اسید آمینه‌ی موجود در بادام زمینی به نام تریپتوفان، هورمون خواب، ملاتونین و هورمون شادی، سروتونین را تقویت می‌کند. خوردن این کره شما را آرام و فرآیند‌های بدنتان را کند می‌کند و در نهایت، منجر به خواب راحت‌تر و عمیق‌تر می‌شود. اگرچه، نیازی به خوردن مقدار زیادی از کره‌ی بادام زمینی نیست و مصرف تنها دو قاشق غذاخوری در طول روز کفایت می‌کند.

انتخابی خوب برای مادران باردار

خوردن کره‌ی بادام زمینی در دوران بارداری می‌تواند تاثیر مثبتی روی جنین داشته باشد؛ زیرا به طور طبیعی سرشار از فولات است. ماده‌ای که خطر نقص لوله‌ی عصبی در کودک در حال رشد را کاهش می‌دهد. همچنین، عناصر مفید بادام زمینی برای سلامت مادر مفید هستند.

سخن پایانی

گرچه کره‌ی بادام زمینی سرشار از ویتامین و مواد معدنی مفید است، اما همچنین حاوی مقدار قابل توجهی کالری است. پس در مصرف آن باید حد تعادل را در نظر داشته باشید. کره‌ی بادام زمینی منبع غنی از آنتی‌اکسیدان است و در کاهش درد‌های موضعی آرتروز هم مؤثر است.

لازم است بدانید که مصرف هر ماده‌ی غذایی هرچند مفید، در صورتی که بیش از حد باشد، می‌تواند سلامت شما را به خطر اندازد. کره‌ی بادام زمینی یکی از آن خوراکی‌های مفید و دوست‌داشتنی است که مقاومت در برابر آن بسیار سخت است و در صورتی که بیش از حد نرمال از آن استفاده کنید می‌تواند سلامت عمومی بدن را به خطر اندازد. اما اگر هر بار فقط به مقدار کمی از آن را مصرف کنید برای شما بسیار مفید خواهد بود.

نظرات شما