رویداد۲۴ هدی کاشانیان: امروزه در کشور ما به دلیل مسائل اقتصادی، بسیاری از زنان هم دوشادوش مردان سر کار رفته و مشغول فعالیت هستند. در ایران شغلهایی با درآمد مناسب برای بانوان کم نیست. بانوان در هر شغلی که وارد میشوند قطعاً به موفقیت دست پیدا مییابند و میتوانند درآمد بالایی از آن به دست آورند. مشاغل خانگی پردرآمد برای بانوان یکی از آن مسائلی است که در این چند ساله که در شرایط تحریم اقتصادی قرار داریم بر سر زبان افتاده است و کسب و کار خانگی بانوان افزایش زیادی پیدا کرده است. اما متاسفانه چالشها و مشکلاتی هم در این زمینه پیدا شده است.
اگرچه فرصتهای شغلی برای بانوان در حال افزایش است، اما همچنان با بعضی مشکلات روبرو هستند. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره میکنیم:
• تعادل کار و زندگی: تعادل سازی بین کار و زندگی شخصی برای بسیاری از بانوان یک مسئله خیلی مهم است. توانایی انجام صحیح امور و ایجاد تعادل بین فعالیتهای شغلی و تعهدات خانوادگی و مراقبت از فرزندان میتواند مسئلهای سخت باشد.
• مسئولیتهای خانوادگی: بانوان در برخورد با مشکلات شغلی هم ممکن است با مسئولیتهای خانوادگی بزرگتری مواجه شوند.
• تبعیض جنسیتی: یکی از مسائل اساسی در محیط کار، تبعیض جنسیتی است. برخی بانوان ممکن است با تبعیض در حقوق، فرصتهای پیشرفت محدود و نقشهای زندگی خانوادگی و شغلی دستخوش تبعیض روبرو شوند.
• موانع سازمانی: برخی سازمانها هنوز هم ساختارها و فرهنگهای سنتی را حفظ کردهاند و این ممکن است برای بانوان مسائل و مشکلاتی را برای رشد و پیشرفت شغلی ایجاد کنند.
اگر بخواهیم از مشاغلی که برای بانوان وجود دارد صحبت کنیم، میتوانیم این مشاغل زیر را بهعنوان پردرآمدترین آنها معرفی کنیم:
۱- پزشک عمومی: سلامت جسم و بدن همیشه برای افراد مهم و ضروری است. مردم همیشه، حتی بدون آنکه خود بخواهند به پزشکان نیاز دارند.
۲- روانشناس: یکی از پردرآمدترین مشاغل برای بانوان حرفه روانشناسی است چراکه بانوان نسبت آقایان، در درک احساسات و مشکلات افراد توانایی بالاتری دارند.
۳- پرستاری: در این شغل میتوان هم نیازهای درمانی افراد را رفع کرد و هم در اوقات فراغت به زندگی شخصی رسیدگی کرد. در حقیقت شغل پرستاری، بیشتر برای بانوانی مناسب است که میخواهند هم وظیفه مادری را انجام بدهند و هم یک حقوق مناسب داشته باشند.
۴- پرتو درمانگر: بعد از تمام کردن تحصیلات، شما میتوانید با دانش اشعه ایکس و مواد رادیواکتیو، درمانهای تخصصی و ساده را در بیمارستانها و بخشهای مختلف انجام دهید.
۵- داروسازی: بسیاری از داروسازان میتوانند صاحب یک داروخانه شوند یا بهعنوان یک مشاور در شرکتهای دارویی به کار گرفته شوند. نیاز به ساخت دارو و فروش آن به بیماران حتی در سختترین شرایط اقتصادی سبب شده که همواره جامعه به وجود داروسازان نیازمند باشد.
۶- آرایشگری: بسیاری از بانوان زمان زیادی از وقت خود را در سالنهای زیبایی میگذرانند و زیبا بودن برای آنها اهمیت فراوانی دارد. در نتیجه آرایشگری یکی از پردرآمدترین شغلها برای بانوان است.
۷- متخصص روابط عمومی: معمولاً کسانی که در بخش روابط عمومی کار میکنند، درک درستی از کسب و کار مورد نظر داشته و اطلاعات را به درستی انتقال میدهند. این افراد اطلاعات مورد نیاز مشتریان را جمعآوری کرده و در اختیار آنان قرار میدهند.
۸- خیاطی: یک خیاط با یک چرخ خیاطی ساده میتواند انواع لباسها را بدوزد. افزایش درآمد در این شغل بستگی به مهارت کسب شده، دارد.
۹- مدیر استراتژی: مدیریت استراتژیک شناسایی و توصیف برنامههایی است که مدیران میتوانند جهت رسیدن به عملکرد درست و مزیت رقابتی برای محل کار خود انجام دهند. بررسی وضعیت، آمارها و درآمد کمپانی و ارائه راهکارهای مناسب برای دستیابی به اهداف از وظایف یک مدیر استراتژی است.
۱۰- تدریس خصوصی: تدریس خصوصی در زمینه درسی، هنری، آشپزی و... درآمد خوبی دارد و مبلغ آن ساعتی حساب میشود. اگر خوب تبلیغ کنید، در این زمینه درآمد خوبی خواهید داشت.
۱۱- نویسنده یا ویراستار: نوشتن یکی از بهترین مشاغل آزادی است. تمام آن چیزی که به آن نیاز دارید یک کامپیوتر و یک ارتباط اینترنتی است که از طریق آن کسب درآمد کنید. هر انسانی میتواند به لحاظ فنی با کمی تمرین به یک نویسنده یا ویراستار آزاد حرفهای تبدیل شود.
۱۲- وکالت: متاسفانه آمار طلاق در کشور ما بشدت بالاست؛ از اینرو جای تعجب ندارد که وکالت در لیست پردرآمدترین مشاغل برای بانوان قرار بگیرد.
۱۳- ساخت و فروش آثار هنری: این شغل از جمله کارهای پردرآمد برای بانوان است. آنها میتوانند با به کارگیری روحیه ظریف و لطیف خود در زمینههای مختلف هنری موفق شوند. چرم دوزی، گل سازی، ملیله دوزی، شمع سازی، سفالگری و بسیاری هنرهای دیگر از جمله کارهایی هستند که بانوان میتوانند از طریق آنها درآمدزایی کنند.
۱۴- برنامهنویسی کامپیوتر: این شغل دارای مزایای بسیاری برای بانوان است. انجام آن به صورت آنلاین و در محیط خانه امکانپذیر است و نهایتاً این شغل را به یکی از ایدهآلترین مشاغل برای بانوان تبدیل کرده است.
۱۵- پرورش گلها و گیاهان زینتی: با این شغل بانوان میتوانند در هر فضا و محیطی این پیشه را انجام دهند. از این رو بانوان خانهدار که دوست دارند استقلال مالی داشته باشند و امکان خارج شدن از منزل برایشان فراهم نیست میتوانند وارد این شغل جذاب شوند.
۱۶- آشپزی: آشپزی در رستوران یا غذاخوریهای کوچک، تهیه غذا در خانه و فروش آن به مشتریان، بستن قرارداد با اورگانها و شرکتها جهت تهیه غذای پرسنل بخش کوچکی از این شغل است. از این رو بانوان با توجه به موقعیت و شرایط خود میتوانند یکی از این روشها را انتخاب کنند.
۱۷- قلاب بافی: از دیگر کارهایی که بانوان زمان حضور در منزل میتوانند انجام بدهند، قلاب بافی است. در دهههای قبل قلاب بافی فقط برای رومیزی خوااهان داشت، اما امروزه قلاب بافی روی لباس و بافتهای گوناگون مد شده است.
۱۸- فروشگاه اینترنتی: شما با راه اندازی کسب و کار خود میتوانید محصولات خود را در اینترنت تبلیغ کنید و یا فروشگاه اینترنتی با امکان خرید اینترنتی فراهم آورید و از این روش در منزل درآمدزایی کنید. محصولات هنری یا آشپزخانهای خود را در اینترنت تبلیغ و برای آن مشتریهای خوب جذب کنید.
۱۹- مشاغل بخش IT: در بخش IT، شغلهای محبوب برای بانوان مثل توسعه دهنده نرمافزار، مهندس شبکه، مدیر پروژه و کارشناس امنیت شبکه وجود دارد. این مشاغل با توجه به رشد روزافزون صنعت IT و نیازمندیهای بازار کار، به بانوان فرصت مناسبی برای پیشرفت حرفهای ارائه میدهند.
۲۰- مالی و حسابداری: در بخش مالی و حسابداری، رشتههای محبوب برای بانوان شامل حسابدار، کارشناس مالی، مشاور مالی و کارشناس مالیات است. با توجه به اهمیت مدیریت مالی و حسابداری در سازمانها و شرکتها، تخصص در این بخش به بانوان فرصتی عالی برای کسب درآمد و پیشرفت حرفهای میدهد.