رویداد۲۴ سیما صابری: شتر بخش مهمی از رژیم غذایی خاورمیانه و آفریقاست و دلیل خوبی هم دارد. نه تنها شتر در این مناطق به وفور یافت میشود، بلکه گوشت آن نیز فواید فوق العادهای برای سلامتی دارد. علاوه بر این، گوشت شتر کلسترول پایینی دارد و دارای مقادیر زیادی مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و پتاسیم است. همچنین گوشت حاوی مقدار زیادی پروتئین و اسیدهای چرب است که به سلامت بازسازی کمک میکند. در واقع، گوشت شتر نسبت به سایر گوشتهای قرمز فواید سلامتی بیشتری دارد. این گوشت حاوی غلظت بالاتری از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه و ویتامین C نسبت به گوشت قرمز است. در نتیجه، همه این پروتئین ها، ویتامینها و مواد معدنی اثرات باورنکردنی بر انرژی، پیشگیری از سرطان، هیدراتاسیون بدن، قابلیتهای ترمیم بدن و سلامت عمومی بدن دارد.
دلایل متعددی برای مفید بودن گوشت شتر وجود دارد، از جمله:
-با توجه به چربی کم این گوشت، مصرف آن سالم است و به کاهش وزن کمک میکند که خطر تصلب شریانها و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
-گوشت شتر حاوی اسیدهای چرب غیراشباع مانند اسید لینولئیک است که هنگام تعامل با سایر اسیدهای چرب غیراشباع روغنهای گیاهی از سرطان محافظت میکند.
-از آنجا که گوشت شتر از قند تشکیل شده است نه چربی، برای سلولهای بدن انرژی تولید میکند و خستگی و فرسودگی را درمان میکند.
-خوردن گوشت سالم و بدون چربی شتر از بیماریهای قلبی و چاقی پیشگیری میکند.
-به دلیل درصد پایین اسیدهای چرب اشباع شده و کلسترول، از سلامت عضلات محافظت میکند که به ویژه برای سالمندان مفید است. در نتیجه از سکته مغزی، سرطان، عفونت و مشکلات سرماخوردگی و سیاتیک جلوگیری میکند. گوشت شترمرغ از نظر فواید سلامتی بهترین گوشت برای مقایسه با آن است.
-به دلیل داشتن درصد بالایی از آهن، خطر کم خونی را کاهش میدهد.
-گوشت شتر برای پیشگیری از شانه درد، تب فصلی و سیاتیک مفید است.
-سوپ تهیه شده از گوشت شتر برای تقویت بینایی و رفع تیرگی قرنیه و از چربی آن برای رفع بواسیر استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: مواد غذایی سودمند برای سالمندان
در حالی که گوشت شتر را اغلب با گوشت گاو یا گوسفند مقایسه میکنند، طعم مشابهی ندارند. اما برخلاف گوشت گاو، باید به طور کامل پخته شود. در غیر این صورت جویدن آن سخت است. بسیاری از مردم طعم آن را با طعم ملایم شیرین توصیف میکنند. در نتیجه، طعم آن غالب نمیشود، اما همچنان از گوشت گاو خوش طعمتر است. مردم محلی دوست دارند گوشت را با ترش کردن آن با سبزیجات، ادویه جات و مرکبات طعم دهند. علاوه بر این، ادویه جات باعث نرم شدن گوشت شود.
گوشت شتر نیز اگر تازه یا درست پخته نشود، میتواند شما را بیمار کند. به عنوان مثال، هنگامی که این گوشت خام است، ممکن است حاوی باکتریهایی مانند کمپیلوباکتر و سالمونلا باشد که منجر به مسمومیت غذایی میشود. بنابراین، هنگام خوردن هر گوشتی باید از پخته شدن آن مطمئن شوید. علاوه بر این، گوشت شتر باید همیشه تازه باشد و اگر برای مدت طولانی در معرض دمای بیرونی قرار گرفته باشد، هرگز نباید آن را مصرف کرد. علائمی که نشان میدهد گوشت از بین رفته است شامل بوی بد، تغییر رنگ گوشت و بافت لزج است.
این موضوع بیشتر به مذاق شما بستگی دارد. با این حال، توافق عمومی بر این است که کوهان شتر خوش طعمترین و شادابترین قسمت آن است. این به دلیل لایه چربی بین ماهیچه وقتی درست پخته شود طعم خیلی خوبی دارد. علاوه بر این، زمانی که با ادویهها و گیاهان به آرامی پخته میشود، آنقدر نرم میشود که در دهان ذوب میشود، که گفته میشود بسیار رضایت بخش است. البته نوع طبخ شما نیز در طعم گوشت اهمیت دارد.
همانطور که در بالا ذکر شد، محتوای پروتئین و ترکیب بدون چربی گوشت شتر آن را بسیار سالم میکند، به خصوص در مقایسه با سایر گوشت ها. ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم گوشت شتر به شرح زیر است:
۲۰ گرم پروتئین
۸ گرم چربی کل
۴ گرم چربی اشباع شده
۱۴۹ کالری
۴۵ میلی گرم کلسترول
علاوه بر این، مجموعهای عالی از مواد معدنی و ویتامین B در گوشت شتر وجود دارد. بنابراین، جایگزین سالم تری برای گوشت گاو و گوشت گوزن و گوشت بز است.
آشپز میتوانند در مورد گوشت شتر مانند هنگام پختن گوشت گاو یا گاومیش کوهان دار خلاق باشند. بنابراین، اگر دستور پخت مورد علاقه خود را دارید که در آن از گوشت گاو یا گاو گاومیش استفاده میشود، میتوانید آن را برای گوشت شتر نیز استفاده کنید. با این حال، مراقب باشید که آن را بیشتر نپزید، زیرا گوشت شتر آنقدر چرب نیست، بنابراین ممکن است گوشت شما خشک شود.
یک دستور العمل خوب برای مبتدیان طبخ گوشت شتر با آرد سوخاری، یک تخم مرغ زده شده و ادویه جات دلخواه است. سعی کنید از ادویه پاپریکا دودی و کمی زیره نیز استفاده کنید.
یکی دیگر از غذاهایی که طعم گوشت شتر را بیشتر میکند، کاری است. اگر برش بزرگتری از گوشت دارید، این دستور العمل عالی است. ابتدا باید گوشت را به قطعات کوچک برش دهید تا در هنگام چاشنی طعم و مزه خوبی به آن بدهید. مکعبهای گوشت باید حدود یک بند انگشت عرض داشته باشند و در روغن کمی سرخ شوند. سپس آن را از ماهیتابه برداشته و کنار بگذارید. سپس پیازها را در همان روغن تفت دهید تا شفاف شوند. نمک، زیره، دارچین، پاپریکا و رب گوجه فرنگی و کاری را اضافه کنید و دو دقیقه هم بزنید تا بپزید. سپس گوجه فرنگی خرد شده اضافه کنید و مکعبهای شتر قهوهای شده را به آن بیفزایید و اجازه دهید این محتویات همراه با اضافه کردن کمی آب خوب بجوشد و بپزد. سپس با سبزیجات تازه و ماست یونانی سرو کنید.