صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 25
کد خبر: ۳۷۳۶۹۹
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۰۳ تير ۱۴۰۳
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد:

ترس از فراموش شدن چیست؟/ اگر از تنهایی می‌ترسید بخوانید

بیشتر مردم امیدوارند که عزیزانشان از آن‌ها به نیکی یاد کنند و طبیعی است که گهگاه نگران فراموش شدنشان باشند. اما در برخی موارد، ترس از فراموش شدن یا نادیده گرفته شدن را می‌توان به عنوان یک فوبیا در نظر گرفت. آتازاگورافوبیا یک ترس غیرعادی از فراموش شدن توسط دیگران است. اگر ترس شما شامل فراموش شدن توسط یک فرد یا گروه اجتماعی خاص باشد، می‌تواند بخشی از یک نوع فوبیای اجتماعی در نظر گرفته شود. این مقاله به ویژگی‌های آن و همچنین علل، علائم و گزینه‌های درمانی این فوبیا می‌پردازد.

رویداد۲۴ | سیما صابری: آتازاگورافوبیا ترس شدید یا غیرمنطقی از فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی است. همچنین ممکن است شامل ترس از نادیده گرفته شدن یا جایگزین شدن باشد. در برخی موارد، این وضعیت را می‌توان بخشی از فوبیای اجتماعی در نظر گرفت. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اضطراب، استرس، یا وحشت ناتوان کننده‌ای را تجربه می‌کنند. چنین فردی ممکن است علائم فیزیکی اضطراب مانند حالت تهوع، ضربان قلب سریع یا حتی یک حمله پانیک تمام عیار را هنگام مواجهه با ترس خود تجربه کند. ترس از فراموش شدن با نگرانی‌های خاص در مورد از دست دادن حافظه، مانند ترس از ابتلا به بیماری آلزایمر یا زوال عقل، مرتبط است.

علائم آتازاگورافوبیا چیست؟

ترس از فراموش شدن مانند بسیاری از فوبیاها، می‌تواند با علائم روحی و جسمی همراه باشد. افراد مبتلا به آتازاگورافوبیا اگر واقعاً در یک موقعیت اجتماعی فراموش شوند یا نادیده گرفته شوند، یا زمانی که با فکر فراموش شدن یا فراموش کردن کسی یا چیزی مواجه شوند، ممکن است علائمی را تجربه کنند. علائم آتازاگورافوبیا ممکن است شامل موارد زیر باشد:

-ترس و اضطراب بیمارگونه زمانی که نادیده گرفته می‌شوند یا فراموش می‌شوند یا حس می‌کنند که ممکن است فراموش شوند.

-دلهره و اضطراب شدید که با واقعیت تناسب ندارد.

-تجربه احساس فاجعه یا عذاب قریب الوقوع در -مواجهه با موقعیتی که نگرانی از دست دادن حافظه یا فراموش شدن را برمی انگیزد.

-حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

-مشکل در خوابیدن

-اجتناب از موقعیت‌های اجتماعی که در آن‌ها احتمال فراموشی یا نادیده گرفته شدن وجود دارد

-درد ناشی از تنش در نواحی خاصی از بدن

-وحشت زدگی

علل آتازاگورافوبیا یا ترس از فراموش شدن چیست؟

فوبیا باعث واکنش استرس در فرد می‌شود که به عنوان پاسخ جنگ یا گریز نیز شناخته می‌شود. دلایل متعددی وجود دارد که این پاسخ استرسی ممکن است با ترس از فراموش شدن ایجاد شود، از جمله:

ژنتیک: ژن‌های خاصی که توسط والدین بیولوژیکی منتقل می‌شوند، نقش مهمی در فوبیا و سایر اختلالات اضطرابی دارند.

تجربه یادگیری شهودی: اگر یکی از والدین یا خواهر یا برادرش از همین موضوع می‌ترسید، ممکن است فرد یاد گرفته باشد که از فراموش شدن بترسد.

تجربه یادگیری مستقیم: سابقه تروما یا تجربه آسیب زا مانند فراموش شدن، پشت سر گذاشتن یا رها شدن یا از دست دادن والدین یا مراقب می‌تواند به ترس از فراموش شدن کمک کند.


بیشتر بخوانید: فوبیا چیست و چگونه آن را تشخیص دهیم؟


تجربه یادگیری اطلاعاتی: قرار گرفتن در معرض افرادی که حافظه خود را از دست می‌دهند، مانند مراقبت از فرد مبتلا به زوال عقل یا آلزایمر، ممکن است منجر به ایجاد ترس از فراموش شدن شود.

آتازاگورافوبیا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص آتازاگورافوبیا در موارد زیر محتمل دانسته می‌شود:

وقتی که ترس پایدار است و بیش از شش ماه ادامه دارد.

از عامل ترس به طور فعال اجتناب می‌شود و تقریباً همیشه باعث اضطراب فوری می‌شود.

علت ترس با واقعیت تناسبی ندارد.

ترس باعث اختلال قابل توجهی در زمینه‌های اساسی، از جمله عملکرد اجتماعی و شغلی می‌شود.

آتازاگورافوبیا چگونه درمان می‌شود؟

گزینه‌های درمانی مختلفی وجود دارد که می‌تواند به بیمارانی که فوبیا دارند کمک کند. برخی از گزینه‌های درمانی مورد استفاده برای رفع ترس از فراموشی شامل موارد زیر است:

درمان شناختی رفتاری (CBT): این یک نوع گفتگو درمانی است که شامل تغییر افکار و رفتار‌های فرد می‌شود. این به افراد کمک می‌کند تا یاد بگیرند که الگو‌های تفکر ناسازگار (مشکل ساز) و رفتار‌های مرتبط با فوبیای خاص خود را بهتر شناسایی و تغییر دهند. CBT یک درمان مهم برای اختلالات اضطرابی در نظر گرفته می‌شود.

مواجهه درمانی: این درمان برای سال‌ها درمان اولیه برای فوبیا بوده است. به طور کلی شامل قرار دادن تدریجی فرد در معرض فوبیا‌های خود به روشی ایمن برای کاهش اجتناب و کاهش ترس در طول زمان است.

میانجیگری ذهن آگاهی: این نوعی تمرین مراقبه است که بر حضور کامل در لحظه فعلی تمرکز دارد. می‌تواند به شما در مدیریت سطوح اضطراب و ترس کمک کند.

دارو: گاهی اوقات از دارو‌ها برای کاهش علائم اضطراب که بخشی از فوبیا هستند، یا اگر همزمان علائم افسردگی یا یک اختلال اضطرابی وجود داشته باشد، استفاده می‌شود. این دارو‌ها شامل دارو‌های ضد اضطراب یا ضد افسردگی می‌شوند.

نظرات شما