رویداد ۲۴| انجمن محیط زیستی «اقدام برای محیط زیست» در آزمایشی که بر روی بطریهای کوکاکولا و شواپس انجام داد، به وجود زیر پلاستیکهای مضر در این نوشیدنیها پی برد.
استفن کرکوو، مدیر کل این انجمن حمایت از محیط زیست در بیانیهای مطبوعاتی در روز پنجشنبه ۲۲ اوت اعلام کرد که «مصرف کنندگان کوکاکولا باید از ناپایداری مولکولی بطری پلاستیکی مطلع شوند.»
دو آزمایشگاه نمونههایی از بطریهای کوکاکولا اورجینال یک لیتری و شوآپس یک و نیم لیتری را به نسبت تعداد دفعات مختلف باز کردن درب بطری آزمایش کردند. در این آزمایشات محتوی نوشیدنیها پس از یکبار، ده بار و در نهایت بیست بار باز کردن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
با استفاده از تجزیه و تحلیل صورت گرفته به وسیله مادون قرمز، محققان ذرات پلاستیکی کمتر از ۵ میلیمتری موسوم به میکروپلاستیک متشکل از شش نوع پلیمر مختلف را شناسایی کردند.
این کشف جدید انجمن را شگفت زده کرد، زیرا تولید کنندگان معمولاً فقط دو پلیمر را در تماس با نوشیدنیها اعلام میکنند. این دو پلیمر عبارتند از پلی اتیلن (PE) ناشی از درب بطری و پلی اتیلن ترفتالات (PET) ناشی از خود بطری.
نتایج نشان میدهد که هر چه درب بطری بیشتر باز شود، تعداد ریز ذرات بیشتر میشود. در بطری کوکاکولا پس از حدود بیست بار باز شدن درب آن، مقدار ۴۶ میکرو ذره در لیتر یافت شد و این مقدار برای شوآپس ۶۲ میکروذره در لیتر بود. این انجمن نشان میدهد که تخریب درب بطری میتواند منشا میکروپلاستیکهای شناسایی شده باشد.
نتایج مشابهی برای نانوذرات پلاستیک نیز مشاهده شده است. میزان متوسط این نانوذرات با افزایش تعداد باز و بسته شدن بطریها بیشتر میشود. این نانوذرات که ۱۰۰۰ برابر کوچکتر از ذرات ریز پلاستیکی هستند، به دلیل اندازه بسیار کوچکشان، به راحتی توسط موجودات زنده جذب میشوند و بنابراین «خطرات بهداشتی بیشتری» ایجاد میکنند.