رویداد۲۴ | مازیار وکیلی: مگالوپلیس یک فیلم علمی تخیلی و حماسی است که توسط یکی از بزرگترین کارگردانان تاریخ سینما یعنی فرانسیس فورد کاپولا ساخته شده است. در این فیلم بازیگرانی مانند آدام درایور، جیانکارلو اسپوزیتو، ناتالی امانوئل و آبل پلازا بازی کردهاند. در سال ۱۹۷۷ کاپولا تصمیم گرفت فیلمی براساس توطئه کاتیلینا (مربوط به روم باستان) بسازد. قرار بود داستان مربوط به این توطئه باستانی به نیویورک منتقل شود و در دوران معاصر تعریف شود. این فیلم دو بار در سالهای ۱۹۸۹ و ۲۰۰۱ تا مرز تولید پیش رفت، اما به دلیل هزینههای سنگین استودیوها از تامین مالی هزینههای آن خودداری کردند. این فیلم توسط استودیوها تولید نشد تا این که کاپولا از تاکستانهای انگوری که تحت مالکیت خود داشت ثروت هنگفتی به دست آورد. کاپولا تصمیم گرفت ۱۲۰ میلیون دلار از این ثروت را صرف ساخت مگالوپلیس کند. فیلم در هفتادمین دوره جشنواره کن در بخش مسابقه حضور پیدا کرد و نظرات ضد و نقیضی را بین منتقدان برانگیخت. این فیلم با در گیشه شکست سختی خورد و فقط ۱۲ میلیون دلار فروش کرد که برای کاپولا یک شکست کامل به حساب میآید.
مگالوپلیس داستان یک متروپلیس رو به زوال شبیه نیویورک را به تصویر میکشد. سزار که یک معمار ایدهآلیست است قصدر دارد شهر را به عنوان یک آرمان شهر با ثبات بازسازی کند. او در راه رسیدن به هدفش باید با شهردار طماع و فاسد شهر فرانک سیسرو مبارزه کند.
فرانسیس فورد کاپولا یکی از بزرگترین و شناخته شدهترین کارگردانان سینمای جهان است. کارگردانی که او را یکی از پایهگذاران جنبش نئو هالیوود میدانند. او تا به امروز افتخارات فراوانی از جمله پنج جایزه اُسکار، شش جایزه گلدن گلوب، دو نخل طلای کن و یک جایزه بفتا را کسب کرده است.
بیشتر بخوانید: نقد و بررسی فیلم مجمع کاردینال ها، یکی از مهمترین فیلمهای سال ۲۰۲۴ از کارگردان سرشناس آلمانی
کاپولا در سال ۱۹۳۹ در دیترویت به دنیا آمد، اما کودکی و نوجوانی خود را در شهر نیویورک گذراند. پدرش کارمینه کاپولا آهنگساز و موسیقی دان و مادرش بازیگر بود. او کودکی سختی را به خاطر فلج اطفال پشت سر گذاشت. کاپولا مدرک ادبیات نمایشی خود را از دانشگاه هوفسترا اخذ نمود و سپس در دانشگاه کالیفرنیا به تحصیل فیلمسازی پرداخت. او مدتی را به عنوان دستیار راجر کورمن فعالیت کرد. در سال ۱۹۶۳ اولین فیلم خود را ساخت و چهار سال بعد را به فیلمنامه نویسی پرداخت. او برای نوشتن فیلمنامه پاتن اُسکار بهترین فلیمنامه را کسب کرد و سپس استودیو معروف فیلمسازیاش یعنی زئوتروپ را همراه با جرج لوکاس تاسیس کرد. با ساخت پدرخوانده یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینما را ساخت و به شهرت جهانی رسید. بعد از پدرخوانده چند شاهکار مسلم دیگر از جمله پدرخوانده دو، مکالمه، اینک آخرالزمان و ماهی مهاجم را به عشاق سینما هدیه کرد. نام او در سال ۲۰۲۲ و به مناسبت پنجاه سالگی پدرخوانده نامش در پیادهرو مشاهیر هالیوود ثبت شد. او هنگام اکران آزمایشی فیلم آخرش یعنی مگالوپلیس مورد تشویق ایستاده ۳۰۰ نفر از حاضران در این مراسم قرار گرفت. از افراد حاضر در این مراسم میتوان به اندی گارسیا، آل پاچینو و راجر کورمن اشاره کرد. از نکتههای جالب توجه درباره کاپولا این است که اکثر اعضای خانوادهاش از جمله دختر، پسر و برادرزادهاش در حرفه سینما هستند. کاپولا از سال ۲۰۱۰ در کالیفرنیا زندگی و تاکستانهای انگورش را اداره میکند.
آدام درایور ستاره اصلی آخرین فیلم فرانسیس فورد کاپولا یعنی مگالوپلیس است. آدام درایور یکی از پرافتخارترین بازیگران معاصر است. او که برنده جایزه ولپی بهترین بازیگر مرد از جشنواره ونیز شده است. تاکنون نامزد یک جایزه تونی، دو جایزه اُسکار، دو جایزه گلدن گلوب و چهار جایزه امی شده است. درایور فعالیت خود را در تئاتر برادوی با ایفای نقش در نمایش کسب و کار خانم وارن آغاز کرد. بعد از آن در نمایش مرد و پسر ظاهر شد و با بازی در سریال دختران به شهرت رسید. حضور در این سریال باعث شد که در آثار کارگردانان بزرگی مانند استیون اسپیلبرگ، نوآ بامباک، مارتین اسکورسیزی و برادران کوئن کار کرد. بازی در لینکلن، فرانسیس ها، سکوت و درون لوین دیویس او را تبدیل به بازیگر درخشانی کرد. او تا کنون دو بار برای بازی در فیلمهای بلنک کلزمن و داستان ازدواج نامزد جایزه اُسکار شده است. درایور یک کهنه سرباز تفنگداران آمریکایی نیروی دریایی آمریکا به حساب میآید. او بنیان گذار سازمان غیرانتفاعی هنر در نیروهای مسلح است. این سازمان برنامه هنری رایگان برای نیروهای فعال آمریکایی، جانبازان، کارکنان پشتیبانی نظامی و خانواده آنها اجرا میکند.
فیلم مگالوپلیس نظرات ضد و نقیضی از سوی منتقدان دریافت کرده است. در وبسایت راتن تومیتوز این فیلم از مجموع ۱۸۷ نقد امتیاز ۵۰% را کسب کرده است که امتیاز خیلی پایینی به حساب میآید. این موضوع نشان میدهد آخرین فیلم کاپولا علیرغم تمام سر و صداهایش توجه چندانی را جلب نکرده است.