صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۱۶۳۶۷۸
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

نگرانی نتانیاهو از آمریکا و تغییر معادلات منطقه/ گزینه‌های نظامی همچنان روی میز

بی تفاوتی پوتین و ترامپ نسبت به درگیری‌های اخیر ایران و اسرائیل مساله‌ای است که ذهن محافل اسرائیلی را به خود مشغول کرده است. یکی از مقام‌های ارشد سابق اسرائیل معتقد است ترامپ هرگز زحمت جنگ ایران و آمریکا را به خود نمی‌دهد.
رویداد۲۴ اورشلیم پست در گزارشی به نشست دو مقام ارشد اسرائیلی و آمریکایی و اظهارات آن‌ها درباره آمادگی آمریکا برای جنگ با ایران پرداخته است.

«دیوید پترائوس» رییس اسبق سازمان سیا و «آموس یالدین» رییس سابق اطلاعات وزارت جنگ اسرائیل روز گذشته در یک کنفرانس درباره آمادگی ترامپ برای حمله به ایران در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای اظهار نظر کردند.

یالدین در این نشست گفت: آمریکایی‌ها گفته‌اند که همه گزینه‌ها روی میز است، اما این ادعای درستی نیست. دونالد ترامپ آمادگی حمله به ایران را ندارد و بعید است جنگ ایران و آمریکا رخ دهد.

او تاکید کرده سیاست بازدارندگی آمریکا بسیار ضعیف است چرا که آمریکا فاقد اراده لازم برای بازدارندگی ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای است. ترامپ فقط در زمینه‌های اقتصادی و دیپلماتیک آماده اعمال حداکثر فشار به ایران است.

پترائوس با نظر یالدین مخالفت کرده و گفته شکی نیست که دولت آمریکا در صورتی که ایران به سمت سلاح هسته‌ای برود، وارد عمل خواهد شد، اما الان موضوع مساله هسته‌ای ایران نیست، بلکه رفتار‌های خصمانه ایران در منطقه و برنامه حمایت از تروریست‌ها توسط جمهوری اسلامی مطرح است.

او گفته امیدوارم هیچ وقت به آن مرحله نرسیم، اما فکر می‌کنم در آن شرایط ترامپ به نتانیاهو برای حمله به ایران چراغ قرمز نشان نمی‌دهد بلکه چراغ سبز نشان می‌دهد و می‌گوید که به ایران حمله کن، اما خودش همچنان به ایران حمله نخواهد کرد.

پترائوس همچنین در خصوص خروج نیرو‌های آمریکایی از خاورمیانه گفته آمریکا هنوز پایگاه‌هایش را در کویت، بحرین، امارات و قطر دارد و قرار نیست از منطقه خارج شود.

او گفته نکته کلیدی این بود که آیا لازم است آمریکا برای جلوگیری از بسط نفوذ ایران تعداد قابل قبولی نیرو در پایگاه «تنف» نگه دارد یا نه. من می‌دانم که اگر آمریکا از این پایگاه خارج شود، این پایگاه بدون شک مورد استفاده ایران قرار خواهد گرفت.
 
درگیری‌های هفته‌های اخیر میان ایران و اسرائیل به سوژه مهم رسانه‌های جهان تبدیل شده است. بسیاری بر این باورند که ممکن است چندین سال بعد به این روز‌ها نگاه کنیم و بگوییم این زمانی بود که «مادر همه جنگ ها» اغاز شد.

به گزارش رویداد۲۴ سال‌هاست که میان اسرائیل و ایران درگیری‌های پنهانی در آسمان سوریه و در جبهه‌های خونین این کشور در جریان است، اما هفته‌های اخیر شاهد دو روز بسیار مهم بود که این درگیری‌های پنهان را آشکار کرد.

یکشنبه هفته گذشته اسرائیل به یک پایگاه در سوریه که گفته می‌شود به ایران تعلق دارد حمله کرد و ایران نیز در پاسخ به مرز‌های شمالی اسرائیل حمله کرد.

یک روز بعد اسرائیل دومین سری حملات موشکی خود در دمشق از سر گرفت و برای اولین بار اعلام کرد که هدف از این حملات، پایگاه‌های ایرانی بوده است.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی ۲۱ تن در جریان حملات به سوریه جان باختند که در میان آن‌ها اعضای ایرانی سپاه پاسداران نیز حضور داشتند. این بزرگترین درگیری آشکار و مستقیم ایران و اسرائیل در سال‌های اخیر بود.

آنچه از نظر بسیاری ناظران اهمیت داشت، غیبت آمریکا و روسیه در این درگیری‌ها بود. رویکرد ترامپ برای خروج تدریجی از سوریه و بی‌تفاوتی پوتین نسبت به تشدید درگیری‌ها میان ایران و اسرائیل در سوریه از نگاه بسیاری از رسانه‌ها اهمیت به‌سزایی بر تشدید وضعیت دارد.

به گزارش رویداد۲۴ آنچه برخی رسانه‌ها و تحلیلگران اسرائیلی را متعجب کرده زمان‌بندی حملات اسرائیل بوده است. اگرچه نتانیاهو در تمام دوران کاری خود بر تهدیدهای بالقوه ایران حساسیت بیش از حدی داشته، اما دولتش اخیرا مدعی شده که حضور ایران در سوریه را تحت نظر دارد. با این حال سیاست مصرف داخلی این حملات در عرصه سیاست داخلی اسرائیل بی شک فاکتور مهمی است.

نهم آپریل انتخابات اسرائیل است و نتانیاهو درگیر پرونده‌های فساد در دادگاه‌های اسرائیل است. او مدعی است که تهدیدهای خارجی علیه اسرائیل، لزوم انتخاب مجدد او را تقویت می‌کند.

نتانیاهو از سوی مقامات کاخ سفید نیز حمایت می‌شود. اهریمن‌پنداری ایران و اتحاد با عربستان فصل مشترک روسای دولت‌های اسرائیل و آمریکاست.

تصمیم ترامپ برای خروج از سوریه با هدف اجرای سیاست «آمریکا اول»، از همه سو مورد هجمه قرار گرفته است. اسرائیلی‌ها و سعودی‌ها معتقدند خروج آمریکا از سوریه جای پای ایران در منطقه را سفت‌تر خواهد کرد.

اما باید در نظر داشت که حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه با خروج از سوریه کمتر نخواهد شد. چرا که همزمان با طرح خروج ۲۰۰۰ نیروی آمریکایی از سوریه ترامپ همزمان تعداد نیرو‌های نظامی و غیر نظامی آمریکایی در خاورمیانه را تا ۵۰ هزار نفر افزایش داده است.

اگرچه مقام‌های آمریکا سعی می‌کنند یک پیام واحد را به جهان مخابره کنند و آن سقوط نظام در ایران است، اما گزارش وال استریت ژورنال خبر از واقعیت دیگری می‌داد.

وال استریت ژورنال اخیرا در گزارشی به اختلاف نظر مقام‌های کاخ سفید درباره خروج نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه اشاره کرده و گفته بولتون از مقام‌های پنتاگون خواسته در صورتی که ترامپ تصمیم خود مبنی بر خروج نیرو‌های نظامی از سوریه را عملی کند، آن‌ها گزینه حمله نظامی به ایران را روی میز داشته باشند. در این گزارش یکی از مقام‌های ارشد سابق در دولت آمریکا گفته بود وقتی بولتون چنین پیشنهادی داد همه شوکه شدند و اینکه چقدر این افراد تشنه حمله به ایران هستند بسیار تعجب‌آور بود.
نظرات شما