صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 16
کد خبر: ۱۶۶۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۴ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷

لاوروف: مردم نخستین قربانیان تحریم‌ها هستند

شکست دمکرات‌ها در انتخابات آمریکا در سال ۲۰۱۶ سبب جلوگیری از بهبودی روابط این کشور با روسیه شد.
 رویداد۲۴ وزیر امور خارجه روسیه با زیر سوال بردن ادعای تحریم کنندگان در غرب و اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه تحریم‌های آنان ملت‌ها را هدف قرار نمی‌دهد، اظهار داشت: در درجه اول این مردم کشور‌ها هستند که از تحریم‌ها ضربه می‌خورند.

 سرگئی لاوروف در نشست انجمن تجارت اروپایی در مسکو بر لزوم انصراف اتحادیه اروپا از بکارگیری سیاست تحریم در مورد کشور‌های دیگر تاکید کرد و گفت: ما شاهد چنین وضعیتی در سوریه، ایران و کره شمالی هستیم.

لاوروف با بیان اینکه هیچ تدبیر ایده آلی از سوی تحریم کنندگان دیده نمی‌شود، افزود: متاسفانه ویروس خودسری‌های آمریکا به اتحادیه اروپا هم سرایت کرده است و آن‌ها تحریم‌ها را غالبا با توضیحاتی همچون «تحریم‌ها علیه ملت‌ها هدف گیری نشده است» اعمال می‌کنند.

تحریم‌های اتحادیه اروپا درباره تسلیحات شیمیایی غیرقانونی است

لاوروف در ادامه با بیان اینکه تحریم‌هایی که اتحادیه اروپا درباره بکارگیری سلاح‌های شیمیایی اعمال می‌کند، غیرقانونی است، افزود: معیار‌هایی که در این مورد انتخاب شده با استاندارد‌های سازمان منع تسلیحات شیمیایی مطابقت ندارد بلکه به پیشنهاد پاریس وضع شده است.

شورای اتحادیه اروپا یک ماه پیش نخستین تحریم‌ها در مورد بکارگیری تسلیحات شیمیایی را در مورد ۹ نفر ازجمله معاون اول سازمان اطلاعات خارجی روسیه بخاطر حادثه مسمومیت اسکریپال (جاسوس سابق روس) و دخترش اعمال کرد.

روسیه آماده صلح با ژاپن براساس حسن همجواری است

وزیر خارجه روسیه به روابط کشورش با ژاپن هم اشاره کرد و گفت: ژاپن باید در امضای موافقت نامه صلح نتایج جنگ دوم جهانی را مورد توجه قرار دهد چرا که در پایان جنگ گفته شد که هر چه قدرت‌های پیروز در جنگ کرده اند قابل بحث نیست.

لاوروف ادامه داد: صرف نظر کردن از این واقعیت ناممکن است، اما ژاپنی‌ها حاضر به توافق در این زمینه نیستند.
وزیر خارجه روسیه گفت: روسیه برای امضای موافقت نامه صلح با ژاپن آمادگی دارد، اما این سند باید درباره روابط حسن همجواری واقعی باشد.

لاوروف این را نیز گفت که تهدید خواندن روسیه از سوی آمریکا، عادی سازی و بهبودی روابط بین روسیه و ژاپن را دشوار کرده است.

ژاپن امضای موافقت نامه صلح با روسیه را به واگذاری چهار جزیره کوریل جنوبی به نام‌های شیکوتان، هابومای، کوناشیر و ایتوروپ مشروط کرده است و بر مالکیت بر این جزایر اصرار دارد.

آمریکا با ادعای مداخله روسیه درانتخابات به ملت خود احترام نمی‌گذارد

لاوروف در ادامه سخنان خود با اشاره به تنش‌های بوجود آمده به دلیل متهم کردن روسیه به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا، بار دیگر هر گونه مداخله در امور داخلی آمریکا را رد کرد.

وی گفت: اینکه آمریکا سه سال پیش از انتخابات همچنان می‌گوید که نتایج انتخابات در این کشور از خارج تعیین شده، نوعی توهین به مردم این کشور است.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه یادآوری کرد: شکست دمکرات‌ها در انتخابات آمریکا در سال ۲۰۱۶ سبب جلوگیری از بهبودی روابط این کشور با روسیه شد.

وزیر خارجه روسیه سپس از اقدام باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا که دستور مصادره املاک دیپلماتیک روسیه در خاک کشورش را صادر کرده بود انتقاد کرد و گفت: بدیهی است این اقدام در کشوری که مالکیت خصوصی مقدس است و حق برای غصب اموال دیگران وجود ندارد موجب تیره شدن روابط روسیه و آمریکا شد.

لاوروف گفت: دمکرات‌ها از هر وسیله‌ای برای ضربه زدن به دولت ترامپ با کارت روسیه استفاده می‌کنند.

اوکراین در حال تدارک اقدام تحریک آمیز دیگری در تنگه کرچ است

وزیر خارجه روسیه امضای قانون آماده شدن اوکراین برای عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از سوی پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین را اقدامی تحریک آمیز خواند که برای ناکامی توافقنامه مینسک هدف گرفته شده است.

توافقنامه مینسک دو سال پیش برای حل و فصل مناقشه منطقه دنباس در شرق اوکراین امضا شده است.
لاوروف همچنین گفت که اوکراین یک اقدام تحریک آمیز دیگر را در تنگه کرچ تدارک می‌بیند و می‌خواهد یک ناوگروه به تنگه کرچ بدون رعایت تدابیر امنیتی و بدون کسب اجازه از روسیه اعزام کند.

وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت که اطلاعاتی در اختیار دارد حاکی از اینکه کی یف می‌خواهد از ناتو هم برای اعزام ناو به تنگه کرچ دعوت کند.

وی افزود: معلوم نیست دولت اوکراین که چنین اقدامی را تدارک می‌بیند چگونه همچنان روابط خوبی با کشور‌های غربی دارد.

گفتنی است، روابط روسیه و اوکراین از حدود سه ماه پیش به دنبال دستگیری ۲۴ ملوان اوکراینی و توقیف سه شناور اوکراینی در دریای سیاه توسط روسیه متشنج‌تر از هر زمانی شده است.

کشور‌های غربی و اعضای ناتو خواستار آزادی ملوانان اوکراینی هستند ضمن اینکه دو ناو آمریکایی به همین دلیل راهی دریای سیاه شده اند.

ریشه اختلافات به سال ۲۰۱۴ باز می‌گردد آنجا که مخالفان دولت در اوکراین اعلام کردند در این کشور انقلاب شده و مقامات کرملین تغییرات در کی یف را کودتا با پشتیبانی غرب خواندند.

پس از آن در فعل و انفعالاتی کریمه از اوکراین جدا شد و روسیه آن را ضمیمه خاک خود کرد مساله‌ای که باعث آغاز دور تازه رویارویی سایر قدرت‌های اروپا و آمریکا با روسیه شد؛ این درگیری‌ها همچنان به اشکال تحریم، تحریک و اظهارات تند علیه یکدیگر ادامه دارد.
منبع: ایرنا
نظرات شما