انتشار یک توییت جعلی به نام یک روحانی در فضای مجازی درباره ازدواج دختران ایرانی و نیروهای حشدالشعبی با واکنشهای زیادی رو به رو شد؛ اما واقعیت ماجرا چه بود؟
رویداد۲۴ طی یکی دو روز گذشته توییتی منتشر شد که واکنشهای زیادی را به دنبال داشت. توییتی منتسب به یک روحانی با نام جعلی «سید مصطفی حجازی» که طی آن با یک درخواست عجیب از دختران ایرانی هجمه زیادی را علیه گروه حشدالشعبی ایجاد کرد.
این توییت، خوراک رسانههای ضدایرانی و صفحات سلبریتیهایی مثل مهناز افشار را هم فراهم کرد تا طبق معمول زمینهای برای ایجاد تفرقه بین مردم ایران و عراق باشد. حتی یکی از نزدیکان قاتل طلبه همدانی هم در فیلمی که در فصای مجازی منتشر کرده، مدعی شده که قاتل بعد از شنیدن این خبر جعلی، انگیزه قتل طلبه همدانی را پیدا کرده است.
اگرچه این خبرسازیها قبلاً هم انجام شده بود، اما مدت زمان زیادی طول نکشید که صاحب عکس این اکانت جنجالی با انتشار یک فیلم و معرفی هویت اصلی خودش به نام «سید غفار دریاباری» از جعلی بودن اسم و این حساب کاربری خبر داد و با رد همه حرفهای منتشر شده در آن توییت اعلام کرد که او هیچ وقت در این شبکه اجتماعی حساب کاربری نداشتهاست.
اگرچه ارتقای سواد رسانهای در این زمینه نیاز امروز جامعه است، اما در اینمیان نقش پلیس فتا در پیشگیری و برخورد با جرمها نیز کمتر از مسئولان فرهنگی و فرهنگسازی نیست.