صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 20
کد خبر: ۱۹۵۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۱ - ۰۶ آذر ۱۳۹۸
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

احتمال خروج نیرو‌های آمریکا از کره جنوبی و ژاپن/ آیا کاخ سفید حامی سربازان آمریکایی است؟

توییت اخیر ترامپ درباره حمایت بی دریغ کاخ سفید از سربازان آمریکایی ناظر به اتفاقاتی است که اخیر انتقادات از دولت او را تشدید کرده است. انتقاداتی که به سیاست‌های نظامی آمریکا در بی توجهی به سیاست‌های نظامی و متحدان آمریکا در جهان اشاره دارد.
رویداد۲۴ دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا روز گذشته در توییتر خود از حمایت همیشگی‌اش از مبارزان جنگی آمریکا خبر داد و نوشت: «من همیشه از مبارزان جنگی‌مان محافظت می‌کنم. من پشتتان هستم.» این توییت که بدون هیچ زمینه‌ای منتشر شده به نظر پاسخی به انتقادات اخیر بسیاری از رسانه‌های آمریکایی درباره سیاست‌های جنگی ایالات متحده آمریکاست.
 
دونالد ترامپ با شعار خروج نیرو‌های آمریکایی از مناطقی که جنگ‌های آمریکا چیزی به جز ضرر مالی برای آمریکا به همراه نداشته، به ریاست جمهوری رسید. او در ماه‌های اخیر سیاست خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان و سوریه را اجرایی کرده و اخیرا شایعاتی درباره احتمال خروج نیرو‌های آمریکا از منطقه کره جنوبی و ژاپن نیز به گوش می‌رسد؛ اقدامی که از نظر بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران آمریکایی، خالی کردن پشت نیرو‌های ارتش این کشور است.

توماس فریدمن ستون نویس روزنامه نیویورک تایمز اخیرا در یادداشتی خطاب به مایک پمپئو وزیر خارجه دولت ترامپ، رویکرد نظامی و سیاسی دولت را زیر سوال برده و در این یادداشت یا عنوان «پمپئو، شاگرد آخر در کلاس اخلاقیات دانشگاه نظامی وست پوینت» نوشت: به نظر می‌رسد هر داستانی که درباره مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا طرح می‌شود شامل این بخش از خاطرات پمپئو است که او به عنوان شاگرد اول از دانشگاه نظامی وست پوینت فارغ التحصیل شده است.

به گزارش رویداد۲۴ فریدمن می‌نویسد: این دستاورد کمی نیست، اما آنچه در مورد پمپئو باید درنظر داشت این است که او باید در اخلاق و رهبری نیز نمره اول را کسب کرده باشد. از نظر من او در ریاضیات بسیار قوی است. استدلال من این است که پمپئو تنها یکی از قوانین اخلاق و فرماندهی ارتش آمریکا را زیر پا گذاشته: «مراقب سربازانتان باشید و هرگز زخمی‌ها را در جبهه رها نکنید و اینکه نباید زمانی که می‌دانید یکی از افسر‌های رده پایین توسط فرمانده ارشد مورد سوء استفاده قرار میگیرد سکوت نکنید.»

در ادامه این یادداشت آمده: در کلاس‌های فرماندهی و اخلاق وست پوینت چیز‌هایی شبیه به این تدریس می‌شود. من تصور می‌کنم پمپئو این کلاس را مردود شده یا در آن‌ها شرکت نکرده است. اگر به رفتار‌های بزدلانه و ناجوانمردانه او به عنوان وزیر خارجه نگاه کنید، متوجه حرف من خواهید شد. من هرگز، هرگز، هرگز نمی‌خواهم در سنگر او باشم. به همه دیپلمات‌های آمریکایی هشدار می‌دهد: مراقب پشت سرتان باشید، چون پمپئو مراقب نیست.

فریدمن در ادامه به ماجرای استیضاح ترامپ به دلیل تماس تلفنی او با رییس جمهور اوکراین و درخواست ارائه اطلاعاتی درباره رقیب انتخاباتی‌اش در ازای ارائه کمک‌های نظامی اشاره کرده و نوشت: پمپئو به خوبی می‌داند که ماریه یوانویچ سفیر آمریکا در اوکراین یک افسر سیاست خارجی برجسته بوده که ماموریتش در کیو توسط خود او از مارس ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ تمدید شده است، چون کارش را بسیار خوب بلد است. اما ناگهان به او خبر دادند که به دلیل تئوری‌های توطئه ترامپ درباره اوکراین که توسط رودی جیولانی و متحدان فاسدش در اوکراین ایجاد شده باید اواخر آپریل با اولین هواپیما به آمریکا برگردد.

او می‌گوید: مایک پمپئو شاگرد آخر آکادمی نظامی وست پوینت در کلاس اخلاق است. او حتی جرات و جسارت لازم برای صحبت شخصی با یوانویچ و گفتن عبارت «من معذرت می‌خواهم» را ندارد. خبرنگاران و ستون نویس‌ها باید هر روز از پمپئو سوال کنند: بر اساس چه اصول اخلاقی‌ای عمل می‌کنی که رفتارت را توجیه کند؟
بیشتر بخوانید:
در انتخابات آمریکا چه می‌گذرد؟/ نامزدهای انتخاباتی درباره ایران، کره شمالی و فلسطین چه می‌گویند؟ +جدول نظرسنجی
به گزارش رویداد۲۴ فرید زکریا ستون نویس واشنگتن پست نیز در گزارشی به احتمال خروج نیرو‌های آمریکایی از ژاپن و کره جنوبی اشاره کرده و نوشت: این هفته مذاکراتی بین واشنگتن و سئول آغاز شده است. این مذاکرات بعد از این شروع شده که دولت ترامپ درخواست افزایش ۴۰ درصدی پرداخت کره جنوبی به استقرار نیرو‌های آمریکایی در این کشور را مطرح کرد. هزینه سالانه حضور نیرو‌های آمریکایی در کره جنوبی چیزی حدود ۲ میلیارد دلار است. سئول کمی کمتر از نیمی از این هزینه را پرداخت می‌کند. ترامپ خواستار پرداخت ۴.۷ میلیارد دلار شده است.

او گفته: همزمان با قطع رابطه رییس جمهور با یکی از نزدیک‌ترین متحدان آمریکا، شیفتگی عجیب و غریب ترامپ نسبت به کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ادامه دارد. ترامپ بار دیگر برگزاری رزمایش نظامی مشترک بین آمریکا و کره جنوبی را ملغی کرد در حالی که کره شمالی امسال ۲۴ موشک جدید را رونمایی و پرتاب کرده است. اقدامی که خلاف قطع نامه‌های سازمان ملل است.

به گفته فرید زکریا اختلاف با کره جنوبی به احتمال زیاد در ارتباط با قوی‌ترین متحد آمریکا در اقیانوس آرام یعنی ژاپن نیز تکرار خواهد شد. ظاهرا ترامپ از ژاپن خواسته پرداخت‌هایش به آمریکا را به طرز چشمگیری افزایش دهد. این درخواست به راحتی می‌تواند روابط دو کشور را با توجه به وضعیت بد اقتصادی خراب کند. اگر نیرو‌های آمریکایی از کره جنوبی و ژاپن عقب نشینی کنند، مجبورند به آمریکا برگردند.
نظرات شما