تاریخ انتشار: ۱۲:۰۷ - ۱۴ آذر ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

هراس از رویای آمریکایی/ چرا نباید به کاخ سفید خوشبین بود؟

ترس ناشی از حادثه یازده سپتامبر قدرتی را به رییس جمهور داد که می‌توانست از نیروی نظامی برای شکنجه زندانیان و یازداشت مردم استفاده کند. این بار رییس جمهور می‌توانست دستور اعدام شهروندان آمریکایی را که از نظر او تروریست بودند بدون طی مراحل قانونی لازم صادر کند.
درگیری ایران و آمریکا
رویداد۲۴ فرید زکریا در سرمقاله این هفته خود در روزنامه واشنگتن پست می‌گوید شرایط امروز آمریکا به سمت و سویی سوق پیدا کرده که نمی‌توان به آینده این کشور خوشبین بود.
 
او در این یادداشت می‌نوید: عید شکرگزاری تعطیلات مورد علاقه من است. این یک مراسم سکولار در آمریکاست و من به عنوان یک مهاجر حس بهتری نسبت به آن دارم. من یک آدم خوشبینم که می‌خواهم جریان‌های این کشور را با نقاط قوت و کاستی‌هایش ببینم. اخیرا حفظ این رویکرد خوشبینانه سخت شده است. بزرگترین دارایی آمریکا (قانون اساسی جمهوری و منشور دموکراتیک) به طرز خطرناکی در حال از هم پاشیدن است.
 
به لحن رییس جمهور نگاه کنید. او در یک نشست در ماه ژوئن کمپین انتخابات مجددش را اعلام کرد و گفت: «مخالفان دموکرات رادیکال ما نفرت پراکن، مغرور و خشمگین هستند. همان طور که می‌دانید آن‌ها می‌خواهند ما کشورمان را نابود کنند.

زکریا می‌گوید: واژگانی که یک زمان به معنای خیانت و کودتا بود امروز در گفتمان سیاسی به یک امر عادی تبدیل شده است. برخی تصور می‌کردند که استیضاح رییس جمهور ممکن است شواهد و قرائنی ارائه کند که این توهم‌ها را از بین ببرد، اما در واقع برعکس شده است. الان روشن شده که شدت دو قطبی جامعه به حدی زیاد است که هر چیزی را از منشور حزبی باید مشاهده کرد. آیا آمریکا از این شرایط مسموم زنده بیرون می‌آید؟

به گفته این روزنامه نگار سیاسی آمریکایی، این کشور یک گذشته‌ای دارد. جمهوری آمریکا یک مخلول خارق العاده است که با هدف پذیرا بودن برای افراد، ایده‌ها و ارزش‌های کاملا متفاوت خلق شده است. این جمهوری از جنگ‌های متعدد بین صاحبان برده‌ها، براندازها، دوران ترس سرخ (اوج گیری کمونیسم در آمریکا) و مک کارتیسم، ویتنام و واترگیت جان سالم به در برده است. همه این مبارزات امور بزرگی بودند که هر یک شوری را ایجاد کردند و در نهایت به پایان رسیدند گرچه پایان آن‌ها بدون تلخی و نا امیدی نبود.

زکریا می‌گوید: تاریخ، حتی تاریخ یک کشور موفق و پرقدرت نظیر آمریکا هم تنها مجموع داستان‌های شاد با پایان‌های خوشحال کننده نیست. داستان آن‌ها هم پر از جنگ‌ها، پیروزی‌ها، شکست‌ها و تساوی‌هاست. آیا این بار قرار است متفاوت باشد؟ بله.
 
به گزارش رویداد۲۴ یونی آپلبوم در یک یادداشت تامل برانگیز در آتلانتیک با عنوان «چطور آمریکا به پایان می‌رسد» می‌گوید جواب این سوال بله است. استدلال آپلبوم این است که آمریکا در حال گذار است و شاید هیچکدام از دموکراسی‌های با ثبات و ثروتمند هرگز چنین دوره‌ای را تجربه نکرده باشند. گروه مسلط تاریخی در حال تبدیل شدن به یک اقلیت سیاسی است و گروه‌های اقلیت مدعی حقوق و منافع برابرشان هستند.

او ادامه می‌دهد: ازرا کلین از تغییرات مشابهی حرف زده و می‌گوید: تقریبا ۷۰ درصد مقامات آمریکایی سفید و مسیحی هستند. این در حالی است که تنها ۲۹ درصد جوانان کشور سفید و مسیحی هستند.

آپلباوم می‌گوید قبلا نسخه‌هایی کوچکی از چنین گذاری وجود داشت، اما آن زمان آنقدر دردناک و آزاردهنده بودند که آمریکا را وارد درگیری می‌کردند. یک زمان به جنگ داخلی منجر شد که به برده داری بعد ار ۱۰۰ سال پایان داد. زنان کمپین‌های حق رای‌ای را به راه انداختند که به آن‌ها توان مبارزات انتخاباتی را اعطا کرد و همجنس‌گرایان به تبعیض و آزار سیستمیک در آمریکا غلبه کردند. امروز کشور درگیر نبرد جدیدی بر سر تغییرات گسترده دموگرافیک شکل گرفته است.

به گفته این تحلیلگر آمریکایی، یک رویکرد نگران کننده دیگر هم وجود دارد که قانون اساسی آمریکا را تهدید می‌کند و آن قدرت رو به رشد ریاست جمهوری است. هرچیزی که شما راجع به اتهامات ترامپ در پرونده روسیه و اوکراین و وضعیت او در عدم توافق با کنگره فکر می‌کنید واقعا نگران کننده است. اگر کنگره نتواند از ظرفیت نظارتی‌اش به درستی بهره ببرد اساس سیستم نظارتی و موازنه قوا در کشور از بین خواهد رفت. ریاست جمهوری می‌تواند به دیکتاتوری تبدیل شود.

به گزارش رویداد۲۴ فرید زکریا در واشنگتن پست می‌نویسد: مدتی است در سرازیری قرار گرفته‌ایم و باید رمان «امپراتوری ریاست جمهوری» نوشته آرتور شلسینگر در سال ۱۹۷۳ را بازخوانی کنیم. شلسینگر نوشته بود که نهاد قانونگذاری و فرهنگ پس از واترگیت بسیاری را به این نتیجه رساندند که همه چیز تحت کنترل است. مردم واقعا درباره تضعیف کاخ سفید نگران شده بودند.

شلسینگر در سال ۲۰۰۴ در چاپ مجدد کتابش گفت ریاست جمهوری در سال‌های اخیر قوی‌تر شده است. ترس ناشی از حادثه یازده سپتامبر قدرتی را به رییس جمهور داد که می‌توانست از نیروی نظامی برای شکنجه زندانیان و یازداشت مردم استفاده کند. این بار رییس جمهور می‌توانست دستور اعدام شهروندان آمریکایی را که از نظر او تروریست بودند بدون طی مراحل قانونی لازم صادر کند.
 
او به سکوت دادستان کل امریکا در پرونده درخواست ترامپ از رییس جمهور اکراین برای ارائه اطلاعاتی درباره پسر «جو بایدن» رقیب انتخاباتی او در انتخابات سال آینده نوشت: از نظر ترامپ ویلیام بار دادستان کل آمریکا یک دستیار فوق العاده مفید است که حس می‌کند مشکل این کشور این است که رییس جمهور بیش از حد ضعیف است.

زکریا معتقد است: ترامپ سیاستی از سکوت را ایجاد کرده که در ان مقامات ارشد دولت می‌توانند وانمود کنند کنگره اصلا وجود ندارد. مردم گاهی از خودشان می‌پرسند که پدران موسس آمریکا درباره آمریکای امروز چه فکر می‌کردند؟ از نظر من شوک بزرگی به آن‌ها وارد می‌شد اگر می‌دیدند قدرت رییس جمهور چقدر افزایش یافته است. کنگره و دادگاه با کنگره و دادگاه زمان آن‌ها جور در می‌آید، اما کاخ سفید نه.

تنش‌ها بر سر تغییرات عمیق دموگرافیک در آمریکا، عکس عمل‌های سیاسی خشن و ریاست جمهوری‌ای که از تحت نظارت بودن سر باز می‌زند؛ خوشبینی من دیگر ته کشیده است.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۴
0
0
هرچه در ایران از اعدام و کشتار انجام داده اید به امریکا نسبت می دهید .جمع کن رویداد بی شرف
نظرات شما