تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

مذاکره با قاتل واقعا امکان پذیر نیست؟ بگذارید تاریخ پاسخ بدهد!

مخالفان مذاکره می‌گویند، چون دست آمریکا به خون آلوده است کسی حق ندارد از مذاکره صحبت کند. البته برای بعد از این استراتژی جنگ جنگ تا پیروزی مسیر و هدف و مقصدی مشخص نمی‌کنند. با این وجود صدایشان بلند، زورشان زیاد، و هرج و مرجی که ایجاد می‌کنند قابل ملاحظه است. اما خوب است کمی استدلال گروهی که می‌گویند «چون آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرده پس نباید با آن مذاکره کنیم» را با مروری بر تاریخ جمهوری اسلامی محک بزنیم.

مذاکره با قاتل واقعا امکان پذیر نیست؟ بگذارید تاریخ پاسخ بدهد!

رویداد ۲۴ | فاطمه کریمخان: از همان دی ماه سال نود و هشت و شهادت سردار سلیمانی در عراق، بلند شدن پلاکاردی با عنوان «بعد از سلیمانی هر کسی حرف از مذاکره بزند دهان او را پر از خون می‌کنیم» مُد بود. سر و صدا‌هایی که در طول دوران دولت سیزدهم ساکت شده بود، حالا با فعال شدن جناح دیپلماسی جمهوری اسلامی یک بار دیگر از گوشه و کنار شنیده می‌شود.

مخالفان مذاکره می‌گویند، چون دست آمریکا به خون آلوده است کسی حق ندارد از مذاکره صحبت کند. البته برای بعد از این استراتژی جنگ جنگ تا پیروزی مسیر و هدف و مقصدی مشخص نمی‌کنند. با این وجود صدایشان بلند، زورشان زیاد، و هرج و مرجی که ایجاد می‌کنند قابل ملاحظه است. اما خوب است کمی استدلال گروهی که می‌گویند «چون آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرده پس نباید با آن مذاکره کنیم» را با مروری بر تاریخ جمهوری اسلامی محک بزنیم.

قول مشهوری وجود دارد که امام (ره) به غیر از دو کشور اسرائیل و رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی ارتباط کشور با هیچ رژیم و دولت و قدرت دیگری را منع نکرده‌اند.

رژیم بعث و کشتار نیم میلیون ایرانی

تخمین زده می‌شود که در طول جنگ هشت ساله ایران و عراق تا یک میلیون نفر نظامی و غیر نظامی از دو طرف کشته شدند. ۵۰۰ هزار نفر از این کشته شدگان از طرف ایرانی بودند هر چند برخی از کارشناسان تعداد تلفات انسانی طرف ایرانی را بیش از این‌ها می‌دانند. بین ۱۲۳ تا ۱۶۰ هزار نفر از کشته‌های طرف ایرانی در طول عملیات‌های نظامی کشته شدند، حدود ۶۰ هزار نفر از نظامیان ایران در عملیات‌های نظامی این جنگ مفقود الاثر شدند. بین ۳۲۰ تا ۵۰۰ هزار نفر در نتیجه این جنگ از طرف ایرانی زخمی و مجروح و جانباز شدند و بین ۱۱ تا ۱۶ هزار نفر از کشته شدگان طرف ایرانی «غیر نظامی» بودند.

 با این حال ایران نه تنها با طرف عراقی مذاکره کرد، بلکه حتی قرارداد صلح امضا کرد. مسیر رفت و آمد بین ایران و عراق پیش از برچیده شدن دولت صدام باز شده بود و مسیر تجارت با عراق صدام حسین هم بسته نبود.

سرنگونی هواپیمای ایرانی و غرامت آمریکا

در سال ۶۷، پیش از پایان جنگ ایران و عراق آمریکا پرواز ایرانی شماره ۶۵۵ ایران ایر را روی تنگه هرمز هدف قرار داد و سرنگون کرد. این حادثه در زمانی رخ داد که رییس جمهوری ایران آیت الله خامنه‌ای و رییس جمهوری آمریکا رونالد ریگان بود. در نتیجه این سوقصد ۲۴۱ ایرانی که در پرواز به مقصد دوبی حضور داشتند کشته شدند. ایران و آمریکا در مورد این حادثه به توافقی رسیدند که شامل پرداخت غرامت از طرف آمریکا به دولت و بازماندگان ایرانی پرواز ایران ایر بود.

بعد از این ماجرا، ایران و آمریکا در موقعیت‌های متعددی، از جمله در جریان حمله آمریکا به افغانستان و عراق، و همین طور مذاکرات پنهان و آشکار در کشور‌های واسط از جمله عمان، و ژنو به مذاکره پرداختند. مذاکراتی که در جریان رسیدن به توافق برجام انجام شد در واقعی فصلی بسیار کوتاه و متاخر از مجموعه مذاکرات ایران و آمریکا در طول سال‌های بعد از انقلاب اسلامی بود.

شهادت حجاج ایرانی در عربستان

مرداد ماه سال ۶۶ در حادثه مشهور به کشتار حجاج در مکه٬ ۲۷۵ نفر از حجاج ایرانی در جریان تنش آلود شدن مراسم برایت از مشرکین توسط پلیس عربستان کشته شدند. این حادثه هر چند برای مدتی روابط ایران و عربستان را تیره و تار کرد، اما در مذاکره و روابط دیپلماتیک را برای همیشه نبست. حوادث متعدد دیگری در رابطه ایران و عربستان گه گاه منجر به خون ریزی شده است این علاوه بر قوانین سخت گیرانه عربستان در مورد همراه داشتن مواد مخدر و دارو و اعدام گاه به گاه حجاج ایرانی به جرم به همراه داشتن مواد مخدر است.

روابط ایران و عربستان در طول چهار دهه گذشته بار‌ها به تعطیلی سفارت خانه‌ها کشیده است، اما مسیر دیپلماسی در نهایت همواره باز بوده است و ایران و عربستان در موقعیت‌های مختلف بر سر بسیاری از موضوعات مذاکره کرده‌اند. 

شهادت دیپلمات‌های ایرانی توسط طالبان

در جریان دور اول سقوط حکومت افغانستان و حاکم شدن طالبان بر این کشور، سفارت ایران در مزار شریف مورد تعرض قرار گرفت و ۹ نفر ایرانی از جمله چندین دیپلمات و روزنامه نگار کشته شدند. پیکر برخی از آنها هرگز پیدا نشد. طالبان و همین طور پاکستان در این حمله مقصر بودند با این وجود ایران هم در دور اول حکومت طالبان بعد از سال ۱۳۷۷ و هم در دور دوم حکومت طالبان که بعد از خروج نیرو‌های آمریکایی و ائتلاف از این کشور انجام شد، با طالبان مذاکره کرده و روابط دیپلماتیک برقرار کرده است.

پاکستان مامن تروریست‌های جیش العدل

پاکستان علاوه بر این که در ماجرای حمله به سفارت ایران در مزار شریف مقصر و مسئول بود، در طول سال‌های گذشته با پناه دادن به گروه‌های تروریستی در خاک خود در مورد کشتار‌های جیش العدل در ایران مسئول بوده است. علاوه بر این پاکستان در سال ۱۴۰۲، در یک حمله تلافی جویانه به یکی از روستا‌های ایران مسئول مرگ ده نفر از جمله پنج زن و چهار کودک را به عهده دارد.
با این حال نه تنها روابط دیپلماتیک با دولت پاکستان هرگز قطع نشده است بلکه رفت و آمد سیاسی بین ایران و پاکستان در عالی‌ترین سطوح ادامه داشته است.

کوتاه سخن آنکه به هر کجای پیکر تاریخ که دست بزنید، خونی از آن جاری است. شاید تنها اصل همواره پایدار تاریخ این باشد که دولت و ملت ها، و حتی مردم عادی مدام در حال کشتن یک دیگر هستند. طرح مساله انتقام ابدی حتی سنت پیامبر اسلام (ص) و اولیای دین (ع) هم نیست و به جای این که از احتمال دست یابی به صلحی هرچند ناپایدار حمایت کند به خون ریزی بیشتر منجر می‌شود.

 در چنین شرایطی فریاد‌های مکرر از تریبون‌های مختلف رسانه‌ای و غیر رسانه‌ای علیه مذاکره تنها نشان دهنده این مساله است که افرادی که بر لغو ابدی مذاکره اصرار دارند نه تنها از اصول دیپلماسی بلکه از مقدمات تاریخ جهان و تاریخ اسلام هم بی خبر هستند. اگر پیامبر اسلام و اولیای دین با کفار و غاصبان مذاکره کرده‌اند٬ ایران هم چنانچه منافعی در رویدادهای پس از توافق ببیند حتما می‌تواند با دولت‌های خارجی مذاکره کند.

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۳
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
1
7
عده ای نادان و ناآگاه
به تاریخ پرتلاطم و پرفراز و نشیب ایران و جهان
بر طبل عدم مذاکره تا قیامت و ابد می کوبند.
از ابتدای تشکیل دولت در شروع قرن 16میلادی در اروپا
حدود 450 سال در قسمت میانی و غرب قاره اروپا جنگ های خونین درگرفت
بر سر سرزمین.
دو تای آنها جنگ اول و دوم جهانی بود
در هر دو هم کشورهای آلمان و فرانسه و بریتانیا دخیل بودند.
ناآگاهان به امور جهان
و مخالفان مذاکره تا ابد و قیامت
به تلفات و خشونت این دو جنگ آخری در قاره اروپا نگاهی داشته باشند.
الان هشتاد سال است که در نهایت صلح و پیشرفت هستند.
بعداز 4.5 قرن جنگ.
در خود تاریخ مشرق زمین
منطقه میان رودان
و ایران
جنگ های بزرگ و خونینی صورت گرفته که سرانجام به مذاکره و صلح انجامیده.
مخالفان مذاکره
که عموما
بر حسب لباس ظاهر،
خود را متخصص در امور اسلام می دانند
نگاهی به تاریخ جنگ و مذاکرات در صدر اسلام داشته باشند.
پیامبر اسلام با گروهی که بسیاری از یاران و عموی عزیزش را شهید کرده بودند، مذاکره کرد.
چرا ایران نتواند با آمریکا مذاکره کند؟
چرا عده ای گمان می کنند که مذاکره یعنی شکست.
ضمن اینکه بعداز مذاکره و پیمان صلح نیز باید هشیاری و آمادگی را حفظ کرد
و مذاکره به معنی تسلیم
و برزمین گذاشتن سلاح و عدم آمادگی همه جانبه نیست.
مذاکره و صلح تابو نیست
که نتوان به آن نزدیک شد و یا در موردش صحبت کرد.
قطعا
فقط
نادانان و ناآگاهان و مخالفان منافع عموم ملت ایران، با مذاکره و صلح مخالفند.
والسلام
پاسخ ها
محمد معصومی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
ایرانیان ملت غیرتمند
جانباز ایران جانباز حق
حق دفاع
دفاع از شهر
خونین شهر خرمشهر
عدالتخواهی
غیرتمندی و شرف
جام زهر
ايرانيان ستمدیده بود
عدالت حق ایران بود
حرف خدا درست بود
محمد معصومی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
کیهان 1376

صدام تجاوز گر ناموس
از مهمان نوازی قوم ریاکار
تشکر کرد
اگر جانباز غیرتمندی
از قوم منافق زن مگیر
ايرانيان ملت غیرتمند
دانایی و معرفت
قدیریان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
جنس خوب را از ما بخرید
معصومی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
صلح چه کلمه قشنگیه
رفاقت چه کلمه قشنگیه
رفع تحریم چقدر زیبا است
دوستی گرگ و میش امکان پذیر است
ترامپ قمار باز قابل اعتماد است
دخو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
1
9
بحث خون برای اینها بهانه است اینها به یک دشمن همیشگی وابدی برای بقای خود نیاز دارند چون بدون دشمن بقای خود را در خطر می بینند ضمن اینکه وجود یک دشمن وبقای تحریم باعث می‌شود کاسبی اینها همواره رونق داشته باشد
ناشناس
|
Canada
|
۱۸:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
1
7
مذاکره با قاتل امکان ندارد يعنى خودتان مقدس و دست پاک هستيد؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
الان با ام القاتلین ترامپ روبرو هستیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۷
الان با حرام لقمه های وا داده که از ترامپ قاتل بدترهستند طرف هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
5
1
ايران و امريكا شده اند دو قبيله اوس و خزرج، بيش از ٤٠ سال مجادله، جالب انكه علت اصلي اختلافات و جنگهاي اوس و خزرج يهودي نماهايي بودند كه فقط بدنبال زمين هاي كشاورزي و سكه هاي طلاونقره بوده، امروز هم همان صهيونيست ها اختلافات را دامن زده، كلمات حق را منحرف، دو ملت يهود ( در فلسطين) و نصارا (در امريكا) را با تسلط بر اقتصاد ، و رسانه، تحت فرمان خود دراورده، و با بهره كشي از اين دو ملت، بدنبال فرمانروايي خود است.
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
1
8
اگه الان رئیسی یا جلیلی رئیس جمهور بودن به راحتی با آمریکا مذاکره می کردن اسمش رو هم میذاشتن شاهکار دیپلماتیک قرن! نمونه ش برقراری روابط با عربستان که خودشون با آتش زدن سفارت باعث به هم خوردنش شده بودن!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
1
7
بله اینو به جناح متحجر و تندرو که نونشون داخل تحریمه بگید که نون مردم را آجر کردنه از جمله گروه جلیلی که مسبب و عامل همه این بالایاست
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
1
9
مشکل اصلی ما اینه که مخالفین مذاکره بدتر از قاتل هستن ....
نظرات شما