رویداد۲۴ مواد لازمبادمجان یک کیلو
پیاز بزرگ ۲ عدد
کشک یک فنجان
سیر ۳ حبه
مغز گردو خرد شده ۴ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۴ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک و زردچوبه به میزان دلخواه
آب ۴/۱ فنجان
طرز تهیه چه بخواهید کشک بادمجان را برای ۲۰ نفر یا حتی بیشتر درست کنید و یا حتی مثلا برای دو نفر، به هر حال دستور پخت کشک بادمجان مجلسی خیلی هم ساده است. بعد از شستن بادمجانها، آنها را پوست بگیرید و از طول برش دهید. بادمجانها را دوباره بشورید، نمک بزنید و حدود بیست دقیقه صبر کنید تا تلخی آنها گرفته شود. بعد از بیست دقیقه بادمجانها را بشورید و با دستمال تمیز خشک کنید. برخی برای سالمتر بودن کشک بادمجان، بادمجانها را کباب میکنند، اما برای تهیه یک کشک بادمجان مجلسی و لذیذ بهتر است بادمجانها را در مقدار کمی روغن و با حرارت ملایم سرخ کنید.
برای لطیفتر شدن نعناع داغ بهتر است چند دقیقه پودر نعناع را در مقداری آب خیس کنید و سپس آنها را در آبکش ریز آبکش کرده و با روغن روی حرارت ملایم گاز کمی تفت دهید.
پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و روی شعله ملایم گاز تفت دهید تا آبشان کشیده شده و طلایی رنگ شوند. در اواخر سرخ کردن پیازها، سیر رنده شده را اضافه کنید و خیلی کم تفت دهید. کمی زردچوبه و نمک اضافه کنید و کمی دیگر تفت بدهید. یادتان باشد زیاد تفت دادن سیر طعم آن را عوض کرده و تلخ میکند.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه شیشلیگ شاندیز مشهد+ نکتههای کلیدی
یک قاشق نعنا داغ، یک قاشق گردو خرد شده و یک قاشق سیر و پیاز داغ را برای تزیین کنار بگذارید. در این مرحله بادمجانهای سرخ شده را به سیر و پیاز داغ اضافه کرده و کمی هم میزنیم. حالا با یک کفگیر چوبی یا گوشتکوب بادمجانها را له کنید. بعد از له کردن کامل بادمجانها، گردو خرد شده و نعناداغ سرخ شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
حالا کشک را اضافه کنید و هم بزنید. در این مرحله یک چهارم فنجان آب به مواد اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز کمی دیگر تفت دهید تا آب بخار شود.
کشک بادمجان مجلسی شما حاضر است، آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و رویش را با گردوخرد شده، نعناداغ و سیر و پیاز داغ تزیین کنید.
فوت و فن و نکات طلایی درست کردن کشک بادمجان مجلسی خوشمزه*اگر بادمجانها بعد از نمک زدن هم هنوز تلخ هستند بهترین کار این است که بادمجانهای سرخ شده را دو تا سه بار هر بار به مدت ۲۰ ثانیه در آب جوش بجوشانید. به این ترتیب هم روغن و چربی اضافه بادمجانها گرفته میشود و هم طعم بینظیری پیدا میکنند.
*یک فوت آشپزی بینظیر برای درست کردن کشک بادمجان مجلسی و لذیذ اضافه کردن یک عدد استاک گوشت (پودر فشرده گوشت) در مرحلهای است که آب و کشک را به مواد اضافه میکنید. در صورت اضافه کردن استاک بهتر است ۴/۳ فنجان آب اضافه کنید و اجازه دهید کشک بادمجان روی حرارت بسیار ملایم جوش بخورد و جا بیفتد.
* استفاده از گردو در تمام مراحل سلیقهای است، گردو را برای رفع طبع سرد کشک به این غذا اضافه میکنند، اما اگر میخواهید این غذا را مجلسیتر درست کنید حتما از گردو استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده در خانه + فوت وفن ها
*اگر با چربی بادمجانهای سرخ شده مشکل دارید میتوانید از بادمجانهای کباب شده استفاده کنید.
*یک روش مجلسیتر کردن کشک بادمجان طرز تهیه کشک بادمجان با گوشت است. اضافه کردن کمی گوشت چرخکرده که با پیاز و رب و ادویه سرخ شده یا گوشت قلقلی در کنار مواد تزیینی روی ظرف کشک بادمجان طعم لذیذ آن را دو چندان میکند.
*میتوانید از زعفران آب شده برای تزیین کشک بادمجان مجلسی استفاده کنید.
* اضافه کردن کمی ماست چکیده پرچرب به همراه کشک طعم لذیذتری به این غذا میدهد.
*برای تهیه کشک زعفرانی مقداری کشک را با زعفران آب شده خیلی غلیظ مخلوط کنید و داخل ماسوره بریزید و سطح کشکبادمجان را تزیین کنید. اگر ماسوره ندارید کشک زعفرانی را در یک کیسه فریز تمیز بریزید، نوک کیسه را به اندازه دلخواه سوراخ کنید و سطح غذا را به هر شکلی که دوست دارید تزیین کنید.
*مخلفات کنار کشک بادمجان معمولا سبزی خوردن است.
*طرز تهیه کشک بادمجان رشتی به همین ترتیب است، اما در ترکیب مواد لازم آن گوجه فرنگی پوست گرفته و تفت داده شده هم وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی+ نکتههای کلیدی
*طرز تهیه کشک بادمجان کرمانی علاوه بر گردو، پودر بادام هم دارد. کرمانیها معمولا یک یا عدد چغندر پوست گرفته و پخته را هم میکوبند و به بادمجانها اضافه میکنند.
*طرز تهیه کشک بادمجان تبریزی یا آذری به همان سبک کشک بادمجان مجلسی رستورانی که طرز تهیه آن گفته شد.
اگر میخواهید کشک بادمجان مجلسیتان را به کیک کشک بادمجان تبدیل کنید
کافی است یک بسته نان تست تازه تهیه کنید. لبههای نان تست را با چاقو به دقت ببرید. یک لایه نان تست برش داده شده را در یک دیس بزرگ بچینید و روی آنها یک لایه کشک بمالید و روی لایه کشک یک لایه کشک بادمجان بریزید. قطر لایه کشک بادمجان بیشتر از ۲ سانت نباید باشد. به این ترتیب دوباره یک لایه نان تست، یک لایه کشک و یک لایه دو سانتیمتری کشک بادمجان. لایه آخر یک لایه نان تست است. حالا کمی از مواد کشک بادمجان را در اطراف و دیوارههای کیک بمالید. در مرحله بعد یک لایه کشک روی دیوارهها و سطح کیک بمالید.
برای تزیین این کیک مجلسی و لذیذ میتوانید از کشک ساده و زعفرانی، پیاز داغ و سیر داغ، گردو و نعنا داغ استفاده کنید.