تاریخ انتشار: ۲۳:۰۸ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۴ نظر

طرز تهیه‌ی اکبرجوجه + نکته های کلیدی

اکبر جوجه، یکی از غذا‌های سنتی مردم مازندران می‌باشد. در واقع اسم این غذا به لقب ابداع کننده آن یعنی آقای اکبر کلبادی نژاد برمی گردد که در حال حاضر نیز در شمال کشور رستوران‌ها و شعبه‌های متنوع و زیادی دایر کرده است.

اکبر جوجه

رویداد۲۴ این غذای قدیمی و سنتی در اصل به شهرستان گلوکاه در مازندران برمی گردد که به دلیل طعم خاص و منحصر به فردش خیلی سریع در میان شهر‌های دیگر مد نظر قرار گرفته است. به گونه‌ای که این غذای سنتی مازندران را می‌توانید حتی در اکثر شهر‌های جنوبی نیز بیابید و از طعم لذیذ و خوشمزه آن لذت ببرید.


غذای اکبر جوجه اصل مازندران با جوجه مرغ درست می‌شود. به همین دلیل ممکن است که طعم این غذا در مازندران و رستوران‌های محلی شمال ایران، کاملاً متفاوت از سایر شهر‌های ایران باشد. چرا که در اکثر شهر‌های دیگر معمولاً از مرغ برای طبخ این غذا استفاده می‌کنند. به جرأت می‌توان گفت که غذای اکبر جوجه نسبت به سایر غذا‌ها و جوجه‌ها یک طعم متفاوت و خاصی دارد اگر طبق دستور پخت حرفه‌ای و اصولی خودش طبخ و آماده شود طعم بی نظیری دارد. وجود زعفران و رب انار در سس مخصوص این غذا، طعم منحصر به فردش را دوچندان و خاص کرده است. چرا که سس رب انار مزه غذا را کاملاً متفاوت و طبق میل افرادی که غذا‌های محلی را بسیار دوست دارند، می‌کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی(+ نکات کلیدی)
معمولاً غذای اکبر جوجه را با پلو زعفرانی میل می‌کنند. هرچند که این غذا در کنار پلو سفید نیز همان طعم خاص و به یاد ماندنی خود را دارد. اگر قصد سفر به شمال ایران را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتماً این غذا را در یکی از رستوران‌های معروف شمال ایران امتحان کنید تا همیشه خاطره این سفر را در ذهن داشته باشید.

از دیگر غذا‌های شمالی ایران می‌توان به پلو کدو حلوایی، ماهی مالاتا، مرغ ناردونی، خورش پرتقال با مرغ، شوید قورمه و خورش ترش سماق اشاره کرد.

مواد لازم

جوجه مرغ: ۱ کیلو گرم
روغن مایع: ۱٫۵ لیوان
لیمو ترش: ۶ عدد
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱٫۵ پیمانه
نمک: به میزان لازم
فلفل سیاه: به میزان لازم


مراحل پخت

۱. ابتدا جوجه مرغ را کامل تمیز کنید و از وسط نصف کنید و سپس بشویید.

۲. در یک ظرف جداگانه آب لیموترش‌ها را بگیرید و نمک، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید.

۳. سپس جوجه مرغ را در مواد آماده شده بگذارید و بعد مرغ را با سلفون بپوشانید.

۴. ظرف را به مدت ۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مواد کاملاً آن را طعم دار کند.

۵. سپس در یک ماهی تابه روغن بریزید و حرارت را کم کنید تا روغن داغ بشود.

۶. بعد جوجه مرغ را از سمتی که پوست دارد، در ماهی تابه گذاشته و سرخ کنید تا برشته شود.

۷. جوجه مرغ را در دیس بگذارید و سس رب انار را بر روی آن بریزید.

۸. این غذا معمولا با برنج سرو می‌شود. نوش جان
 
 
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: آشپزی ایرانی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۸
0
1
اقا این دستور پخت ی نقص بزرگ داشت که اصلی کار همونه ....من خودم رستوران اکبر جوجه گلوگاه کار میکنم
Amir
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
0
0
لطفا با طرز تهیه اکبرجوجتون فکر مردم و خراب نکنید اینی که گفتید اصلا اکبرجوجه ای نیست که ماتو شمال داریم میخوریم لطفا خرابش نکنید شاید یکی ندونه اکبرجوجه چیه به این طرز تهیه غذاتون از اکبرجوجه زده بشه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۹
0
0
انگار نویسنده محترم مقاله تاحالازعفران ندیده
محمد از گلستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۴
0
0
باسلا ضمن تاییدنظر اقایان حسن و امیر و علی چرا بعضی ها مثل نویسنده طبخ اکبر جوجه که بلد نیستند تخم مرغ نیمروکنند به خودشون اجازه میدن دستور پخت یک غذای سالم ، خوشمزه، ومحلی مازندرانی رو بدهند.
نظرات شما