طرز تهیه کتلت گوشت ساده و خوشمزه
کتلت یکی از محبوبترین غذاهای ما ایرانیها است که تهیه آن نیاز به مهارت خاصی هم ندارد، اما یکسری نکاتی وجود دارد که رعایت آنها باعث میشود کتلت شما خوش طمعتر و لذیذتر شود.
رویداد۲۴ کتلت یکی از محبوبترین غذاهای ما ایرانیها است که تقریباً همه آن را دوست دارند و در عین حال خیلی هم سریع آماده میشود و تهیه آن نیاز به مهارت خاصی هم ندارد کتلت برای پیک نیک رفتن و به عنوان میان وعده برای مدرسه بچهها بسیار مناسب است.
همان طور که گفتیم تهیه کتلت خیلی راحت است و قطعاً همه بلد هستند، ولی خب همین غذای ساده هم به شکلهای مختلفی تهیه میشود و انواع مختلفی دارد مثل کتلت گوشت، مرغ، بوقلمون و …، اما رایجترین نوع آن کتلت گوشت است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کتلت گوشت آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت
گوشت گوساله چرخ شده کم چرب ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۴ عدد
تخم مرغ ۱ تا ۲ عدد
سیر ۲ حبه
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیهی سوسیس بندری خانگی به سبک ساندویچیهای مشهور
طرز تهیه کتلت گوشت
۱- ابتدا پیاز + سیب زمینی + سیر را رنده کنید پیاز را با رنده درشت و سیب زمینی و سیر را با رنده ریز رنده کنید آب سیب زمینی و پیاز را بگیرید. بعضی وقتی پیاز را رنده میکنند کاملاً آب آن را میگیرند و اصطلاحاً فقط تفالههای پیاز را به گوشت اضافه میکنند، اما بعد از پخت با این مشکل مواجه میشوند که گوشت بوی زهم میدهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا میشود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.
۲- در مرحله بعد گوشت چرخ شده + نمک را با هم مخلوط کنید بعد به سیب زمینی، پیاز و سیر رنده شده اضافه کنید بعد هم بقیه مواد به جز آرد را به آن اضافه کنید و با دست به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید بعد آرد را اضافه کنید چند دقیقه ورز دهید روی ظرف سلفون بکشید و حداقل به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً منسجم و مزه دار شود.
۳- داخل تابه مورد نظر روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید اجازه دهید روغن کاملاً داغ شود، چون اگر روغن داغ نباشد کتلت میچسبد بعد از اینکه روغن داغ شد و چند تا از کتلتها را داخل تابه قرار دادید حرارت را کم کنید تا کتلتها کاملاً مغز پخت شوند معمولاً بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان برای سرخ شدن هر طرف کتلت لازم است.
۴- اگر خواستید کتلت را به صورت قالبی در بیاورید ابتدا قالب کتلت را درون روغن داغ فرو کنید و با قاشق مواد را داخل قالب بریزید بعد مواد را صاف کنید کمی که خودش را گرفت قالب به راحتی جدا میشود اگر روغن داغ نباشد مواد به دیوارههای قالب میچسبد.
۵- کتلت را میتوانید با ماست، سبزی خوردن، گوجه و خیار شور سرو کنید علاوه بر این میتوانید کتلت را به صورت ساندویچی همراه با سس خردل و سس گوجه سرو کنید به این صورت که کف نان ساندویچی سس خردل بریزید با قاشق روی نان پخش کنید بعد کتلت را روی نان قرار دهید بعد هم گوجه و خیار شور و سس
فوت و فنهای یک کتلت خوشمزه
۱- سیب زمینیهای کتلت را میتوانید به صورت خام یا پخته یا نیم پز استفاده کنید این امر به سلیقه خودتان بستگی دارد در صورتی که کتلت را با سیب زمینی خام درست کنید هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خودش میگیرد اگر از سیب زمینی خام استفاده کردید حتماً آب آن را بگیرید در غیر این صورت کتلت خمیر میشود.
۲- ضخامت مناسب برای کتلت بین ۱ تا ۲ سانتی متر است که برحسب ذائقه میتوانید آن را تغییر دهید. البته ضخامت زیاد باعث نپختن کتلت و نازک بودن بیش از حد هم باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
۳- وقتی که کتلتها را در ماهیتابه قرار دادید اگر تعدادی از آنها زودتر سرخ شد و از ماهیتابه خارج کردید جای آن کتلت جدید قرار ندهید، چون دمای کتلت جدید با کتلتهایی که در حال سرخ شدن هستند فرق میکند و کتلتهای جدید تمام روغن داخل ماهیتابه را جذب میکند بنابراین باید بگذارید تمام کتلتهای داخل ماهیتابه سرخ شود بعد کتلتهای جدید را داخل تابه قرار دهید.
۴- بر حسب ذائقه از سبزیهای دیگری مثل نعناع، آویشن و شوید خشک هم میتوانید در تهیه کتلت استفاده کنید.
همان طور که گفتیم تهیه کتلت خیلی راحت است و قطعاً همه بلد هستند، ولی خب همین غذای ساده هم به شکلهای مختلفی تهیه میشود و انواع مختلفی دارد مثل کتلت گوشت، مرغ، بوقلمون و …، اما رایجترین نوع آن کتلت گوشت است. در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کتلت گوشت آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه کتلت گوشت
گوشت گوساله چرخ شده کم چرب ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۴ عدد
تخم مرغ ۱ تا ۲ عدد
سیر ۲ حبه
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۱ قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع به مقدار لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیهی سوسیس بندری خانگی به سبک ساندویچیهای مشهور
طرز تهیه کتلت گوشت
۱- ابتدا پیاز + سیب زمینی + سیر را رنده کنید پیاز را با رنده درشت و سیب زمینی و سیر را با رنده ریز رنده کنید آب سیب زمینی و پیاز را بگیرید. بعضی وقتی پیاز را رنده میکنند کاملاً آب آن را میگیرند و اصطلاحاً فقط تفالههای پیاز را به گوشت اضافه میکنند، اما بعد از پخت با این مشکل مواجه میشوند که گوشت بوی زهم میدهد؛ بنابراین نباید آب پیاز را کامل بگیرید بلکه وقتی پیاز را رنده کردید چند دقیقه آن را کنار بگذارید آبی که از پیاز جدا میشود را بگیرید و بقیه پیاز را به گوشت اضافه کنید اصلا نیازی به فشار دادن پیاز و گرفتن تمام آب آن نیست.
۲- در مرحله بعد گوشت چرخ شده + نمک را با هم مخلوط کنید بعد به سیب زمینی، پیاز و سیر رنده شده اضافه کنید بعد هم بقیه مواد به جز آرد را به آن اضافه کنید و با دست به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید بعد آرد را اضافه کنید چند دقیقه ورز دهید روی ظرف سلفون بکشید و حداقل به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً منسجم و مزه دار شود.
۳- داخل تابه مورد نظر روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید اجازه دهید روغن کاملاً داغ شود، چون اگر روغن داغ نباشد کتلت میچسبد بعد از اینکه روغن داغ شد و چند تا از کتلتها را داخل تابه قرار دادید حرارت را کم کنید تا کتلتها کاملاً مغز پخت شوند معمولاً بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان برای سرخ شدن هر طرف کتلت لازم است.
۴- اگر خواستید کتلت را به صورت قالبی در بیاورید ابتدا قالب کتلت را درون روغن داغ فرو کنید و با قاشق مواد را داخل قالب بریزید بعد مواد را صاف کنید کمی که خودش را گرفت قالب به راحتی جدا میشود اگر روغن داغ نباشد مواد به دیوارههای قالب میچسبد.
۵- کتلت را میتوانید با ماست، سبزی خوردن، گوجه و خیار شور سرو کنید علاوه بر این میتوانید کتلت را به صورت ساندویچی همراه با سس خردل و سس گوجه سرو کنید به این صورت که کف نان ساندویچی سس خردل بریزید با قاشق روی نان پخش کنید بعد کتلت را روی نان قرار دهید بعد هم گوجه و خیار شور و سس
فوت و فنهای یک کتلت خوشمزه
۱- سیب زمینیهای کتلت را میتوانید به صورت خام یا پخته یا نیم پز استفاده کنید این امر به سلیقه خودتان بستگی دارد در صورتی که کتلت را با سیب زمینی خام درست کنید هنگام سرخ شدن روغن کمتری به خودش میگیرد اگر از سیب زمینی خام استفاده کردید حتماً آب آن را بگیرید در غیر این صورت کتلت خمیر میشود.
۲- ضخامت مناسب برای کتلت بین ۱ تا ۲ سانتی متر است که برحسب ذائقه میتوانید آن را تغییر دهید. البته ضخامت زیاد باعث نپختن کتلت و نازک بودن بیش از حد هم باعث خشکی و حتی سوختن آن میشود.
۳- وقتی که کتلتها را در ماهیتابه قرار دادید اگر تعدادی از آنها زودتر سرخ شد و از ماهیتابه خارج کردید جای آن کتلت جدید قرار ندهید، چون دمای کتلت جدید با کتلتهایی که در حال سرخ شدن هستند فرق میکند و کتلتهای جدید تمام روغن داخل ماهیتابه را جذب میکند بنابراین باید بگذارید تمام کتلتهای داخل ماهیتابه سرخ شود بعد کتلتهای جدید را داخل تابه قرار دهید.
۴- بر حسب ذائقه از سبزیهای دیگری مثل نعناع، آویشن و شوید خشک هم میتوانید در تهیه کتلت استفاده کنید.
خبر های مرتبط