صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 08
کد خبر: ۳۲۹۲۵۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۸ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱
تعداد نظرات: ۴۵ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

آیا ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد؟

در پی تنش اتحادیه اروپا و جمهوری اسلامی ایران بر سر قرار دادن نام سپاه در لیست تروریستی، مقامات ایران یکبار دیگر از بستن تنگه هرمز سخن گفتند. رویداد۲۴ در این گزارش بررسی کرده که این طرح اساسا قابلیت اجرا دارد یا خیر؟

رویداد۲۴ لیلا فرهادی: جریان تندروی ایران به طور ادواری کارت «بستن تنگه هرمز» خود را رو می‌کند. پیشنهاد حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان برای بستن تنگه هرمز در پاسخ به چاپ کاریکاتور‌های نشریه شارلی ابدو یکی از چندین موارد استفاده از این سناریوی تکراری است. اخیرا «محمدحسن آصفری» عضو کمیسیون شورا‌های مجلس شورای اسلامی پیشنهاد بسته شدن تنگه هرمز در پاسخ به احتمال قرار دادن سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا را مطرح کرده است. اما آیا ایران چنین توانی دارد؟

منظور از بستن تنگه هرمز چیست؟

تنگه هرمز به عرض ۲۱ مایل ایران را از کشور‌های عمان و امارات متحده عربی، دو کشوری که روابط نظامی قوی با ایالات متحده آمریکا دارند، جدا کرده است. اکثر کشتی‌های کشور‌های غنی از انرژی خلیج فارس، از جمله نفت خام و گاز طبیعی مایع از ایران، عراق، کویت، بحرین، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی در این تنگه جمع شده‌اند.

بر اساس گزارش آژانس انرژی بین‌المللی IEA آمریکا ۴۰ تا ۴۶ درصد صادرات نفت خام جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند. به گزارش این آژانس، ۳۳ میلیارد متر مکعب گاز از ایران و قطر هر ساله از تنگه هرمز صادر می‌شود و این رقم دو برابر ۱۴ میلیارد متر مکعب گازی است که از تنگه جبل‌الطارق عبور می‌کند. در نتیجه بسته شدن احتمالی تنگه هرمز اختلال جدی در مسیر صادرات نفت و گاز ایجاد خواهد کرد و تاثیر منفی گسترده‌ای بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت.

سال ۱۹۸۲ سازمان ملل کنوانسیون حقوق دریایی را برای تغریف قلمرو آب‌ها تصویب کرده و بر اساس آن بیشترین قلمرو دریایی هر کشور تنها تا ۱۲ مایل دریایی از خط ساحلی آن‌ها تعیین شده است. این یعنی ایران روی کاغذ می‌تواند تردد کشتی‌هایی که از قلمرو سرزمینی ایران در تنگه هرمز عبور می‌کنند را مختل کند. با این حال طبق بند چهار ماده ۱۶ کنوانسیون ژنو ۱۹۵۸ مربوط به دریای سرزمینی و منطقه نظارت، تنگه‌هایی که قسمتی از دریای آزاد را به قسمتی دیگر از دریای آزاد و یا به دریای سرزمینی یک کشور بیگانه متصل می‌کند، در خدمت کشتیرانی بین‌المللی قرار داشته و تحت عنوان تنگه‌های بین‌المللی شناسایی می‌شوند. تنگه هرمز، آب‌های آزاد اقیانوس هند و دریای عمان را به منطقه انحصاری اقتصادی خلیج فارس متصل می‌کند، پس می‌تواند مشمول قوانین مرتبط با تنگه‌های بین‌المللی و تابع رژیم حقوقی آن باشد.

یکی از موارد اختلافی هم این است که دولت ایران کنوانسیون حقوق دریا‌ها را امضا کرده، اما این کنوانسیون به تصویب مجلس نرسیده است. از سوی دیگر کنوانسیون ۱۹۸۵ اجازه می‌دهد دولت‌های ساحلی آبراهه‌های دریایی را برای عبور و مرور از تنگه تعیین کنند. با همین فرض باید در نظر داشت که بستن تنگه هرمز به معنی کشیدن یک دیوار در عرض تنگه نیست بلکه به معنای ایجاد اختلال در مسیر عبور کشتی‌هایی است که از این تنگه عبور می‌کنند. اتفاقی که بار‌ها در طول سال‌های گذشته رخ داده است.


بیشتر بخوانید: پول بدهید، رد شوید!/ اخذ عوارض عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز چقدر قابلیت اجرا دارد؟


تا کنون تنگه هرمز بسته شده است؟

به گزارش رویداد۲۴ سال ۲۰۱۹ همزمان با سفر شینزو آبه نخست وزیر فقید ژاپن به تهران، نفتکش‌های ژاپنی و نروژی در تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفتند. همان زمان آمریکا فیلم‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌داد نیرو‌های ویژه ایرانی در حال برداشتن یک مین منفجر نشده از بدنه یکی از نفتکش‌ها هستند. هرچند ایران دست داشتن در چنین اقدامی را تایید نکرده، اما در آن زمان، انتشار این ویدئو سیگنالی برای ژاپن و چین بود برای اینکه به دولت وقت آمریکا یعنی ترامپ هشدار دهند که تحریم‌ها علیه ایران را کاهش دهد در غیر این صورت خطر اختلال در صادرات نفت و گاز از طریق تنگه هرمز آن‌ها را تهدید می‌کند.

مهمترین تکنولوژی‌هایی که ایران در جریان رزمایش‌های خلیج فارس از آن استفاده می‌کند در واقع می‌تواند اصلی‌ترین ابزار‌های تهران برای ایجاد اخلال در مسیر عبور کشتی‌ها در تنگه هرمز تفسیر شود. از این رو اشاره به این فناوری‌ها مهم است؛

موشک بالستیک ضد کشتی خلیج فارس: خلیج فارس یک موشک بالستیک ضد کشتی، سوخت جامد تک‌مرحله‌ای، مافوق صوت با برد ۳۰۰ کیلومتر است که بر اساس موشک فاتح ۱۱۰ طراحی و ساخته شده و به صورت انبوه تولید می‌شود. برد ۳۰۰ کیلومتری موشک خلیج فارس، تقریباً تمام خلیج همیشه فارس و دریای عمان را پوشش می‌دهد. این موشک در فوریه سال ۲۰۱۱ رونمایی شده است.

موشک ضد کشتی نور: نور یک موشک کروز دوربرد ضد کشتی است که بامهندسی معکوس یک موشک ضد کشتی چینی به نام سی-۸۰۲ ساخته شده است. برد اولیه این موشک ۳۰ کیلومتر بوده که در فاز دو و سه به ۱۳۰ کیلومتر و سپس ۱۷۰ کیلومتر ارتقا پیدا کرده است.

موشک میان‌برد ضد کشتی قادر: قادر یک موشک کروز ضد کشتی ایرانی است که اولین بار در سال ۱۳۹۰ در رزمایش نیروی دریایی ارتش از آن رونمایی شد. به گفته مقامات ایرانی این موشک ۲۰۰ کیلومتر برد داشته و قدرت تخریبی بالایی علیه اهداف ساحلی و کشتی‌های جنگی دارد. تلویزیون دولتی ایران قادر را یک موشک کروز نسبتاً سبک توصیف کرده که در ارتفاع پائین حرکت کرده و دقت بالایی دارد.

موشک کوتاه‌برد نصر: موشک کروز ضدکشتی نصر با برد ۳۵ کیلومتر ازجمله موشک‌های کروز جمهوری اسلامی ایران است که با هدف منهدم کردن شناور‌های دشمن طراحی و ساخته شده و قابلیت از بین بردن هدف‌های ۳۰۰۰ تنی مانند کشتی‌های جنگی را دارد. موشک نصر-۱ می‌تواند از پایگاه‌های زمینی و ناو‌ها و همچنین هلی‌کوپتر و زیردریایی هم شلیک شود.

قایق‌های تندرو: شاید پر کاربرد‌ترین ابزار ایران در خلیج فارس، قایق‌های تندروی سپاه باشد که در قلب سیاست‌های دفاعی ایران در آب‌های جنوب قرار گرفته‌اند. این قابق‌ها می‌توانند مزاحم کشتی‌های عبوری شوند و در مسیر اختلال ایجاد کند. مضاف بر اینکه این قایق‌ها مسلح به راکت‌انداز هستند و سرعت آن‌ها به ۶۰ نات (معادل ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت) می‌رسد که سرعت بسیار بالایی برای یک قایق دریایی است. همچنین در شرایط طوفانی دریا، سرنشینان آن شدت امواج را احساس نخواهند کرد.

مین‌های دریایی: سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در سفری به جزیره ابوموسی، به برخی ابزار قدرت موجود در نیروی دریایی سپاه اشاره کرد و «وجود مین‌های ضد زیردریایی» در نیروی دریایی سپاه را تایید کرد.

سایت خبری مشرق نیوز نزدیک به سپاه پاسداران در گزارشی به انواع مین‌های مورد استقاده سپاه اشاره کرده است. بر اساس گزارش این رسانه، مین‌های دریایی سری صدف، سری لنگردار، مین سری MDM6 و EM52 از جمله مین‌های دریایی موجود در کشور هستند.

سری EM-52 مدلی است که به گفته رسانه‌های غربی ایران در سال‌های قبل تهیه کرده و از نوع مین‌هایی است که در زیر آب قرار گرفته و با نزدیک شدن شناور مورد نظر و تنظیم حساسیت به نوع خاصی از امواج صوتی یا مغناطیسی فعال شده و به سمت هدف، راکت خود را پرتاب می‌کند.

مین سری MDM-6 نیز از گونه‌های ساخت روسیه است که منابع غربی ادعا کرده اند که توسط ایران تهیه شده و از زیردریایی‌ها قابلیت پرتاب و مستقر شدن در زیر آب را داشته و می‌تواند پس از اطلاع از شناور هدف، پرتابه خود را به سمت آن‌ها شلیک کند. سری صدف یکی از مین‌های ساخت ایران است. این مین، از جمله مین‌های تماسی بوده و در عمق کم و آب‌های عمیق در پایین‌تر از سطح آب قرار می‌گیرد.

آیا ایران می‌تواند تنگه هرمز را ببندد؟

راکفورد ویتز رئیس موسسه مطالعات دریایی جهانی سال ۲۰۲۰ یادداشتی درباره امکان بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران در پی ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا نوشته است. در یادداشت ویتز که در نشریه «نیوی تایمز» آمریکا منتشر شده می‌گوید ایران مطمئناً در توقف تمام کشتی‌ها از طریق تنگه هرمز با مشکل مواجه خواهد شد چرا که کشتی‌های باری مدرن بسیار عظیم هستند و توقف آن‌ها دشوار است.

این کارشناس ترافیک دریایی می‌گوید برخلاف دهه ۱۹۸۰، اکثر نفتکش‌های جدید دارای دو جداره در بدنه هستند که غرق شدن آن‌ها را دشوارتر می‌کند. علاوه بر این، از سال ۲۰۲۰، ایالات متحده یک ائتلاف چند ملیتی را برای نظارت و پاسخ به تهدیدات کشتیرانی تجاری در این تنگه تشکیل داده که مانعی برای بستن تنگه هرمز توسط بازیگران منطقه ایست.

در اصل واشنگتن از زمان حمله عراق به کویت در سال‌های ۱۹۹۰-۱۹۹۱ حضور مستمری در خلیج فارس داشته است. ایران هم در اعتراض به حضور آمریکا در خلیج فارس هر ساله مانور‌های نظامی در تنگه هرمز، دریای عمان و خلیح فارس برگزار می‌کند و در جریان همین مانورها، قایق‌های تندرو و موشک‌های کروز خود را آزمایش می‌کند. رزمایش‌هایی که معمولا ارتش کشور‌های هم جوار را در حالت آماده باش قرار می‌دهد.

نشریه «رند» آمریکا در گزارشی مدعی شده نیروی دریایی ایران نمی‌تواند تنگه را برای همیشه ببندد، چون ایالات متحده می‌تواند ابزار‌های نظامی ایران را خنثی کند؛ و نیروی دریایی متعارف ایران نمی‌تواند به کمک سپاه پاسداران را بیاید، چون ناو‌های ایران بسیاری قدیمی و مربوط به زمان شاه است و از بین بردن آن‌ها توسط جنگنده‌های آمریکایی به سادگی آب خوردن است. سه زیردریایی ایران که از روسیه خریده هم به سرعت توسط ارتش آمریکا شناسایی و غرق خواهند شد.

راکفورد ویتز می‌گوید ایران نسبت به تأثیری که بسته شدن تنگه هرمز می‌تواند بر روابطش با شرکای مهم اقتصادی مانند چین داشته باشد، محتاط است. بر اساس آمار‌ها و تخمین ها؛ ۷۶ درصد نفت خام عبوری از این آبراه به مقصد بازار‌های آسیایی یعنی چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور حرکت می‌کند.

نشریه «رند» در گزارش خود تاکید کرده ایران از نظر نظامی نمی‌تواند در مقابل آمریکا تاب بیاورد و دیگر بازیگران کلیدی از جمله واردکنندگان بزرگ نفت مانند چین، ژاپن و هند هم به دلیل وابستگی شدید به نفت خلیج فارس، تمایلی به حمایت از این اقدام نظامی ایران نخواهند داشت.

ایران همچنین برای صادرات نفت خود به ویژه در شرایط اقتصادی آشفته‌اش، به شدت به آزادی جریان دریانوردی در خلیج فارس وابسته است. بیشتر صادرات و واردات ایران از طریق این تنگه انجام می‌شود. ایران حتی بیش از سایر بازیگران منطقه‌ای مانند عربستان سعودی یا امارات متحده عربی که هر دو در حال ساخت خطوط لوله برای دور زدن آبراه استراتژیک هرمز هستند، به این تنگه وابسته است.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۹
داریوش
۱۲:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
متاسفم برای کسانی که توان عظیم دفاعی ایران راهیچ می انگارند نمی دانند که بستن تنگه هرمز برای آن موقعی است که ایران نتواند ازتنگه استفاده کند مسلماامریکا اگر می توانست ایران رامحاصره دریایی میکرددراین صورت محاصره اقتصادی ایران کاراتر بودهمانگونه که عراق زمان صدام رامحاصره دریایی کرد
عزت
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۱
همانطور که آقای شریعتمداری یک تنه تمام اصلاحاتچیها را سوزونده و همانطور که با چند تا قایق نفت سرقت شده را از اونور خلیج فارس برگرداندیم و همانطور که کشتی انگل ستان را توقیف کردیم و همچنین کشتی یونانی‌ها را و همانطور که سربازان آمریکایی مقابل سپاه خود را خیس کردند وووووو بنابراین و همینطور هم تنگه هرمز را هم می‌توانیم ببندیم.
آذربایجانی
۲۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۱۰
ایران هرگز جرات اقدام رو نداره حتی اگر امریکا وارد ماجرا نشه کشورهای عربی و اروپایی خودشون ناوگانی برای امنیت دریایی منطقه اعزام میکنند
طهرانی
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۷
یکی این حسین شریعتمداری ورفقاشو از پای منقل بلند کنه بدجور هجویات می گه.شما ها جرات دارید سنگ بندازید. تنگه هرمز اونوقت با کله می روید منشور هفت ملل متحده و بالایی که سر صدام اومد سر خودتون میاد
محمد
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
تنگه هرمز مال ما ایرانیان است پس هر وقت خواستیم می‌بندیم
پاسخ ها
ناشناس
۱۱:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
احمق
علی
۱۹:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
اینا اگه میتونستن همچین کاری کنن تا الان کرده بودن. اینا چرندیاتیه که اثرات مصرف زیاده.
ناشناس
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
وقتي تونستيم كأخ سفيدراحسينيه كنيم ،تنگه راهم خواهيم بست،فعلاداريم ساقي عوض ميكنيم كه موادش اصل نيست وزياد رفتيم هپروت.!خخ
ناشناس
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
آره برین ببندینش
رضا
۰۹:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
هرگونه اقدام نسنجیده از طرف ایران با عکس العمل شدید جامعه جهانی بخصوص امریکا پاسخ داده می شود در رزمایش اخیر امریکا و اسراییل تجهیزاتی استفاده شد که تجهیزات سپاه در مقابل آنها بحساب نمیاید بعلاوه اگر آقایان میدانست با بستن تنگه میتونه باجی از کشورها های همسایه بگیره تا حالا صد بار بسته بود. برای مملکتی که سرمایه های داخلی را از دست داده و در جامعه جهانی در حال شناسایی تروریسم است باید گاه خندید و گاه گریست.
ناشناس
۰۲:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
بادو کمپرسی کود انسانی ! حوزه بسته میشه !
پاسخ ها
ناشناس
۱۲:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۷
فعلاً که با اون 2 کمپرسی دهن شما غربگدهای حقیر بسته شده
مرتضی
۲۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
یا تنگه رو ببنید یا اگه نمی‌تونید دهن گشادتونو
ناشناس
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
هرمز شاید بتونه ببنده ولی ایران نه
ناشناس
۲۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
چقدر خودکم بینی وتحقیر توی این مطلب آبکی و نظرات صد من یه غاز هست
ناشناس
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
بهتر است اول تنگه شریعتمداری که اتوبان شده رو ببندید تا دیگه اینقدر الکی تنگه تنگه نکنه
ناشناس
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
چسب آکواریوم زیادی برای اینکار لازمه !
ناشناس
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
رویداد خان " خود گویی و خود خندی -عجب مرد هنرمندی "
افراد معلوم الحالی مثل آقای حسین شریعتمداری که کسی حرف هاشونو جدی نمیگیره. اما به همین راحتی هم که شما میفرمایید : آمریکا راحت میتونه تجهیزات نظامی مارا نابود کنه ، نیست
اگر میتوانست لحظه ای درنگ نمیکرد.شاید در دراز مدت این امر محقق بشه ولی تا اون موقع اقتصاد دنیا یا حداقل کشورهای منطقه از بین میره
هزینه حمله برای امریکا و متحدین آنچنان بالاست که حتی بهش فکر هم نمیکنن
از طرفی هم اکثر مسئولین ما اونقدر پخته هستن که حداقل این کار را برای یک چنین مسائل کوچکی انجام ندن
پاسخ ها
ناشناس
۰۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
امریکا لازم بدونه این کار رو میکنه اما تاالان این حکومت در راستای سیاستهای امریکا ایران رو نابود ومنزوی کرده ! هرموقع شاخ بزنه مثل صدام وقذافی تومارشون جمع می کنن!
محمدمعصومی
۱۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
خبر داغ
اختیار ارتش آمریکا
دست چه کسی است.؟
گرگ زخمی !
وری وری گود
آزادی
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
ای کاش تنگه هرمز بسته بشه تا ما از شر این جماعت راحت بشیم یه جوری از بستن تنگه هرمز حرف میزنن که انگار جامعه بین المللی هیچ اقدامی انجام نمیده
شقایق
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
دولت امریکادیگر بفکر مردمش نیست شما قتل عام آمریکایی‌ها توسط کرونا می بینید طبق قانون سوم نیوتن مردم امریکایی دیگر حکومت دزد امریکا در جنگ با مردم را کمک نمی کنند در جنگ‌های آخر کشور دزد امریکا از دانشجوها و سیاه پوستها که آنها نیاز به شهریه دانشگاه
داشتند استفاده کرده عقب نشینی در افغانستان دلیل
پاسخ ها
ناشناس
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
خیلی هم خ...ی.....
ناشناس
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
عجب آدم خبیث و بی معرفتی هستی ! به فکر مشکلات مردم آنطرف دنیا هستی اما از این همه مشکلات مردم دور و بر خودت حرفی نمیزنی!؟
ناشناس
۰۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
نیوتن خودش گفته ! قانون چهارم پنجم ششم هفتم هشتم تا دهمم! تو ...ون کسی که زیاد از قانون سومم استفاده کنه !
شما اگه بیل زن می بودید باغچه خودتون روبیل میزدید نه امریکا ! عرضه دارید وضع لجن کشورخودتون رو درست کنین ماله کش سایبری سفیه !
علی
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
الان کل اروپا امریکا و هالیوود و رسانه غرب بر علیه روسیه در حال جنگ هستند و نمی توانند آینده را پیش بینی کنند بعد می خواهید روی کاغذ آینده ای که در واقع حیطه عظمت خداوند تبارک و تعالی است پیش بینی کنند؟
پاسخ ها
شهرزاد
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
یه هالیوود رویادگرفتی با اسمای مختلف هی مینویسی بیچاره بیسواد
ناشناس
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
خخخخ
ناشناس
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
چرا سپا ه به خدمت در ارتش در نمیاد؟ مگر خدمت فرق میکنه؟
اینکه یک مملکت دوجور نظام داره خودش مسخره ای
سپاه و ارتش هردو نیروی مسلح هستندکه باید برای نگهداری از مرز کشوری بنام ایران خدمت کنم اسمشون رو یکی کنن تاآتو بدست دشمن ندهم

بیجا می‌کنه
پاسخ ها
ناشناس
۱۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
خلاصه دیگه
ناشناس
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
یک آدم بی مغز تمام مکنونات قلبی آقایان مسؤلین را بیان می کند ودر عمل هیچ حرکتی را هم نمی توانند انجام دهند
الهی
۰۷:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
بلوف توخالی و رفتارهایی که هزینه آن را ملت ایران می دهند در حالی که ملت خودشان را از حکومت جدا کرده اند
ناشناس
۰۶:۵۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
با این تحلیل منطقی ، جاهلانی مثل شریعتمداری و عباسی و نبویان و رسایی و بقیه لمپن های بی مغز به چی دل خوشند؟!
آرایه
۰۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
در صورت بسته شدن هر کدام از کریدورهای جهانی مخصوصا آبراهه ها. بر علیه هر نهاد و سازمان و کشور مسدود کننده اجماع جهانی صورت میگردد. و در قدم اول کشورهای جهان کار مزبور را اقدام بر علیه صلح جهانی دانسته و اقدام دوم اقدام نظامی بر علیه کشوری است که دست به چنین اقدامی بزند.
اگر جمهوری اسلامی توان بستن تنگه را داشت. در سال 67 که از طرف نیروی دریایی امریکا و عراق زیر فشار شدید بود این اقدام را صورت میداد.
خواندن شرح واقعه عملیات اخوندک در سال66 در خلیج فارس که چند ناوچه امریکایی با ناوچه های سهند و سبلان و البرز ارتش و چند قایق سپاه درگیر شد که منجر به غرق دو ناوچه و انهدام سبلان شد جالب است{به نقل از فرمانده یکی از ناوچه ها که ذکر کرد همه چیز در عرض 7-8 دقیقه اتفاق افتاد بهترین ناوچه ما در عرض8 دقیقه مورد بارانی از تیر و توپ از سوی ناو امریکایی قرار گرفت و غرق شد} برای انها که فکر میکنند میتوان با چندتا قایق موتوری دوشکا سوار و مینی زیر دریایی غدیر و با جه سه و کلاش به جنگ ناو هواپیمابر و ناوشکن بروند.
ناشناس
۰۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
امکان بسته شدن تنگه هرمزوقتی فراهم میشه که حسین شریعتمداری قشنگ نئشه کرده باشه
ناشناس
۰۲:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
چنتا نفتکش و کشتی خودش رو در مسیر آبراهه غرق کند. عمق و.عرض تنگه زیاد نیست
پاسخ ها
ناشناس
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
گشاده
رضا
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
بستن تنگه هرمز زاییده ذهن بیمار و متوهم یه عده اقلیت تندرو انسان نما هستش توهماتی از قبیل ژاپن اسلامی ارسال کمکهای بشر دوستانه به مردم مستضعف آمریکا حمایت از خانواده های شهید پرور آمریکایی درآمدزایی حاصل از طریق گروگانگیری در خلیج فارس و فروش آنها زمستان سخت اروپا و سوزاندن مدفوع گربه همایش ف .... های تاثیرگذار اعلام بدحجابان به عنوان عامل خشکسالی و .... اونقدر که میشه یه دایرة التوهمات باهاشون جمع آوری کرد ...
پاسخ ها
ناشناس
۱۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۳
چهل ساله فقط برای کشور دشمن تراشی کردن وعمر نازنین ملت برباد رفت .خدا رحمت کند دولت پهلوی را.
ناشناس
۰۱:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
اگه به شریعتمداری باشه ، میگه اصلا چاه‌های نفت و گاز ایران را آتش می زنیم و همه هواپیماهایی که از فرودگاه‌های ایران بلند می شوند را ساقط می کنیم !!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
jvsdndn








ترسیدید هه هه
نوشین
۰۰:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۵
احتمالا روی نقشه یا عکس بتونیم ببندیمش
خخخخخ
پاسخ ها
ناشناس
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
خود تحقیری
ناشناس
۱۶:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
با چند تا نیوجرسی، چند تا نیروی زبده،چند تا پیک نیک و ملزومات آن، چند قبضه سلاح سازمانی.یعنی توان فراهم کردن اینها رو هم نداریم!؟قطعا می تونیم تنگه رو ببندیم!
ناشناس
۱۶:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۶
اگه تنگه دهان یکسری از مشئولین بسته بشه بخدا خیلی بصرفه تره.
نظرات شما