تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۸
رویداد۲۴ بررسی کرد؛

سقوط پهپاد گلوبال هاوک باعث درگیری نظامی ایران و آمریکا خواهد شد؟ +نقشه محل حادثه

ساقط شدن پهپهاد آمریکا در ایران و در منطقه کوه مبارک هرمزگان می‌توانست به جنگ ایران و آمریکا ختم شود. دونالد ترامپ دستور حمله نظامی به ایران را صادر کرده بود اما در لحظات آخر از دستور خود صرف نظر کرد. مقام‌های آمریکا می‌گویند ایران پهپهاد این کشور را در آبهای بین المللی هدف قرار داده است.

رویداد۲۴ در نخستین ساعات بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد، پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک در منطقه کوه مبارک استان هرمزگان هدف شلیک پدافند نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت و سرنگون شد. سقوط این پهپاد واکنش آمریکا را در پی داشت؛ پنتاگون مدعی بود پهپادش در آب‌های آزاد پرواز می‌کرده اما مقام‌های نظامی ایران گفته‌اند پرواز پهپاد آمریکایی دقیقا در قسمتی بوده که متعلق به سرزمین ایران است.

کوه مبارک منطقه‌ای در بخش بیابانی شهرستان جاسک واقع در استان هرمزگان است که فاصله بسیار کمی تا دریا دارد. آنگونه که سپاه اعلام کرده پهپاد آمریکا در این منطقه پرواز می‌کرده و توسط پدافند این نیرو ساقط شده است. ادعای آمریکا اما این بوده که این پهپاد خارج از آبهای سرزمینی ایران (۱۲ مایل دورتر از ساحل ایران) بوده است.

سقوط پهپاد آمریکا به درگیری نظامی ختم خواهد شد؟/

سقوط پهپاد آمریکا به درگیری نظامی ختم خواهد شد؟/

منطقه‌ای که وزارت دفاع آمریکا معتقد است، پهپاد در آنجا سقوط کرده است

 

اختلاف نظر ایران و آمریکا بر سر محل شلیک پهپاد از روز گذشته به جدال لفظی مقام‌های دو کشور ختم شده است؛ سپاه در بیانیه‌ای آمریکا را به جاسوسی از مرزهای ایران متهم کرد و گفت: «پهپاد جاسوسی گلوبال هاوک در ساعت ۱۴ دقیقه بامداد امروز از یکی از پایگاه‌های نیرو‌های آمریکایی در جنوب خلیج فارس به هوا برخاسته و بر خلاف قوانین هوانوردی کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش نموده و در نهایت پنهان‌کاری، از تنگه هرمز به سمت چابهار ادامه مسیر می‌دهد. این هواپیمای بدون سرنشین در زمان بازگشت به سمت غرب منطقه در محدوده تنگه هرمز با تجاوز به فضای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، مشغول جمع آوری اطلاعات و جاسوسی می‌شود.»

کاپیتان بیل اربِن سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا نیز در پاسخی به سپاه ایران اعلام کرد که پهپاد آمریکایی پروازی بر فراز حریم هوایی ایران نداشته است. او توضیح دیگری نداد اما لحظاتی بعد ترامپ در نخستین واکنش اعلام کرده ایران اشتباه بسیار بزرگی مرتکب شده است. او در پاسخ به اینکه چقدر احتمال جنگ ایران و آمریکا وجود دارد، گفته به زودی متوجه این قضیه خواهید شد.

به گزارش رویداد۲۴ صبح امروز نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شده که ترامپ دیروز پس از شنیدن خبر سرنگونی پهپاد آمریکایی از سوی ایران دستور حمله نظامی به ایران و برخی هدف‌های نظامی سپاه پاسداران را داده بود، اما چند ساعت پس از این دستور پشیمان شده و دستور حمله را پس گرفته و گفته ترامپ گفت: ممکن است از روی اشتباه پهپاد آمریکایی را زده شده [دستوری برای شلیک به پهپاد صادر نشده باشد]بنابراین این تصور که اطرافیان ترامپ دارند او را به سوی جنگ سوق می‌دهند درست نیست بنابراین باید بگویم اگر این پهپاد نبود [هواپیمایی بود که خلبان داشت] و آن را هدف قرار داده بودند، ماجرا خیلی فرق می‌کرد.
 
هرچند ترامپ از جنگ سخن نگفته و از سوی دیگر ایران نیز تلاش می‌کند ماجرا را با دیپلماسی حل کند، اما جمعی از جمهوری خواهان آمریکا در تلاش هستند تا ترامپ را وادار به جنگ با ایران کنند. به گزارش رویداد۲۴ رویترز صبح امروز خبرداده که تعدادی از نمایندگان جمهوری خواه آمریکا همچون کوین مک کارتی رهبر جمهوری‌خواهان مجلس به همراه دوین نانس، مایکل مک کاول و مک تورنبری بیانیه‌ای صادر کرده‌اند که در آن به این نکته تاکید شده «ایران به دارایی‌های آمریکا حمله کرده و پیش از این نفتکش‌های تجاری را در آبهای بین المللی هدف قرار داده است.» آنها با تکیه بر همین استدلال خواستار حمله نظامی آمریکا به ایران شده‌اند.
 
علاوه بر جمهوری خواهان، برخی کشورهای منطقه نیز خواهان درگیری نظامی ایران و آمریکا هستند. وزارت خارجه بحرین در بیانیه‌ای اعلام کرده سرنگونی پهپاد آمریکایی در منطقه کوه مبارک نبوده بلکه در حریم بین المللی رخ داده است. روسیا الیوم نیز گزارش داده که پهپاد آمریکایی از پایگاه الظفره امارات برخاسته است. امیر حاتمی وزیر دفاع ایران نیز صبح امروز از عربستان سعودی انتقاد کرده بود که کورکورانه در کنار آمریکا قرار گرفته است.
 
مکس آبرامز تحلیلگر سیاسی آمریکایی درباره رفتارهای اخیر کاخ سفید در قبال ایران گفته است واشنگتن می‌خواهد کاری کند که تهران کاری بسیار احمقانه انجام دهد تا به بهانه آن توجیهی برای اقدامات خصمانه خود پیدا کند. به گفته آبرامز این استراتژی تحریک یک استراتژی سنتی در آمریکاست.
 
به گزارش رویداد۲۴ منطقه خلیج فارس و دریای عمان مدت‌هاست آبستن حوادثی ناخواسته است؛ پیش از این ماجرای بستن تنگه هرمز مطرح شد و در پی آن انفجار نفتکش‌های امارات در فجیره و سپس انفجار نفتکش‌های ژاپنی و نروژی و حمله به خط لوله عربستان، هر کدام می‌توانست منطقه را وارد جنگی کند که پایان آن مشخص نیست. کشورهایی همچون عربستان و امارات بسیار تمایل دارند این جنگ میان ایران و آمریکا زودتر در بگیرد، این اتفاق هنوز پیش نیامده، اما یک اشتباه کوچک از سوی طرفین می‌تواند آغازگر جنگ جهانی سوم در خلیج فارس باشد.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما