رویداد۲۴ گزارش میدهد؛
جنگ و انتخابات/ دو سناریو درباره تاثیر حمله آمریکا به ایران بر انتخاب مجدد ترامپ
معروف است که جنگها در آمریکا به ایجاد وفاق ملی بر سر رییس جمهور مستقر و انتخاب مجدد آنها میانجامد. پس از ساقط شدن پهپاد آمریکا، موضوع حمله احتمالی آمریکا به ایران بار دیگر مطرح شد. این سوال پیش آمده که جنگ ایران و آمریکا چه تاثیری بر انتخاب مجدد ترامپ در انتخابات قریب الوقوع ۲۰۲۰ خواهد گذاشت؟
![جنگ و انتخابات/ دو سناریو درباره تاثیر حمله آمریکا به ایران بر انتخاب مجدد ترامپ جنگ و انتخابات/ دو سناریو درباره تاثیر حمله آمریکا به ایران بر انتخاب مجدد ترامپ](/files/fa/news/1398/4/1/212117_337.jpg)
رویداد۲۴ اواخر هفته گذشته و در پی ساقط شدن پهپاد آمریکایی که وارد حریم هوایی ایران شده بود، ترامپ در واپسین دقایق تصمیم به توقف عملیات حمله به سه نقطه از تاسیسات نظامی ایران در داخل خاک کشور گرفت.
در صورت وقوع این حادثه، تصمیم ترامپ برای حمله به ایران قطعا به مهمترین تصمیم سیاست خارجی او در دوران ریاست جمهوریاش تبدیل میشد و تبعات آن باید مد نظر قرار میگرفت. در نتیجه با در نظر گرفتن این تبعات، ترامپ ژست بشردوستی گرفت و اعلام کرد به دلیل خسارات جانیای که ممکن بود حمله به ایران در پی داشته باشد، از قید حمله گذشته است. ترامپ مدعی شده این تغییر نظر به دلیل برآوردهایی بوده که از تلفات ناشی از این عملیات به دست او رسیده. او گفته «ژنرالها به من گفتند ۱۵۰ نفر کشته خواهند شد. ایران پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک را سرنگون کرده و این مناسب نیست که ما افراد انها را به کشتن بدهیم.»
تصمیم دقیقه نودی ترامپ فارغ از راست یا دروغ بودن این ادعا [کارشناسان اینگونه تحلیل کردهاند که اظهارات ترامپ نه بر پایه واقعیت که بلوفی سیاسی برای ایجاد هراس بوده است]، از یک جنبه دیگر نیز حائز اهمیت است؛ اینکه این تصمیم چه تاثیری بر انتخابات سال ۲۰۲۰ میگذاشت؟ به گزارش رویداد۲۴ دنیل استیونس در مقالهای به نام «جنگ و انتخابات» که در سال ۲۰۱۵ منتشر شده به تاثیر جنگ عراق بر انتخاباتهای سال ۲۰۰۴ آمریکا و ۲۰۰۵ بریتانیا پرداخته و سعی کرده تاثیر متفاوتی که این جنگ بر حمایت از رهبران جناح راست در برابر حمایت از رهبران جناح چپ میگذارد را مورد بررسی قرار دهد.
او در این مقاله منظور خود را از جناح راست و چپ شرح داده و گفته: جناح راست سران احزابیاند که به جنگ طلبی مشهورند؛ جناحی که ورودشان به جنگ با اولویتهایی که از آنها انتظار میرود منافاتی ندارد؛ در حالی که جناح چپ جناحی است که سران احزاب آن به جنگ طلبی شهره نیستند و ورود آنها به جنگ با شهرت و برنامههای آنها همخوانی ندارد.
در نهایت او به این نتیجه رسیده که ورود هر یک از این جناحها تاثیر متفاوتی بر رفتار رای دهندگان خواهد گذاشت. او رای دهندگان را به حامیان جناج چپ و راست تقسیم کرده و در نهایت به این نتیجه رسیده که حامیان جریان چپ که ورود به یک جنگ را تایید میکنند ممکن است در انتخابات به کاندیدای جناح راست رای بدهند، اما حامیان جریان راستی که جنگ را تایید نمیکنند ممکن نیست به کاندیدای جریان چپ رای بدهند. در نتیجه ورود کاندیداهایی از جریان چپ به جنگ میتواند هزینهای بیش از ورود همتایان راستگرای آنها به جنگ داشته باشد و حتی میتواند به شکست آنها در انتخاابت بیانجامد.
تاثیر جنگ ایران و آمریکا بر رفتار انتخاباتی آمریکاییها
او در این مقاله انتخاب مجدد بوش در انتخابات ۲۰۰۴ را با انتخابات تونی بلر در بریتانیا سال ۲۰۰۵ مقایسه کرده و گفته تایید یا عدم تایید جنگ عراق بر رفتار انتخاباتی حامیان بوش در آمریکا به اندازهای که بر حامیان بلر در بریتانیا تاثیر داشته، تاثیری نگذاشته است. این یعنی تایید جنگ در میان مردم آمریکا منجر شد تا حامیان دموکراتها نیز به جرج بوش رای بدهند در حالی که تایید جنگ در عراق در میان محافظه کاران در بریتانیا به انتخاب تونی بلر انجامید.
نویسنده در نهایت نشان داده با توجه به اینکه سران جریان چپ برای ورود به یک جنگ هزینه بیشتری باید بپردازند، کمتر تمایلی به جنگ افروزی دارند و اگر چنین اقدامی کنند آن را به سرعت خاتمه خواهند داد وگرنه با شکست در صندوقهای رای مواجه میشوند.
با استناد به نتایج تحقیقات استیونس، انتخاب مجدد ترامپ به عنوان یکی از نمایندگان جریان راست افراطی آمریکا که مشاورانی از قبیل: جان بولتون و وزرایی نظیر مایک پمپئو را در کنار خود دارد، با حمله به ایران چندان تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.
ترامپ نیز شخصا بر این باور است که جنگ بر انتخاب مجدد روسای جمهور آمریکا تاثیر مثبت میگذارد. او در توییتر خود نوشته «اوباما حاضر است برای انتخاب مجدد به ایران حمله کند.» او بارها در توییتر خود در زمان ریاست جمهوری اوباما به تاثیر کوتاه مدت جنگ با ایران بر انتخاب مجدد رییس جمهور اشاره کرده است.
ترامپ در اکتبر ۲۰۱۲ گقته بود: محبوبیت اوباما در نظرسنجیها پایین آمده است. باید منتظر باشیم و ببینیم کی به ایران یا لیبی حمله میکند. در همین ماه طی توییت دیگری گفته بود: به اوباما اجازه ندهید از کارت جنگ علیه ایران برای انتخاب مجدد بهره ببرد. جمهوری خواهان مراقب باشند.
در سپتامبر ۲۰۱۳، ترامپ در توییتر خود مدعی شده بود به خاطر داشته باشید کی به شما گفتم که اوباما یک روز به ایران حمله میکند تا نشان دهد چقدر سرسخت است.
اصطلاحی تحت عنوان «اثر جمع شدن دور پرچم» در سیاست وجود دارد که به معنای ایجاد حمایت از رییس جمهور وقت در دوران بحرانهای ملی است. در زمان جنگ عراق آمارها نشان میدهد از هر ۱۰ آمریکایی ۷ نفر از جنگ حمایت کردهاند.
با این همه برخی تحلیلگران معتقدند در صورت بروز جنگ میان ایران و آمریکا در یک و سال نیم باقیمانده به انتخابات ریاست جمهوری، احتمالا هزینه انتخاب مجدد ترامپ بسیار بالا خواهد رفت. به گزارش رویداد۲۴ لورا اینگراهام تحلیلگر آمریکایی در فاکس نیوز نوشته تنها موانع پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ بروز یک فروپاشی اقتصادی در آمریکا و ورود به یک جنگ آمریکایی جدید است.
اینگراهام گفته شاخ و شانه کشیدن ایرادی ندارد، اما هر کاری که نیاز به اعزام نیرو داشته باشد به تخریب ریاست جمهوری ترامپ میانجامد. او به پرونده دخالت روسیه در انتخاب ترامپ اشاره کرده و گفته اعزام نیرو تاثیر منفیای بیش از پرونده مولر بر ترامپ خواهد گذاشت.
پت بوچنن مشاور ارشد روسای جمهور پیشین آمریکا نیز در واکنش به احتمال جنگ ایران و آمریکا گفته اگر ترامپ جنگی با ایران راه بیندازد نام این جنگ «جنگ ترامپ» خواهد بود چرا که او در ابتدا از توافق هستهای با ایران خارج شد.
نشریه آمریکایی وکس نیز در یادداشتی نوشته ترامپ دلایل موجهی برای عدم مداخله نظامی علیه ایران دارد. این کار منجر به خشم حامیان او، به خطر انداختن وضعیت اقتصادی و زیر پا گذاشتن وعدههای انتخاباتی خود خواهد شد.
رویترز در گزارشی نوشته بسیاری احتمال تاثیر مثبت جنگ بر انتخاب مجدد ترامپ را زیر سوال بردهاند. نظرسنجی مشترک میان رویترز و اپسوس نشان میدهد حمایت آمریکاییها از ورود رییس جمهورشان به جنگ بستگی به این دارد که کدام طرف به عنوان متجاوز شناخته شود.
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط