رویداد۲۴ نازنین احمدی: درحالیکه بیماریهای روانی شایع هستند، برخی از آنها میتوانند خطرناکتر از دیگران باشند. در این مقاله، ما خطرناکترین بیماریهای روانی را بررسی خواهیم کرد و علائم، علل و گزینههای درمانی آنها را مورد بحث قرار میدهیم.
اسکیزوفرنی یک اختلال روانی شدید است که بر نحوه تفکر، احساس و رفتار فرد تأثیر میگذارد. این یک بیماری مزمن است که اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی در برخی افراد ظاهر میشود.
اسکیزوفرنی حدود 1 درصد از جمعیت جهان را تحتتأثیر خود قرار میدهد و با هذیان، توهم و اختلال در تفکر ظاهر میشود.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ممکن است علائم منفی مانند کمبود احساسات، انگیزه یا لذت را نیز تجربه کنند. علل دقیق اسکیزوفرنی ناشناخته است، اما محققان بر این باورند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی و شیمی مغز ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد.
بیشتر بخوانید: رفتار با بیماران آلزایمر
این بیماری به عنوان بیماری شیدایی - افسردگی شناخته میشود. یک اختلال روانی است که بر خلقوخو، انرژی و سطح فعالیت فرد تأثیر میگذارد. این بیماری با دورههای شیدایی یا هیپومانیا و به دنبال آن دورههای افسردگی خودش را نشان میدهد.
به گزارش رویداد۲۴ علل دقیق اختلال دوقطبی ناشناخته است، اما محققان بر این باورند که عوامل ژنتیکی، محیطی و عصبی شیمیایی ممکن است نقش داشته باشند.
BPD یک اختلال روانی است که با خلقوخوی، رفتار و روابط ناپایدار مشخص میشود. حدود 1.6 درصد از جمعیت را تحتتأثیر قرار میدهد و در زنان شایعتر از مردان است.
علل BPD به طور کامل شناخته نشده است، اما محققان معتقدند که عوامل ژنتیکی، محیطی و شیمیایی مغز ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشند.
OCD یک اختلال روانی است که با افکار وسواسی و رفتارهای اجباری مشخص میشود. این بیماری روانی حدود 1 درصد از جمعیت را تحتتأثیر قرار میدهد و در مردان و زنان به یک اندازه شایع است.
علل دقیق OCD ناشناخته است، اما محققان بر این باورند که عوامل ژنتیکی، محیطی و عصبی زیستی ممکن است در ایجاد این اختلال نقش به سزایی داشته باشند.
گروهی از اختلالات روانی هستند که با رفتارهای غذایی غیرعادی مشخص میشوند که بر سلامت جسم و روان فرد تأثیر منفی میگذارند. شایعترین اختلالات خوردن عبارتاند از بیاشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و اختلال پرخوری.
علائم پرخوری عصبی شامل دورههای مکرر پرخوری و به دنبال آن رفتارهای پاکسازی است.
PTSD یک اختلال روانی است که میتواند پس از تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیبزا ایجاد شود. این بیماری حدود 7 تا 8 درصد از جمعیت را تحتتأثیر قرار میدهد و در زنان شایعتر از مردان است.
علل PTSD مربوط به تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیبزا مانند جنگ، تجاوز جنسی یا فیزیکی، بلایای طبیعی یا تصادف جدی است.
این بیماری یک حالت روانی است که با افکار خودکشی یا آسیب رساندن به خود بیماری نمایان میشود. این نشانه بسیاری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی و اختلال شخصیت مرزی است.
بیماریهای روانی میتوانند ناتوانکننده و حتی تهدیدکننده زندگی هر شخصی باشند. درحالیکه همه اختلالات روانی نیاز به درمان و مراقبت دارند، برخی از آنها خطرناکتر از بقیه هستند. با مراقبت و حمایت مناسب، افراد مبتلا به بیماریهای روانی میتوانند زندگی پرباری داشته باشند.