صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 07
کد خبر: ۳۴۵۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲

بهترین راه درمان حمله پانیک

اختلال پانیک باعث می‌شود افراد از رویدادهای اجتماعی، سفر به مکان‌های عمومی یا حتی خانه ترسیده و از آنها دوری کنند. اما با درمان مناسب و حمایت از افراد مبتلا، می‌توان به حداقل رساندن تأثیرات این اختلال بر زندگی آنها کمک کرد.

رویداد۲۴ سیما صابری: اختلال پانیک(Panic Disorder)، یکی از اختلالات روانشناختی است که به طور ناگهانی حملاتی از ترس شدید و نگرانی را با خود به همراه دارد. وقتی که انتظارش را نمی‌کشید به سراغ شما می‌آید. مثل یک موجود ترسناک است که به خاطر وجودش، زندگی افراد به طور کامل تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این حملات، ترس، احساس ناتوانی و ترس از مرگ و فوبیای از دست دادن کنترل را به افراد القا می کنند و در نتیجه، زندگی روزمره آنها را به یک نمایش ترسناک تبدیل می کند.

استرس‌ها و نگرانی‌های روزمره ممکن است در بسیاری از ما به عنوان بخشی از زندگی معمولی وجود داشته باشند، اما اختلال پانیک به علائم نامعمول و نامتعارف می‌انجامد. در واقع، حملات پانیک به دسته ای متفاوت از ترس و نگرانی ها تبدیل شده‌اند که پیش از این تجربه نکرده‌ایم.

علائم اختلال پانیک

اختلال پانیک، یکی از اختلالات روانی شایع است که ممکن است زندگی روزمره افراد را تحت تأثیر قرار دهد. این اختلال با علائمی شدید و ناگهانی بروز می‌کند که می‌تواند برای افراد ترسناک و آزاردهنده باشد. در این حالت، افراد به شدت با اضطراب و ترس روبرو می‌شوند.


بیشتر بخوانید: رویکرد‌های درمانی در روانشناسی


علائم حملات پانیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

- تپش قلب سریع و تشدید شده

-تنگی نفس یا احساس خفگی

-لرزش و ارتعاش بدن

-تعریق بیش از حد

-درد یا عدم راحتی در قفسه سینه

-سرگیجه و احساس خوار شدگی

-احساس گیجی و عدم تعادل

-ترس از از دست دادن کنترل یا مرگ

-حالت عصبی و اضطراب شدید

علاوه بر این بعد از تجربه پانیک، ممکن است افراد با اضطرابی مزمن روبرو شوند و ترس از تجربه مجدد حملات پانیک را تجربه کنند. همچنین، خطر داشتن حملات بیشتر پانیک برای افرادی که قبلاً حملات پانیک داشته‌اند وجود دارد.

درمان اختلال پانیک

علت دقیق بیماری پانیک هنوز به طور کامل مشخص نشده است. با این حال، عواملی مانند ژنتیک، تغییرات شیمیایی در مغز، عوامل محیطی و تجربه‌های زندگی ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.

درمان اختلال پانیک معمولاً شامل ترکیبی از روش‌های دارویی و روان‌درمانی است. از داروهای ضد اضطراب و ضدافسردگی‌ها برای کنترل علائم استفاده می‌شود. همچنین، روان‌درمانی که شامل درمان‌های شناختی-رفتاری و تنظیم هیجان می‌شود، می‌تواند به افراد در مدیریت و کاهش شدت علائم پانیک کمک کند.

به گزارش رویداد۲۴ درمان‌های روان‌درمانی مانند مشاوره و درمان رفتاری شناختی، و تکنیک‌های استراحت و تنفس عمیق نیز در ردمان پانیک اتک موثر است. اهمیت پذیرش این واقعیت که اختلال پانیک یک مشکل ذهنی قابل درمان است و مبارزه با آن امکان‌پذیر است، در مسیر بهبودی افراد مبتلا بسیار مهم است.

عوارض بعد از حمله پانیک

برخی افراد ممکن است دچار عوارض متعددی بعد از حمله پانیک شوند. به عنوان یکی از عوارض بعد از حمله پانیک می‌توان به افزایش استرس و اضطراب اشاره کرد. افرادی که به اختلال پانیک مبتلا هستند، پس از یک حمله پانیک، ممکن است دچار احساس ناامنی و ترس دائمی نسبت به تکرار این حملات شوند. این اضطراب باعث می‌شود که افراد از مواجهه با موقعیت‌هایی که احساس ناامنی در آن‌ها دارند، اجتناب کنند و از فعالیت‌های روزمره خود دست بکشند.

عوارض بعد از حمله پانیک می‌تواند شامل مشکلات جسمی نیز باشد. برخی از افراد ممکن است پس از حمله پانیک دچار علائمی مانند سردرد، ناراحتی معده، تهوع و تعرق شدید شوند. این علائم معمولاً به دلیل بالا رفتن سطح استرس در بدن و تأثیر آن بر فعالیت‌های جسمی رخ می‌دهند. در برخی موارد، این عوارض می‌توانند برای مدت طولانی بعد از حمله پانیک ادامه داشته باشند و زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار دهند.

درمان اختلال پانیک با روش CBT

درمان‌های شناختی-رفتاری و تنظیم هیجان به عنوان یکی از روش‌های مؤثری در مدیریت و درمان این اختلال شناخته می‌شوند. این روش تکنیک‌های متعددی را دربر می‌گیرند که به فرد کمک می‌کند تا عوارض فیزیکی و روانی حملات پانیک را کاهش دهد و مهار کند.

یکی از تکنیک‌های اصلی درمان شناختی-رفتاری اختلال پانیک، تفسیر مجدد و بازنگری نگرش‌های منفی و اشتباه فرد در قبال حملات پانیک است. این روش به فرد کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس بیشتر به نگرش‌های منفی خود در مورد عوارض حملات پانیک نگاه کند و به جای آن، نگرش‌های مثبت و موثرتری را در ذهن خود تقویت کند.

همچنین، تنظیم هیجان بخش مهمی از درمان اختلال پانیک است. در این روش، افراد با یادگیری تکنیک‌های تنظیم هیجانی، می‌توانند عواطف خود را کنترل کنند و به جای واکنش‌های ناهنجار و غیرمطلوب، واکنش‌های مناسب‌تری نشان دهند. برای مثال، روش‌های تنفس عمیق و آرامش بخش، در کاهش عوارض فیزیکی حملات پانیک مؤثر هستند و به فرد کمک می‌کنند تا با تنظیم مجدد تنفس خود، به طور طبیعی و بهتر با استرس و اضطراب برخورد کند.

چطور حمله پانیک را در ۲۰ ثانیه متوقف کنیم؟

برای متوقف کردن حمله پانیک، باید تمرکز خود را به تنفس عمیق و همراه با آرامش بگذارید و تمرینات تنفسی مانند تنفس عمیق و مرتب، نفس عمیق از طریق بینی و خروج نفس از طریق دهان را انجام دهید

حملات پانیک چرا اتفاق می افتد؟

با وجود اینکه دقیقاً علت بروز اختلال پانیک مشخص نیست، اما برخی از عواملی که ممکن است نقشی در بروز آن داشته باشند عبارتند از: وراثت، سوابق خانوادگی از اضطراب یا اختلالات روانی، تغییرات شیمیایی مغزی و سطح هورمون‌ها در بدن، استرس ناشی از رویدادها یا تجربیات زندگی سخت و نیز مصرف مواد مخدر یا الکل.

اختلال پانیک ممکن است برای افراد تأثیرات اجتماعی داشته باشد و زندگی روزمره آن‌ها را محدود کند. این اختلال باعث می‌شود افراد از رویدادهای اجتماعی، سفر به مکان‌های عمومی یا حتی خانه ترسیده و از آن‌ها دوری کنند اما با درمان مناسب و حمایت از افراد مبتلا، می‌توان به حداقل رساندن تأثیرات این اختلال بر زندگی آن‌ها کمک کرد.

تصور کنید چقدر وحشتناک است که شما نتوانید نفس بکشید. این تجربه ترسناک برای افرادی که از اختلال پانیک رنج می‌برند، معمولاً به‌صورت ناگهانی و بدون هشدار اتفاق می‌افتد و به شدت در روزمرگی و کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد.

بنابراین، پاسخ به این پرسش "چرا اختلال پانیک اتفاق می‌افتد؟" در وجود انواع عوامل احتمالی متعدد است، شامل وراثت، نواحی مغزی مرتبط و نوع شیمیایی مغز است. با این حال، دقیقاً چرا این اختلال اتفاق می‌افتد هنوز مشخص نیست و بررسی های بیشتری نیاز دارد.

غذاهای مضر برای حمله پانیک

غذاهایی که مصرف آن‌ها می‌تواند حملات پانیک را تحریک کند، باید به دقت شناسایی شوند و از مصرف آن‌ها پرهیز شود. یکی از غذاهای مضر برای حملات پانیک، کافئین است. کافئین در قهوه، چای و بعضی انواع نوشیدنی‌ها وجود دارد و مصرف آن می‌تواند عوارض اضطرابی را افزایش دهد. مصرف زیاد کافئین می‌تواند علائم فیزیکی اضطراب را تشدید کند و حملات پانیک را تحریک کند.

غذاهای حاوی شکر نیز به عنوان غذاهای مضر برای حملات پانیک شناخته می‌شوند. شکر می‌تواند سطح قند خون را در بدن افزایش دهد و باعث تغییراتی در هورمون‌های استرسی مانند آدرنالین شود. این تغییرات ممکن است عوارض اضطرابی را تشدید کند و باعث تحریک حملات پانیک شود.

بنابراین، مصرف مقدار زیادی شکر در رژیم غذایی باید محدود شود تا از بروز حملات پانیک جلوگیری شود. غذاهای فرآوری شده و حاوی مواد نگهدارنده نیز می‌توانند عوامل تحریک‌کننده حملات پانیک باشند.

 

نظرات شما