رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: افراد معمولا غذاخوردن را دوست دارند، اما غذا داریم تا غذا. یکی از آن غذاهایی که همه آن را دوست دارند و برایش سر و دست میشکنند کباب است.
بهتازگی در شبکههای مجازی در مورد زیانهای کباب و روغنی که از آن متصاعد میشود مطالب زیادی نشر پیدا کرده است و همین موضوع ممکن است سبب نگرانی بسیاری شده باشد.
به گزارش رویداد ۲۴ به همین دلیل برآن شدیم تا طرز تهیه انواع کباب پرطرفدار را برایتان در این مطلب بگنجانیم تا بتوانید آنها را در خانه درست کنید و در کنار اعضای خانواده از میلکردن یک غذای سالم و خوشمزه لذت ببرید. با ما همراه باشید.
دقت کنید از صفر تا صد این کار با شماست پس برای درستکردن برگر خودتان دست به کار شوید و آن را هم تهیه کنید آن هم از گوشت چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفند و کمی پیاز و فلفل سیاه و هر ادویه دیگری که دوست دارید. در حالی که برگر را کباب میکنید روی آن کره آب شده بریزید تا آبدار و نرم شود. این کار باعث میشود تا قند طبیعی گوشت کاراملی شود و طعم بسیار بهتری به گوشت ببخشد.
همین که مرغ را روی زغال کباب میکنیم تا حدی بوی دود و آتش به خود میگیرد، اما برای اینکه بیشتر بوی دود بدهد از پاپریکای دودی یا فلفل تند چیلی هم کمک بگیرید و آنها را نیز کباب کنید و دودشان را به مرغها بدهید.
استیکهای ضخیم برای مزه دار شدن به سس و چاشنی زیادی نیاز دارد؛ بنابراین با دست و دلبازی به تکههای گوشت نمک، فلفل و ادویه دلخواه بزنید و سپس روی زغال بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش قورمهسبزی
تنها راه برای کباب کردن گوجه فرنگی به طوری که آب خود را از دست ندهد، پیچیدن در فویل است. مزههای لازم همچون نمک را به گوجه فرنگی بزنید و هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید به آن اضافه و آن را با نان تست یا در کنار غذا میل کنید.
دنده کباب را باید با حرارت کم و بسیار آهسته پخت. ابتدا گوشت را با سس شیرین و چسبناک سیب در فر بپزید و سپس روی آتش کباب کنید.
برای تهیه سس سیب باید ¼ پیمانه شکر قهوهای را با چهار قاشق چایخوری پودر سیر و نمک، پودر چیلی، فلفل سیاه، نصف قاشق چایخوری پودر جعفری خشک، فلفل هندی، دارچین و فلفل سفید مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری از این ادویه را در یک کاسه بزرگ بریزید و نصف پیمانه سرکه سیب، ¼ پیمانه ژله سیب، ¼ پیمانه عسل و ¼ پیمانه شکر قهوهای را اضافه کنید و خوب هم بزنید. تکههای دنده کباب را داخل این مواد فرو کنید و سپس در سینی فر بچینید. سپس باقی مانده سس را روی آنها بریزید و گوشت را به مدت دو ساعت در فر بپزید. نیم ساعت دیگر هم فویل روی گوشت بپیچید و دوباره بپزید.
برای اینکه چنجه بسیار ترد و به اصطلاح در دهان آب شود، آن را ساعتی در آب پیاز بخوابانید.
همان طور که گفتیم، استیک را باید با حرارت کم و مدت زیاد بپزید. در غیر این صورت روی آن میسوزد و مغزش خام میماند.
مارچوبههای را داخل مایونز و نمک و فلفل بخوابانید تا هنگام کباب شدن خیلی نرم و ترد شوند.
برای اینکه به ماهی سالمون طعم و مزه خوبی بدهید میتوانید در دقیقههای آخر پخت، سس ترکیبی خردل (۱/۴ پیمانه)، ترب کوهی (۱/۴ پیمانه پوره ترب) و عسل (دو قاشق غذاخوری) روی آن بمالید.
چند ترفند مهم برای کباب کردن گوشت، مرغ، ماهی و حتی سبزیجات
به جای اینکه گردو را داخل فر برشته کنید، آن را روی زغال برشته کنید. برای این منظور، یک پیمانه گردو را داخل فویل بپیچید و روی آتش کبابی کنید. سبزیجاتی همچون کدو، مارچوبه، قارچ صدفی یا ... را کبابی کنید. برای تهیه سس گردو نیز آن را در غذاساز به همراه یک عدد پیازچه کوچک، آویشن، نصف قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده، نصف پیمانه روغن زیتون و نمک و فلفل پوره کنید و روی سبزیجات کبابی بریزید.
در سس مایونز کمی کیپر و آب لیموترش بریزید و ماهی بدون استخوان با گوشت سفید همچون قزل آلا را درون آن بخوابانید و با همان سس روی زغال بگذارید تا کبابی شود. ماهی را آبدار از روی آتش بردارید و با نمک و فلفل زیاد میل کنید.
برای کباب کردن میگو به جای استفاده از سیخهای فلزی یا چوبی، از ترکههای گیاهانی همچون رزماری استفاده کنید تا روی آتش طعم خود را به میگو پس بدهد.
برای اینکه گوشت کاملا رنگ قهوهای به خود بگیرد میتوانید کاکائو به آن بزنید. ابتدا در یک کاسه بزرگ، آب را با فلفل قرمز و ۱.۵ قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید و هم بزنید و تکههای گوشت را داخل آن و یک ساعت کنار بگذارید. در یک کاسه دیگر، یک قاشق غذاخوری کاکائو، یک قاشق غذاخوری شکر قهوهای و یک قاشق غذاخوری پودر فلفل چیلی و نمک مخلوط کنید.
هنگام کباب کردن، روغن زیتون روی گوشت بمالید و سپس از سس کاکائو روی آن بمالید و کباب کنید.
برای خوش طعم کردن کباب ران مرغ، از چاشنی رازیانه و سیر استفاده کنید. برای این منظور، ۱.۵ قاشق غذاخوری سیر رنده شده، ۱.۵ قاشق چایخوری تخم رازیانه، ۴/۳ قاشق چایخوری آویشن و ۴/۳ قاشق چایخوری فلفل قرمز و یک و نیم قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط کنید. شیارهای داخل ران ایجاد کنید. این مواد را به مرغ بزنید و ۴ ساعت در یخچال نگهدارید. سپس کباب کنید.
گوشت را با نمک و فلفل روی حرارت کم بپزید تا حسابی مغز پخت شود. در همین زمان، در یک کاسه بزرگ، نصف پیمانه روغن زیتون، دو قاشق غذاخوری آبلیمو، یک قاشق غذاخوری سرکه قرمز و یک قاشق غذاخوری خردل را با هم مخلوط کنید. سبزیجاتی همچون کدو سبز، پیاز، فلفل دلمهای قرمز، قارچ، مارچوبه و پیازچه را داخل سس بریزید و خوب هم بزنید. آنها را در تابه با حرارت زیاد سرخ کنید.
پیش از اینکه سوسیس را کباب کنید روی آن شیارهایی ایجاد کنید تا هم مغزپخت شود و هم روغن اضافه خود را پس دهد.
ماهی در برگ مو
برگ مو فقط برای دلمه استفاده نمیشود. میتوانید آن را دور فیله ماهی نیز بپیچید و میل کنید. از برگ انجیر، موز و بامبو هم میتوانید استفاده کنید. وقتی ماهی مزه دار شده را دور برگ مو میپیچید و کباب میکنید، گوشت ماهی آب نمیشود و نمیریزد.
سالسای قرمز و آناناس
این سس برای استیک بیسار عالی است. گوشت را داخل این سس استراحت دهید و سپس کباب کنید. برای تهیه آن به یک عدد پیاز کوچک، ۲۳۰ گرم گوجه فرنگی، دو حبه سیر پوست کنده، ۲۳۰ گرم آناناس تازه، یک عدد فلفل دلمهای قرمز، یک عدد فلفل قرمز، ۱۲ برگ نعنا و دو قاشق غذاخوری آب لیمو نیاز دارید. همه سبزیجات را به سیخ بکشید، روغن بزنید و کباب کنید. پس از سرد شدن همه آنها را با باقی مواد داخل غذاساز بریزید و پوره کنید.
برگر آبدار تگزاسی
سی ثانیه پیش از اینکه همبرگر را کباب کنید آن را داخل آب سرد قرار دهید.