طرز تهیه شور خانگی
رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: ما ایرانیها افزونبر غذاهای خوشمزه و خوش رنگ و لعابی که داریم چاشنی هم کم نداریم. از آن دسته چاشنیهای خوشمزه و خاصی که داریم شور و ترشیست که در این مطلب میخواهیم شور خوشمزه و ترد و به شما آموزش دهیم. تا وقت هست این چاشنی را درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
به گزارش رویداد۲۴ در وضعیت اقتصادی کنونی درستکردن شور در خانه بسیار مقرونبهصرفه است و شما میتوانید آن را درست کنید و تمام زمستان از خوردن آن لذت ببرید.
شور خانگی از مخلوط کلم با انواع سبزیجات تهیه میشود. مواد شور را باید به صورت درشت خرد کرد و بعضیها در شور مقداری زردچوبه میریزن تا رنگ شور به زردی بزند. شور خانگی ماندگاری بالایی دارد پس با خیال راحت در حجم بالا تهیه کنید و در زمستان این ترشی را مصرف کنید از خواص شور خانگی با کلم میتوان به غنی بودن از ویتامین پتاسیم و ویتامین A و C نام برد که کمک به هضم غذا میکند یکی از مهمترین تفاوتهای شور با ترشیها در این میزان آب نمک و سرکه میباشد بدین صورت که این مزه و طعم بیشتر شور از آب نمک آن میباشد و فقط مقدار خیلی کمی سرکه برای طعم و ترد شدن شور افزوده میشود.
مواد لازم
گل کلم ۱۰ کیلو
هویج ۱/۵ کیلو
خیار ۱ کیلوگرم
کرفس ۱ بوته
فلفل تند ۲۰ عدد
سبز ۲ بوته
سرکه سفید به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
آب جوشیده به مقدار لازم
ترخون و مرزه و سبزی کرفس به مقدار کم فقط برای معطر شدن
طرز تهیه شور خانگی، شور گل کلم
ابتداگل کلمها را ابتدا از هم جدا کنید و به اندازه درشت خرد کنید داخل لگن آب گذاشته و چند بار آبش را تعویض کنید و داخل آبکش ریخته و بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود سپس روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک خشک شود اصلا نباید مرطوب باشد. کرفسها را خرد کنید داخل لگن آب ریخته و چند بار بشورید سپس بگذارید تا خشک شود.
سبزیجات را به صورت شاخهای تمیر کنید و بشورید و آن را هم بگذارید تا خشک شود به دلخواه میتوانید کمی خرد کنید. سیر را پوست بگیرید کنار گذاشته فلفلهای تند را هم بشورید تا خشک شود.
خیارها را شسته و با خلال دندان چند تا سوراخ در آنها ایجاد کنید تا در هنگام رسیدن شور خانگی ترد باشد سپس خیارها را نیز روی پارچه گذاشته تا خشک شوند میتوانید مقداری از خیارها را درسته و مقداری را درشت خرد کنید. هویج را پوست بگیرید و با کاتر دالبر یا ساده درشت خرد کنید و روی پارچه نمگیر قرار دهید تا خشک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل خوشمزه
به گزارش رویداد۲۴ یک ظرف رو به عنوان پیمانه قرار بدید که هم آب هم سرکه را با همون اندازه گیری کنید نسبت سرکه به آب، یک به هشت است (یعنی اگر ۸لیوان آب میریزید ۱ لیوان سرکه بریزد) و به ازای هر لیتر آب سه قاشق سر پر نمک لازم است. آب را داخل قابلمه ریخته و بگذارید تا به جوش بیاد سپس از روی حرارت بردارید و نمک اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود کمی که از حرارت افتاد سرکه را بیفزایید.
ظرفهای شیشه مورد نظر را شسته و خشک کنید حالا سبزیجات خشک شده را لایه به لایه بریزید بدین صورت که یک لایه سبزیجات و روی آنها سبزی معطر کمی سیر و فلفل تند بچینید این لایهها را تکرار کنید تا تمام شود سپس از مخلوط سرکه و آب نمک را روی ظرف بریزید و درب ظرف را محکم ببندید برای سه الی چهار روز داخل محیط آشپزخانه قرار دهید سپس ۴ روز بیرون یخچال و یک هفته در یخچال بگذارید تا شور حاضر شود. شور خانگی ما با هزینه بسیار مناسب حاضر شد آن را با غذاهای خود میل کنید. نوش جان.
فوت و فنهای دستور تهیه شور خانگی
حتما از آب جوشیده استفاده کنید تا کپک نزند.
اگر سرکه تیزی داشتید در نسبتها بجای ۱ لیوان ۱/۲ لیوان اضافه کیند.
میتوانید بنا به ذائقه خود اصلا سرکه اضافه نکنید و با آب و نمک شور را تهیه کنید.
رطوبت سبزیجات یا شیشه سبب کپک شور میشود.
اگر دوست داشتید زردچوبه اضافه کنید آن را به آب نمک بزنید و داخل شور بریزید.
حتما برای تهیه شور از سرکه سفید استفاده کنید تا رنگ شور سپید باقی بماند.
تا هنگامیکه شور نرسیده در شور را باز نکنید.
میزان کم بودن نمک نیز یکی از دلایل کپک زدن شور است.
اگر بعد از رسیدن شور احساس کردید نمک آن کم یا زیاد است آب آن را زود عوض کنید.