صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 16
کد خبر: ۳۵۶۴۷۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۲ آذر ۱۴۰۲
تعداد نظرات: ۳ نظر

طرز تهیه کیک اسفنجی

شاید بدانید که کیک اسفنجی کیک پایه برای خامه‌کشیست بنابراین کیک مهمیست و اکنون هم که نزدیک شب چله هستیم شاید به کارتان بیاید.

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: چندی پیش قول داده بودیم که با طرز تهیه کیک اسفنجی برای خامه‌کشی خواهیم آمد. امروز به قولمان وفا کرده‌ایم این کیک با بافت عالی را برایتان آماده کرده‌ایم.

به گزارش رویداد۲۴ باید بدانید کیک اسفنجی یک کیک پایه است یعنی برای درست‌کردن هرگونه کیک خامه‌ای شما باید در ابتدا یک کیک اسفنجی درست کنید.

کیک اسفنجی بر پایه و مزه وانیل است، اما شما می‌توانید به آن مزه‌های گوناگون و یا پودر کاکائو بیفزایید که تمامی این‌ها بستگی به کیک و سلیقه‌ی شما متفاوت است.

در ادامه طرز تهیه کیک اسفنجی را می‌بینید.

مواد لازم کیک اسفنجی

تخم مرغ ۴ عدد
آرد ۱۲۰ گرم
شکر ۱۲۰ گرم
بکینگ پودر ۱ قاشق چای‌خوری
آب جوش ۱ قاشق غذاخوری
وانیل ½ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد

برای تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد ابتدا آرد و بکینگ پودر را به خوبی با هم ترکیب می‌کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس سه مرتبه الک می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. در ادامه کف قالب را با کاغذ روغنی به طور کامل پوشش می‌دهیم.

در صورتی که کاغذ روغنی نداشتیم، با روغن مایع قالب را چرب می‌کنیم، سپس مقداری آرد روی روغن مایع می‌پاشیم. در ادامه قالب را بر می‌گردانیم تا آرد اضافی بیرون بریزد. حالا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می‌کنیم تا گرم شود.

نکته دیگر که باید به آن توجه کرد، این است که برای مقدار موادی که در بالا ذکر شده است به یک قالب با قطر ۲۰ سانتیمتر و ارتفاع ۶ سانتی متر احتیاج داریم. اگر قطر قالبمان کمتر باشد، باید ارتفاع بیشتری داشته باشد، چون کیک خیلی پف می‌کند.

در این مرحله تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب می‌ریزیم، سپس با دور تند همزن به مدت ۵ تا ۶ دقیقه مخلوط می‌کنیم تا رنگ مواد روشن شده و به کِرِمی تغییر کند و حجم مواد نیز زیاد شود.

پس از اینکه مواد حجیم شدند، در حین هم زدن آب جوش را اضافه کرده و ۳۰ ثانیه دیگر مخلوط می‌کنیم. در ادامه همزن برقی را کنار می‌گذاریم و نصف مخلوط آرد و بکینگ پودر را به کاسه اضافه می‌کنیم و به آرامی با لیسک یا همزن دستی مخلوط می‌کنیم.

پس از اینکه آرد و بکینگ پودر با دیگر مواد یکدست شدند، باقیمانده مخلوط آرد و بکینگ پودر را اضافه کرده و مجددا به آرامی ترکیب می‌کنیم تا مایه کیک یکدست شود. نکته: برای اینکه آرد گلوله نشود می‌توانیم آن را به صورت پخش روی مواد الک کنیم.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هندوانه‌ای برای شب چله


توجه داشته باشید که زمانی که آرد و دیگر مواد یکدست شدند، دیگر نیاز نیست مواد را مخلوط کنیم، چون این کار علاوه بر اینکه باعث می‌شود پف تخم مرغ‌ها بخوابد، باعث می‌شود که خاصیت بکینگ پودر نیز از بین برود و کیک به خوبی پف نکند.

در این مرحله مایه کیک را درون قالب می‌ریزیم، سپس قالب را چند بار روی سطح کار می‌کوبیم تا حباب‌های موجود در مایه کیک از بین بروند. در ادامه قالب را درون فر در طبقه وسط قرار می‌دهیم تا به مدت ۵۰ دقیقه تا یک ساعت بپزد.

توجه داشته باشید در ۳۰ دقیقه ابتدایی پخت کیک به هیچ وجه نباید در فر را باز کنیم. پس از اینکه روی کیک رنگ گرفت و طلایی شد، می‌توانیم با یک سیخ چوبی یا خلال دندان از پخت کامل کیک مطمئن شویم.



برای این منظور سیخ چوبی یا خلال دندان را در مرکز کیک فرو می‌کنیم، اگر چیزی به خلال دندان چسبید، یعنی مغز کیک هنوز به طور کامل نپخته است و باید در فر بماند. ولی اگر چیزی به آن نچسبید می‌توانیم کیک را از فر خارج کنیم.

در این مرحله کیک را از فر خارج می‌کنیم، سپس اطراف آن را به آرامی آزاد می‌کنیم. در ادامه کیک را از قالب خارج کرده و روی یک دستمال نخی قرار می‌دهیم تا به طور کامل خنک شود، سپس کیک را سلفون کشی می‌کنیم و در یخچال قرار می‌دهیم.

پس از اینکه کیک به خوبی منسجم شد، می‌توانیم آن را از یخچال خارج کنیم و به صورت دلخواه برش بزنیم. توجه داشته باشید این کیک خیلی پوک و لطیف است و اگر بخواهیم سریع آن را برش بزنیم ممکن است پودر شود!

فوت و فن کیک اسفنجی ساده:

تخم مرغ و شیر باید به دمای محیط رسیده باشند.

پیش از پخت و آماده کردن کیک اسفنجی باید ظرف‌ها خشک و تمیز باشند.

بیست دقیقه اول به هیچ عنوان در فر باز نشود.

به قالبی که انتخاب می‌کنید دقت کنید.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
بی نام
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۴
اصلا شیر در دستور نبود
mA
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۴
سلام
مقدار شیر نفرمودید!!
ناشناس
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۳
درجه فر ؟؟؟؟؟
نظرات شما