رویداد۲۴ سیما صابری: تست پاپانیکولائو که به آن تست پاپ اسمیر نیز گفته میشود یک تست غربالگری است که برای تشخیص و شناسایی تغییرات در سلولهای دهانه رحم انجام میشود که ممکن است نشان دهنده سرطان دهانه رحم یا سایر شرایطی باشد که ممکن است به سرطان تبدیل شوند. این آزمایش توسط پزشک برجسته یونانی جورجیو پاپانیکولائو اختراع شد و به نام او نامگذاری شد. سرطان دهانه رحم یکی از معدود سرطانهایی است که میتوان تا حد زیادی از طریق غربالگری منظم (تست پاپ) از آن پیشگیری کرد. پزشکان معمولاً به زنان توصیه میکنند که هر دو سال یک بار آزمایش پاپ انجام دهند. مهم است که به خاطر داشته باشید که آزمایش پاپ اسمیر وجود مشکلات زنان و زایمان یا بیماریهای مقاربتی را نشان نمیدهد. این تست فقط حضور سلولهای غیرطبیعی را نشان میدهند که آزمایش و تجزیه و تحلیل بیشتری برای آنها لازم است.
بیشتر بخوانید: بهترین قرص برای عفونت واژن
در صرتی که باردار هستید باید بدانید که آزمایش پاپ اسمیر بخشی از معاینه قبل از زایمان شما است و هیچ خطری برای جنین شما ندارد. در صورتی که قصد انجام تست پاپ را دارید، با پزشک خود مشورت کنید تا متوجه شوید که آیا میتوانید آن را در دوران بارداری انجام دهید یا بهتر است برای این تست تا زمان تولد نوزاد صبر کنید. اگر در دوران بارداری پاپ غیرطبیعی داشته باشید، پزشک درمانهایی را پیشنهاد میکند که میتوان در دوران بارداری انجام داد، یا درمان را تا پس از تولد نوزاد به تعویق انداخت. اگر بیوپسی داخلی در کانال اندوسرویکال توصیه شود، ممکن است با در نظر گرفتن منافع و سلامت شما، خطر جزئی برای بارداری وجود داشته باشد.
با این حال، اگر تصمیم به انجام تست پاپ پس از تولد نوزاد دارید، بهتر است حدود ۱۲ هفته صبر کنید. همچنین مراحل اولیه بارداری بهترین زمان برای انجام آن است. تست پاپ اسمیر معمولاً در دوران بارداری تا حداقل هفته ۲۸ بارداری انجام میشود.
۲ نوع غربالگری وجود دارد:
در تست پاپ اسمیر معمولی در اینجا نمونهها پس از جمع آوری مستقیماً روی لام میکروسکوپ آغشته میشوند.
در این حالت نمونه برای انتقال به آزمایشگاه در یک بطری نگهدارنده قرار داده میشود و سپس روی لام آغشته میشود.
علاوه بر این، آزمایش HPV ممکن است مطابق با نتایج غیرطبیعی پاپ انجام شود، یا در برخی موارد آزمایش دوگانه انجام شود، که در آن هر دو تست پاپ اسمیر و HPV مورد بررسی قرار میگیرد.
پزشکان معمولا آزمایش پاپ اسمیر را از سن ۲۱ سالگی و سپس هر دو یا سه سال یکبار توصیه میکنند. سپس این آزمایشات هر سه سال یا هر پنج سال یکبار برای زنان بالای ۳۰ سال توصیه میشود و پاپ اسمیر معمولاً با آزمایش HPV ترکیب میشود. پزشک شما ممکن است در صورت وجود عوامل خطر خاص مانند عفونت HIV، تضعیف سیستم ایمنی به دلیل شیمی درمانی، پیوند عضو یا مصرف مزمن کورتیکواستروئید، تشخیص بیماریهایی مانند سرطان دهانه رحم یا آزمایش پاپ اسمیر که حضور سلولهای پیش سرطانی را نشان میدهد و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مانند دی اتیل استیل بسترول (DES) قبل از تولد آزمایشات بیشتری را تجویز کند.
تست پاپ هنگامی که با برنامه غربالگری منظم ترکیب شود میتواند مرگ و میر ناشی از سرطان دهانه رحم را تا حدود ۸۰ درصد کاهش دهد. گاهی اوقات نتایج
تست پاپ امسیر سرطان یا موارد غیرطبیعی در سلولهای دهانه رحم را نشان نمیدهد. این امر میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد مانند:
-عدم غربالگری منظم
-جمع آوری ناکافی سلولها
-خطاهای نمونه گیری و تفسیر
-تعداد بسیار کمی از سلولهای غیر طبیعی
-سلولهای التهابی یا خونی که سلولهای غیرطبیعی را پنهان میکند.
تست پاپ تست سریع و سادهای است که هر گونه تغییر در سلولهای دهانه رحم را بررسی میکند. معمولاً در مطب پزشک یا در کلینیک انجام میشود و اگرچه ممکن است ناراحت کننده باشد، اما چندان دردناک نیست.
سعی کنید آزمایش پاپ اسمیر خود را برای اواسط چرخه قاعدگی خود بین ۱۰ تا ۲۰ روز پس از اولین روز پریود برنامه ریزی کنید. در این زمان دقیقترین نتیجه از تست پاپ اسمیر را خواهید گرفت. دقت کنید که تا ۴۸ ساعت قبل از تست پاپ اسمیر این موارد را رعایت کنید. از دوش واژینال، داروهای واژینال یا کرمهای ضد بارداری (اسپرم کش)، فومها یا ژلهها استفاده نکنید. مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد. چراکه این محصولات ممکن است سلولهای غیر طبیعی را شسته یا پنهان کنند. همچنین ۲۴ ساعت قبل از تست پاپ اسمیر از رابطه جنسی خودداری کنید.
پزشک معمولاً در طول معاینه لگنی زنان، آزمایش پاپ اسمیر را انجام میدهد. آنها ابزاری به نام اسپکولوم را وارد واژن میکنند تا بتوانند دهانه رحم را بررسی کنند. سپس با استفاده از برس یا کاردک از سلولهای دهانه رحم نمونه برداری میکنند و برای آزمایش میفرستند.
در صورت امکان، بهتر است از انجام آزمایش پاپ اسمیر در طول دوره قاعدگی خودداری کنید، به خصوص اگر جریان خون زیاد است، زیرا این امر میتواند بر نتایج آزمایش تأثیر بگذارد. با این حال، اگر فردی فقط در دوران قاعدگی شانس انجام آزمایش را داشته باشد، باز هم حضور در آن بهتر از عدم حضور است.