رویداد۲۴ نازنین فرزانجو: سیده زهرا شجاعی در سال ۱۳۳۵ در شهر تهران به دنیا آمد. او که ۷ فروردین ۱۴۰۳ پس از یک دوره بیماری زندگی را بدرود گفت، ازجمله سیاستمداران اصلاحطلب ایرانی است و درواقع او را هم مانند بسیاری دیگری میتوان جزو تیم خاتمی دانست و در دوره و دولت او هم ریاست مرکز امور مشارکت زنان را بر عهده داشت.
زهرا شجاعی دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای علوم سیاسی و مدیریت استراتژیک از دانشگاه تهران است. او همچنین در دانشگاههای تهران و دانشگاه الزهرا تدریس کرده است و همچنین با مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام همکاری داشت.
شجاعی نه تنها تحصیلاتش در زمینه سیاست بود بلکه در همین حوزه هم کار و فعالیت کرد و تا پایان عمر هم در همین زمینه کار میکرد. شجاعی از فعالان سیاسی اجتماعی و فعال حوزه زنان و همراه با معصومه ابتکار جزو نخستین کسانی بودند که به کابینه دولت راه پیدا کردند.
شجاعی فعالیت هایش را از ابتدای انقلاب آغاز کرده و از اعضای ستاد استقبال از حضرت امام خمینی (س) بوده است، او در حوزه زنان فعالیت میکند و همچنین سابقه فعالیتهای سیاسی دارد و رئیس مجمع زنان اصلاح طلب است.
فهرست مشاغل و سوابق اجرایی:
مشاور آموزش و پرورش
مشاور وزیر کشور
رئیس کمیسیونهای امور بانوان
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان
ریاست شورا فرهنگی اجتماعی به مدت ۲ سال
ریاست مراکز امور مشارکت زنان در دولت سیدمحمد خاتمی
زهرا شجاعی با حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرادعلی توانا نویسنده کتاب "زن در تاریخ معاصر" ازدواج کرد.
این زوج دارای دو فرزند دختر هستند.
نوشتهها و سخنرانیها
زهرا شجاعی نوشتههای فراوانی دارد ضمن اینکه در جای جای کشور سخنرانیهایی هم داشته است که از آنجمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کتاب زنان فردا
این کتاب شامل سخنرانیها و مقالات زهرا شجاعی مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز امور مشارکت زنان است. این کتاب در قالب موضوعاتی همچون توسعه فرهنگی، مشارکت اجتماعی و سیاسی، جنسیت و توسعه و سلامت و بهبود کیفیت زندگی تدوین شده است.
بیشتر بخوانید: سید محمد موسوی بجنوردی کیست؟
قدس ایران؛ معرفی زنان برگزیده ایران
زهرا شجاعی این کتاب را با همکاری سیمین احمدی تالیف کرده است. این کتاب به مسائل مربوط به زنان و با عنوانی همچون: زنان و سیاستهای فرهنگی، اصول عمده سیاستگذاری برای ارزیابی مسائل زنان (مساوات، گونهگونی، شناخت، شفافیت و خلاقیت)، نیازهای ویژه زنان در سیاستهای فرهنگی، حقوق فرهنگی و حقوق زنان، بسیج کردن منابع برای زنان در هنر، فرهنگ و رسانهها، تحقیق در مسائل جنسیت در فرهنگ و خط و مشی فرهنگی پرداخته است.
مجموعه ریحانه
در این مجموعه به موضوعاتی از جمله مدیریت زنان در تشکلهای غیر دولتی و مجلس ششم و حقوق زنان پرداخته است.
در ۱۱ بهمن ۱۴۰۰ زهرا شجاعی، معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی به یک برنامه تلویزیونی با نام جهانآرا دعوت شدند تا درباره کارها و اقدامات خود در دوران مسئولیت برای حمایت از زنان، دختران و خانواده انجام دادهاند یک گزارش به مردم دهند و همچنین پاسخ انتقادات وارد شده در دوران مسئولیتشان را بدهند.
این برنامه تنها با حضور زهرا شجاعی و شهیندخت مولاوردی برگزار شد. اشاره به اقدامات زهرا شجاعی، معصومه ابتکار و شهیندخت مولاوردی درباره موضوعاتی مانند اجرا سیاستگذاری در حوزه زنان، اجرا برنامه اقدام محلی- تغییر جهانی، کودک همسری و روسپیگری، سلامت زنان و رفتارهای پرخطر با تمرکز بر تنفروشی، اجرا برنامه یونیسف برای حمایت از کارگران جنسی و روسپیگری، حمایت از همجنسگرایان و براندازان، دیدار با جاسوسان امنیتی و مسائل بسیار دیگر از سوی زنان منتقد مطرح شد.
به گزارش رویداد۲۴ زهرا شجاعی و شهیندخت مولاوردی در میان سخنان فاطمه شجاعی کارشناس مطالعات زنان به عملکردشان، برنامه تلویزیونی را ترک کردند و سپس از زنان منتقد و برنامه تلویزیونی در دادگاه شکایت کردند و در شبکههای اجتماعی زنان منتقد را فاسق خواندند.
پس از این برنامه زهرا شجاعی و نکته جالب اینجاست چندی پس از این برنامه اعلام شد این دو مهمان از برنامه جهانآرا و معصومه ابتکار از فاطمه شجاعی شکایت کردند و بعدها فاطمه شجاعی با انتشار تصویری از حکم نهایی دادگاه خود خبر داد که براساس این حکم وی از اتهامات وارده درخصوص کذب بودن اظهاراتش در برنامه جهانآرا تبرئه شده و شکایت مذکور رد شده است.