صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 08
کد خبر: ۳۶۶۴۸۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳

طرز تهیه حلوای عربی

حلواها انواع و اقسام دارند که یکی از آن‌ها حلوای عربیست که تنها باید یک بار آن را آزمایش کنید تا برای همیشه به فهرست دسرهای شیرین و خوشمزه زندگیتان افزوده شود.

رویداد۲۴ نازآفرین جمشیدی: حلوای عربی یکی از انواع متفاوت حلواست که از ترکیب آرد سفید، نشاسته ذرت و شیرخشک تهیه می‌شود و مزه‌ای شبیه به سوهان دارد. اگر از طرفداران سوهان هستید حتما عاشق این حلوا می‌شوید.

به گزارش رویداد۲۴ حلوا یکی از خوراکی‌هایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا نیز به روش‌های گوناگون پخته می‌شود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت‌های مذهبی مثل عزاداری‌های ماه محرم و شب‌های قدر و سفره افطار تهیه می‌کنند. حلوا علاوه‌بر این‌که به صورت یک دسر شیرین سرو می‌شود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب می‌شود. حلوای عربی نوعی حلوای متفاوت است که برای تهیه آن از ترکیب شیر خشک قنادی، آرد سفید و نشاسته ذرت استفاده می‌شود.

تفاوتی که حلوای عربی با دیگر انواع حلوا دارد، در این است که حلوای عربی حالتی کش‌دار دارد و کمی شل‌تر از حلوا‌های معمولی است. حلوای عربی طعمی شبیه به سوهان و یا کارامل دارد که بسیار دلچسب است و مزه‌ای متفاوت و لذیذ دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای عربی را برایتان تهیه کرده‌ایم.

مواد لازم برای تهیه حلوای عربی

آرد سفید شیرینی: یک و نیم لیوان
نشاسته ذرت: یک لیوان
شیرخشک قنادی: یک و نیم لیوان
روغن مایع و کره (مخلوط): یک و نیم لیوان
شکر: دو لیوان
گلاب: نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: ۲ قاشق غذاخوری
آب: یک و نیم لیوان

طرز تهیه مرحله به مرحله حلوای عربی

۱ ـ برای شروع کار آب، شکر و زعفران را داخل یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا به جوش بیاید و شکر حل شود؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت از حرارت بیفتد و بعد گلاب را به آن اضافه کنید.

۲ ـ آرد سفید شیرینی، نشاسته ذرت و شیر خشک قنادی را به صورت جداگانه یک‌بار الک کنید؛ سپس آن‌ها را با هم مخلوط کنید و داخل یک ماهی تابه گود و مناسب بریزید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید. حرارت را کم کنید تا آرد ته نگیرد.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی خرمای خوشمزه


۳ ـ یک دقیقه بعد مخلوط روغن و کره را کم کم به آرد اضافه کنید و هم بزنید. سعی کنید روغن را طی سه مرحله و با فاصله اضافه کنید تا آرد کم کم در روغن باز و بعد شل شود. آنقدر آرد و روغن را روی حرارت ملایم تفت بدهید تا رنگ آرد قهوه‌ای روشن شود.

۴ ـ در این مرحله ماهی تابه را از روی اجاق گاز بردارید و کنار بگذارید تا از حرارت بیفتد و کاملا خنک شود؛ سپس شربت خنک را که از قبل آماده کرده‌اید، داخل ماهی تابه بریزید و هم بزنید؛ سپس ماهی تابه را روی اجاق گاز با حرارت متوسط بگذارید. در این مرحله باید آنقدر حلوا را هم بزنید تا شربت جذب شود و حلوا به غلظت برسد. توجه داشته باشید که حلوای عربی خلاف انواع دیگر حلوا سفت نیست و همین‌که از دیواره‌های قابلمه یا ماهی تابه جدا و و وسط ظرف جمع شد؛ یعنی آماده است. در این مرحله حلوای عربی آماده را داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را به دلخواه با خلال پسته و بادام تزیین کنید. نوش جان

نکات مهم برای تهیه حلوای عربی

۱ ـ در افزودن روغن به این حلوا دقت کنید. حتما باید روغن را کم کم به آرد اضافه کنید. بعد از اضافه کردن روغن معمولا آرد حالت گلوله‌ای و سفت پیدا می‌کند؛ اما بعد از کمی تفت دادن روی حرارت روان می‌شود و روغن پس می‌دهد؛ بنابراین از اضافه کردن روغن بیش از حد به این حلوا خودداری کنید.

۲ ـ برای تهیه حلوای عربی حتما باید آرد تفت داده شده خنک شده باشد؛ سپس شربت را به آن اضافه کنید. شربت هم باید هنگام اضافه کردن به آرد کاملا خنک باشد.

۳ ـ همیشه هنگامی‌که شربت حلوا از حرارت افتاد و رو به سردی بود، گلاب را اضافه کنید؛ زیرا داغی شربت عطر گلاب را از بین می‌برد.

۴ ـ تفت دادن آرد زمان دقیقی ندارد. این امر کاملاً سلیقه‌ای است. بعضی‌ها طرفدار حلوای تیره و بعضی دیگر حلوای روشن را دوست دارند؛ بنابراین هر زمان که رنگ آرد شما به رنگ دلخواه‌تان رسید، روغن را اضافه کنید و دست از تفت دادن آرد بردارید.

نظرات شما