صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 18
کد خبر: ۳۸۷۲۹۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۲۳ مهر ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ گزارش می‌دهد؛

با مشخصات سیستم دفاع هوایی استینگر آمریکا آشنا شوید

در این مطلب به بررسی مشخصات و قابلیت‌های سیستم دفاع هوایی قابل حمل استینگر خواهیم پرداخت.

رویداد ۲۴| حسین فلاحی: استینگر (FIM-۹۲) یک سیستم دفاع هوایی قابل حمل شخصی است که توسط جنرال داینامیکس برای ارائه دقت بالا و قابلیت‌های پیشرفته دفاع هوایی برای نیرو‌های مسلح آمریکا توسعه یافته است. شرکت سیستم‌های موشکی ریتون  سازنده اصلی استینگراست، در حالی که این موشک تحت لیسانس شرکت EADS نیز تولید می‌شود.

موشک مرگبار زمین به هوا می‌تواند برای دفاع در برابر همه کلاس‌های هلیکوپتر، هواپیما‌های بدون سرنشین (پهپاد)، موشک‌های کروز و همچنین هواپیما‌های سطح پایین ثابت و بال چرخشی مورد استفاده قرار گیرد. این موشک سرعت و چابکی مافوق صوت را ارائه می‌دهد.

ارتش ایالات متحده موشک‌های استینگر را با نیروی زمینی، هلیکوپتر‌های مسلح و خودرو‌های جنگی ردیابی بردلی مستقر کرد. این موشک‌ها همچنین توسط نیروی دریایی ایالات متحده، تفنگداران دریایی ایالات متحده، نیروی هوایی ایالات متحده و تعدادی از کشور‌های دیگر استفاده می‌شود. بیش از ۳۰ موشک استینگر در مارس ۲۰۱۴ با موفقیت علیه اهداف هوایی و ثابت در محدوده پایگاه هوایی اگلین شلیک شد.

طراحی و ویژگی‌های موشک زمین به هوا استینگر

سیستم موشک زمین به هوا استینگر یک موشک شلیک، آتش و فراموش کردن است. این سیستم توسط دو اپراتور کنترل می‌شود و می‌تواند تحت هر شرایط آب و هوایی کار کند.

بخش جلویی موشک مجهز به یک جستجوگر اسکن روز دو رنگ با آشکارساز‌های مادون قرمز / فرابنفش برای به دست آوردن اهداف است. آشکارساز مادون قرمز برای تشخیص گاز‌های داغ خروجی استفاده می‌شود، در حالی که آشکارساز فرابنفش برای ردیابی تابش استفاده می‌شود.


بیشتر بخوانید: مشخصات سامانه دفاع هوایی باراک ام ایکس اسرائیل


اطلاعات به دست آمده توسط جستجوگر به سیستم هدایت و کنترل بسیار دقیق ارسال می‌شود. این موشک با ناوبری متناسب هدایت می‌شود.

طول موشک استینگر ۱.۵۲ متر، قطر آن ۷.۶۲ سانتی متر و دهانه باله آن ۱۰.۱۶ سانتی متر است. این سیستم حدود ۱۰ کیلوگرم وزن دارد، در حالی که وزن کل با احتساب وزن بدنه ۱۵.۸۷ کیلوگرم است.

این سیستم موشکی اثبات شده در جنگ دارای چهار باله دم، موتور پروازی با رانش دوگانه، باتری لیتیومی / واحد خنک کننده، شبیه سازی کامل کامپیوتری و شناسایی بسته کمربند، فرستنده و گیرنده دوست یا دشمن است. یک لوله پرتاب قابل استفاده مجدد با یک دسته نگهدارنده ردیابی هدف را فراهم می‌کند. یک موتور پرتاب جداگانه نیز در دم تعبیه شده است.

کلاهک موشک زمین به هوا استینگر

سامانه موشکی استینگر مجهز به یک پرتابه معمولی با قابلیت انفجار بالا و نافذ کلاهک جنگی است که توسط شرکت آمریکایی اوردننس تهیه شده است. این شامل یک مجموعه فیوز ضربه ای، یک تایمر خود تخریبی و تا ۱ پوند مواد منفجره قوی است که در یک سیلندر تیتانیوم پیروفوریک قرار گرفته است. کلاهک کشنده ۳ کیلوگرم وزن دارد.

نیروی محرکه استینگر

موشک استینگر توسط یک موتور پرواز پیشران جامد تقویت‌کننده/پایدار دو مرحله‌ای پیش می‌رود که سرعتی بیش از ۲ ماخ را فراهم می‌کند. موتور از یک پیشرانه‌های جامد ترکیبی بهبودیافته نیرو می‌گیرد. این سیستم پیشرانه تضمین می‌کند که موشک به حداکثر ارتفاع تقریباً ۱۰۰۰۰ فوتی برسد و حداکثر برد پنج مایل را برای آن فراهم می‌کند.

انواع موشک سطح به هوا استینگر

سیستم موشک سطح به هوا استینگر در چهار نوع شامل استینگر اصلی، تکنیک جستجوگر نوری غیرفعال استینگر، میکروپروسسور قابل برنامه ریزی مجدد استینگر / FIM-۹۲D و استینگر بلوک I توسعه یافته است.

پلت فرم اصلی مجهز به جستجوگر آنالوگ اسکن رتیکل مادون قرمز با پردازش سیگنال اجزای گسسته در قسمت جلویی است. استینگر پست از یک آشکارساز دوگانه مادون قرمز/فرابنفش، اسکن تصویر روزت و پردازش سیگنال مبتنی بر ریزپردازنده دیجیتال استفاده می‌کند. انواع استینگر-آرا مپی و بلوک-I دارای یک ریزپردازنده پیشرفته با قابلیت برنامه ریزی مجدد نرم افزار خارجی جدید هستند.

توسعه، سفارشات و تحویل استینگر

سیستم تسلیحاتی استینگر برای جایگزینی سیستم دفاع هوایی قابل حمل شخصی Redeye  ساخته شد. توسعه سیستم موشکی پیشرفته  Redeye II در سال ۱۹۶۷ آغاز شد. Redeye II در مارس ۱۹۷۲ به استینگر تغییر نام داد. جنرال داینامیکس در ژوئن ۱۹۷۲ قرارداد توسعه مهندسی سیستم استینگر را دریافت کرد و آزمایش‌های مهندسی در مارس ۱۹۷۳ آغاز شد. پرواز هدایت شونده آغاز شد. برنامه آزمایشی در نوامبر ۱۹۷۳ آغاز شد. اولین موشک در سری آزمایشی پرواز طراحی، علیه هدف QT-۳۳ در ژوئیه ۱۹۷۵ آزمایش شد.

تست صلاحیت تولید استینگر در آوریل ۱۹۷۶ آغاز شد و در ژوئیه ۱۹۷۷ تکمیل شد. ایالات متحده و آلمان در سال ۱۹۷۶ آزمایش‌های مشترکی را برای خرید و ردیابی استینگر انجام دادند. آلمان این سیستم را در ژانویه ۱۹۷۹ انتخاب کرد و سه فروش نظامی خارجی را امضا کرد. قرارداد‌هایی به ارزش ۱.۸ میلیون دلار برای سخت افزار آزمایشی سیستم موشکی، آموزش فنی و کمک‌های فنی در سال ۱۹۸۰ منعقد شد. سیستم موشکی در فوریه ۱۹۸۱ به قابلیت عملیاتی اولیه دست یافت.

مشخصات فنی کلی استینگر

نوع: موشک زمین به هوا

سازنده: سیستم‌های موشکی ریتون

توسعه: ۱۹۶۷

قابلیت عملیاتی اولیه: ۱۹۸۱

طول: ۱.۵۲ متر

قطر: ۷.۶۲ سانتی متر

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۳
این همان موشکی است که در جنگ افغانستان و شوروی دمار از روزگار هلی کوپترهای میل روسی درآورد. هنوز هم تعدادی در دست طالبان و القاعده (مجاهدین سابق) موجود است و حتی خود پرنده های امریکایی را تهدید می کند. در زمان جنگ تحمیلی بطور معدود توسط مجاهدین افغان بدست ایران هم رسید و با آن چند هلی کوپتر امریکایی ساقط شد.
نظرات شما