تاریخ انتشار: ۰۹:۳۰ - ۱۵ مهر ۱۳۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تجمع و پیامک تهدید نتیجه نداد؛

پایان تقابل مخالفان و موافقان مقابله با تأمین مالی تروریسم در پارلمان/ مجلس CFT را تصویب کرد

نمایندگان مجلس در جلسه علنی مجلس امروز مجلس لایحه مقابله با تأمین مالی تروریسم CFT را تصویب کردند.

رویداد۲۴ بهارستا‌ن‌نشینان در حالی امروز به ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم CFT پرداختند که سید محمود علوی وزیر اطلاعات، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و رحمت الله اکرمی سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۵ مهرماه) نیز در صحن علنی مجلس حاضر شدند.

پیش از برگزاری جلسه علنی امروز مجلس، نشست کمیسیون امنیت ملی برای بررسی موضوع نیز تشکیل شده بود که کمال دهقانی فیروزآبادی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره آن گفته بود این جلسه به درخواست فراکسیون ولایی مجلس برای تبادل نظر میان دستگاه اجرایی، حقوقدانان و نمایندگان مجلس درباره لایحه CFT و به ریاست حشمت الله فلاحت پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی و با حضور کارشناسانی از وزارتخانه‌های اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه، بانک مرکزی و مرکز پژوهش‌های مجلس بوده و قرار است نمایندگان نیز به ارائه نظرات خود درباره CFT بپردازند.

لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) به عنوان یکی از لوایح چهارگانه مربوط به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، پیش از این به مجلس ارائه شده بود که این هفته بعد از حدود سه ماه گذشت از زمان مسکوت ماندن قرار است در صحن مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

حضور مخالفان مقابل مجلس

مخالفان تصویب لایحه منع مقابله با تروریسم از صبح امروز مقابل مجلس تجمع کردند و با در دست گرفتن پلاکاردهایی مخالفت خود با تصویب CFT را نشان دادند.

تجمع‌کنندگان امروز پلاکاردهایی در دست دارند که روی آن نوشته شده است، «FATF کاپیتالاسیون مدرن»، «FATF = خیانت به ملت» و «نه به خودتحریمی»

درگیری لفظی نقوی حسینی و علی لاریجانی

- نقوی حسینی نماینده مخالف سی اف تی در نطق مخالف خود گفت: برجام ۲۰ دقیقه‌ای تشکیل شد و فایده‌ای نداشت و نتیجه‌ای در پی نداشت لذا هر چه می‌کشیم از برجامی است که ۲۰ دقیقه‌ای در مجلس تصویب شد که این سخنان وی با واکنش لاریجانی مواجه شد و گفت: ۲۰ دقیقه‌ای نبود، خلاف نگویید.

نقوی حسینی در نطق خود گفت: رهبری در سخنان خود گفته‌اند که عضو کنوانسیون‌های مشکل‌دار نشوید. آقای روحانی یک خط بنویسد و تضمین دهد که اگر FATF تصویب شود تمام مشکلات مالی و بانکی حل می‌شود و اگر حل نشد رییس جمهور را استیضاح و رای عدم کفایت بدهید در آن صورت ما هم به FATF رای می‌دهیم، چون می‌دانیم اگر عضو CFT هم بشویم مشکل مالی و پولی حل نمی‌شود.

فیضی، نماینده موافق CFT:

محمد فیضی نماینده اردبیل که موافق تصویب مقابله با تروریسم در پاسخبه نقوی حسینی گفت هیچکس سخنگوی رهبری در مجلس نیست، چرا از خون شهدا الستفاده ابزاری می کنید؟

او درباره پیغام رهبری گفت: پیغام رهبری را آقای حجازی کتبا به آقای لاریجانی داد و ایشان در جلسه غیر علنی آن را قرائت کردند، چرادروغ می گویید؟ ایشان مگر نگفتند توصیه‌های رهبری برای کلیه کنوانسیون‌ها بوده است؟

لاریجانی به نقل از رهبر انقلاب: سخن من در مورد کلیت کنوانسیون‌ها بود، نه کنوانسیونی خاص

علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان که رهبری را مخالف این کنوانسیون اعلام کرد، توضیح داد و گفت: خوب نیست اینطور جا انداخته‌اید که رهبری نظری دارند و ما در مجلس نمی‌خواهیم اعمال کنیم. من در جلسه ی غیرعلنی توضیح دادم و فکر نمی‌کردم شما دوباره بگویید.

لاریجانی گفت: ما در جلسه ای که با رهبری داشتیم احساس کردیم ایشان مخالف این لوایح هستند، از ایشان سوال کردم و نامه ای در پاسخ ما نوشته شد مبنی بر اینکه  «به دنبال فرمایش‌های معظم له در جلسه دیدار با نمایندگان، رهبری فرمودند آنچه من در دیدار با نمایندگان گفتم در خصوص اصل کنوانسیون‌ها بود نه کنوانسیونی خاص؛ و من با بررسی لایحه‌ای خاص در مجلس مخالف نیستم.»

لاریجانی در پاسه به پژمانفر که گفته بود نمایندگان را تهدید می‌کند، گفت من نمایندگان را تهدید نکردم، فقط نامه رهبری را قرائت کردم که آن هم نمی‌خواستم علنی شود ولی با اصرار برخی آن را علنی قرائت کردم. من اهل تهدید نیستم، این کارها تهدید نیست، تهدید همان پیامک‌هایی است که از بیرون مجلس زده می‌شود.

ظریف: تحریم‌های آمریکا علیه مردم ایران حتما شکست خواهد خورد

ظریف به عنوان ناینده دولت در تشریح پیوستن ایران به قانون مقابله با تأمین مالی تروریسم گفت: شکست تحریم‌ها نیازمند همراهی مردم و رعایت مصالح ملی است. رئیس جمهور آمریکا با سوء استفاده از ریاستش بر شورای امنیت با وجود ریاستش بر شورای امنیت نتوانست اهرم فشاری برای ایران تبدیل کند

او گفت: برجام توانست سیاست‌های آمریکا را در دنیا منزوی کند. اگر بر جام به نفع ایران نبود نتانیاهو نمی‌گفت من یک تنه مقابل آن ایستاده‌ام بنابراین توفیق ملت را تبدیل به ضعف ملت نکنید چون برجام توانست حقانیت مردم ایران را به دنیا نشان دهد.

ظریف در پاسخ به نقوی حسینی که گفته بود روحانی تضمین بدهد مشکلی پیش نمی‌آید، گفت: نه بنده و نه رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین بدهیم که با پیویستن به لایحه مبارزه مالی با تروریسم مشکلات ما حل خواهد شد اما می‌توانم تضمین بدهم اگر به این لایحه نپیوندیم، مشکلاتمان چند برابر خواهد شد.

تصویب لایحه CFT با ۱۴۲ رای موافق

در رای‌گیری نهایی برای تصویب این لایحه، نمایندگان با ۱۴۲ رای موافق به الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (cft) رای مثبت دادند. از میان ۲۶۸ نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس به لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین‌مالی تروریسم و پول‌شویی ۱۴۳ نماینده رای موافق، ۱۲۰ نماینده رای مخالف و ۵ نماینده رای ممتنع دادند.
 
پاره کردن لایحه توسط نماینده اصفهان

در جریان بررسی CFT هنگام قرائت لایحه بعضی اعضای جبهه پایداری از جمله مجتبی ذوالنور، موسوی لارگانی، دهقانی فیروزآبادی، کریمی قدوسی و سالک مقابل جایگاه هیأت رئیسه مجلس ایستادند و با در دست داشتن پلاکاردهایی از دیگر نمایندگان خواستند که به این لایحه رأی منفی دهند.

علی لاریجانی که ریاست مجلس را بر عهده داشت، تذکر داد که چون نمایندگان به رأی‌گیری علنی رأی ندادند؛ رأی‌گیری مخفی خواهد بود. هنگام تذکر لاریجانی سید محمد جواد ابطحی متن لایحه CFT را پاره کرد و به سمت لاریجانی پرتاب کرد و با فریاد از دیگر نمایندگان خواست که رأی ندهند.

ابطحی علاوه بر لایحه، آئین نامه مجلس را هم پاره کرد.

در حال‌ حاضر نوبت شورای نگبهان است که این لایحه را بررسی و نظرش را به مجلس اعلام کند.

لایحه بحث بر انگیز CFT یکی از لوایح چهار گانه گروه اقدام ویژه‌ مالی (FATF) است که کمتر از ۱۰ روز به پایان مهلت FATF برای اجرای ایران به ۴۱ توصیه مدنظر جهت شفافیت مبادلات پولی و بانکی مانده است. اکنون ایران در لیست خاکستری FATF می‌باشد.

در حین صحبت‌های ظریف، ذوالنور این بار در کنار صندلی ظریف، وزیر امور خارجه حاضر شد و با صدای بلند انتقاد می‌کرد که جمعی از نمایندگان خواستار برقراری نظم و انضباط در مجلس شورای اسلامی شدند.

انتقاد تند قاضی پور از تصویب لایحه

نادر قاصی پور در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس بیان کرد: امروز روز سیاه مجلس شورای اسلامی بود. امروز برای مجلس روز مهمی بود و از ساعت شش صبح جلسه غیر علنی برای FATF تشکیل شد. مسئولین نظامی ضررهای خطرناک این لایحه را بیان کردند ولی دولتی‌ها بر عکس آنها صحبت کردند و اصرار بر تایید FATF کردند و نهایتا عهدنامه ننگینی مانند پاریس، گلستان و ترکمنچای دوم‌ در مجلس تصویب شد. ملت ۱۲۰ رای منفی داشت.

 

۷ شرط ایران برای الحاق به CFT


متن لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم که در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس تصویب شد به شرح زیر است:

ماده واحده – به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده می‌شود کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (مصوب ۱۳۷۸/۹/۱۸ برابر با ۹ دسامبر ۱۹۹۹ مجمع عمومی سازمان ملل) مشتمل بر یک مقدمه، ۲۸ ماده و یک پیوست با اعلام شروط زیر پذیرفته و سند زیربط را مطابق مقررات تبصره این ماده نزد امین اسناد توجیه کند. دولت موظف است به محض آگاهی نسبت به اعتراض احتمالی سایر اطراف متعاهد، گزارشی جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.

۱-دولت جمهوری اسلامی ایران به موجب جز الف بند ۲ ماده ۲ کنوانسیون، اعلام می‌نمایند که مفاد آن دسته از کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های مندرج در پیوست کنوانسیون که به عضویت آنها درنیامده است را به عنوان بخشی از کنوانسیون تلقی نمی‌کند و الزام آور شدن مفاد ماده ۲۳ در پاسخ به اصلاح فهرست موافقتنامه‌های منضم به کنوانسیون برای جمهوری اسلامی ایران منوط به رعایت اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی است.

۲- جمهوری اسلامی ایران با نظر به اصول و هنجارهای حقوق بین‌الملل تا حین پذیرش کنوانسیون از جمله کنوانسیون ۱۹۹۹ سازمان کنفرانس اسلامی و قطعنامه‌های مرتبط ملل متحد از جمله قطعنامه ۲۶۲۵ و ۱۵۱۴، تعریف عمل تروریستی را مشتمل بر مبارزات مشروع مردمی علیه از جمله توسعه استعماری و اشغال خارجی نمی‌داند و نسبت به اطراف متعاهدی که قلمرو عمل تروریستی را مستند به زیر بند ب بند یک ماده ۲ کنوانسیون مشتمل بر این مبارزات می‌دانند، تنها در حدود پیش گفته، متعهد می‌دانند و اعلام می‌دارد ماده ۶ کنوانسیون ارتباطی به این حق ندارد. این مبارزات فارغ از انگیزه آن مجاز و مشروع است که اعمال تروریستی به هر انگیزه‌ای ممنوع است.

۳- موضوع بند یک ماده ۲۴ کنوانسیون درخصوص جمهوری اسلامی منوط به رعایت اصل ۱۳۹ قانون اساسی است و بند ۲ ماده ۷ کنوانسیون و موضوع ماده ۱۷ کنوانسیون در چارچوب قوانین داخلی اعمال خواهد شد.

۴- صلاحیت مقرر در بند ۵ ماده ۹ کنوانسیون برای کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تنها در چارچوب اسناد حقوق بشردوستانه لازم الاجراست برای جمهوری اسلامی ایران پذیرفته می‌شود.

۵- مفاد کنوانسیون در موارد تعارض با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران لازم الرعایه نمی‌باشد.

۶- الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون به معنای شناسایی و برقراری ارتباط با رژیم‌ اشغالگر صهیونیستی نیست.

۷- دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای بند ۴ ماده ۱۱ کنوانسیون تنها صلاحیت کشور محل وقوع جرم را به منظور استرداد مجرمین محرض تلقی می‌کنند.

تبصره – دولت صرفا پس از خارج شدن جمهوری اسلامی ایران از لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) می‌تواند سند الحاق را نزد امین اسناد توزیع کند.

لایحه CFT در ۲۹ مرداد و ۳ مهر در کمیسیون امنیت ملی بررسی و تصویب شد. مجلس پیش از این در خردادماه بررسی این لایحه را به مدت دو ماه به تاخیر انداخته و امروز در نهایت لایحه CFT را تصویب کردند.

لایحه CFT یکی از لوایح چهارگانه گروه اقدام ویژه مالی است که کمتر از ۱۰ روز به پایان مهلت FATF برای عمل به ۴۱ توصیه باقی مانده است. اکنون ایران در لیست خاکستری این گروه قرار دارد.

در حال تکمیل ...

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
1
0
اگه تصویب بشه اینها چطوری رانتشونو دریافت کنند
نظرات شما