طرح خرید جریمه سربازی برای مشمولان غایب ۹۸ تمدید میشود؟ +جزئیات
طبق قوانین مشمولان غایبی که بیشتر از ۸ سال غیبت از خدمت سربازی دارند، میتوانند در طرح جریمه مشمولان غایب ثبتنام کنند.
رویداد۲۴ در سال ۱۳۰۴ قانون نظام اجباری که مشتمل بر ۳۶ ماده بود در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی تمام مردان بالای ۱۸ سال باید به سربازی بروند، مگر اینکه مشکل پزشکی خاصی داشته باشند. البته برخی افراد به دنبال راهی برای فرار از زیر بار خدمت سربازی هستند.
یکی از راههای انتخابی مشمولان برای فرار از سربازی، غیبت کردن است. طبق قوانین مشمولان غایبی که بیشتر از ۸ سال غیبت از خدمت سربازی دارند، میتوانند در طرح جریمه مشمولان غایب ثبتنام کنند.
یکی از راههای انتخابی مشمولان برای فرار از سربازی، غیبت کردن است. طبق قوانین مشمولان غایبی که بیشتر از ۸ سال غیبت از خدمت سربازی دارند، میتوانند در طرح جریمه مشمولان غایب ثبتنام کنند.
طرح خرید خدمت سربازی چیست؟
شروع این طرح بر میگردد به چند سال پیش، که اهداف مختلف این طرح باعث به اجرا درآمدن آن شد.
نخستین هدف از اجرای طرح جریمه مشمولان غایب، تعیین تکلیف این افراد و کاهش میزان آمار غیبت سربازان بود؛ طبق گفته سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح، آمار و اطلاعات نشان میدهد با وجود اینکه در سالهای اخیر تعداد موالید ذکور و به تبع آن مشمولان اعزامی کاهش یافته است، اما تعداد مشمولان غایب افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
همچنین به گفته رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح، این طرح نه تنها باعث افزایش غیبت سربازان شده، بلکه برای نیروهای مسلح و خانواده مشمولان نیز مشکلاتی ایجاد کرده است. همین مشکلات و عوامل دیگر موجب تصمیم به حذف این طرح از سوی نیروهای مسلح شد. اما با وجود مخالفتهایی که درباره این طرح مطرح میشود، حدود چند سالی است که طرح جریمه مشمولان غایب در لایحه بودجه قرار میگیرد و در نهایت در مجلس تصویب میشود.
ذکر این نکته در اینجا ضروری است که این طرح فقط تا پایان امسال برگزار میشود و مشمولان غایب با بیش از ۸ سال غیبت باید هر چه زودتر وضعیت خود را مشخص کنند و در نظر داشته باشند که با پرداخت مبلغ جریمه میتوانند کارت معافیت خود را دریافت کنند.
مشمولان غایب برای خرید خدمت سربازی چقدر باید هزینه کنند؟
طبق گفته سردار کریمی جانشین سازمان وظیفه عمومی ناجا، افراد متأهل از ۵ درصد و افراد دارای فرزند نیز به ازای هر فرزند از ۵ درصد تخفیف جریمه غیبت از سربازی برخوردار هستند.
همچنین برای اعمال تخفیف در مبالغ تعیین شده برای مشمولان غایب متاهل، ملاک محاسبه دارا بودن همسر دائم و فرزندان قانونی خواهند بود.
اما حتما مشمولان توجه داشته باشند که اگر ۸ سال غیبت ندارند، نباید برای رسیدن این عدد در سالهای آینده برنامه ریزی کنند، چون این طرح فعلا قابل تمدید نیست.
میزان جریمه مشمولان غائب برای صدور کارت معافیت نظام وظیفه بر اساس مدرک تحصیلی، طبق آن چیزی که در قانون بودجه اجرایی شده به این شکل است:
مشمولان زیر دیپلم ۱۰ میلیون تومان، دیپلم ۱۵ میلیون تومان، فوق دیپلم ۲۰ میلیون تومان، لیسانس ۲۵ میلیون تومان، فوق لیسانس ۳۰ میلیون تومان، دکترا عمومی علوم پزشکی ۳۵ میلیون تومان، دکترا تخصصی غیرعلوم غیرپزشکی ۴۰ میلیون تومان و پزشکان متخصص و بالاتر تا ۵۰ میلیون تومان باید برای خرید جریمه بپردازند.
توجه داشته باشید که به ازای هر سال غیبت مازاد بر هشت سال، ۱۰ درصد به مبالغ جریمه پایه اضافه و مدت غیبت بیش از ششماه، یکسال محسوب میشود.
در رابطه با نحوه هزینه کردن منابع ناشی از طرح جریمه مشمولان غایب باید یادآور شد که طبق قانون بودجه سالهای پیش، تمام درآمدهای حاصل از اعطای معافیتهای مشمولان، به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانهداری کل کشور واریز میشود و تا سقف ۱۵۰۰ میلیارد تومان به صورت مساوی به ردیفهای ذیربط تقویت بنیه دفاعی نیروهای مسلح مطابق موافقتنامه متبادله با سازمان بـرنامه و بودجه کشور اختصاص مییابد.
مخالفت با پیشنهاد یک نماینده مجلس برای تمدید طرح جریمه مشمولان غایب در سال ۹۸
در چند روز اخیر، طرح جریمه مشمولان غایب مورد بحث و نقد قرار گرفت و سید حسین نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از احتمال تمدید طرح جریمه مشمولان غایب در سال ۹۸ خبر داد و گفت: در صورتی که طرح خرید خدمت سربازی در بودجه ۹۸ آورده نشود، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس موضوع را پیگیری و تمدید مجدد آن را به ستاد کل نیروهای مسلح پیشنهاد خواهند کرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفته است که انتظار داریم طرح خرید خدمت سربازی به مشمولان غائب در بودجه امسال هم مانند سال گذشته دیده شود.
به گفته این نماینده، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ستادکل نیروهای مسلح درخواست میکند طرح خرید خدمت سربازی را در بودجه سال آینده آورده شود، چرا که بسیاری از افراد به دلایل مختلف نتوانستند از این طرح استفاده کنند و اگر طرح تمدید شود هم به نفع نیروهای مسلح و هم به نفع مردم خواهد بود.
همچنین نقوی حسینی در این گفتگو خاطر نشان کرده است که متاسفانه تاکنون جدول بودجه را مشاهده نکردهام، اما در صورتی که در بودجه سال ۹۸ به آن اشاره نشده باشد، در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بررسی خواهد شد.
این در حالی است که رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح از موفق نبودن ستادکل با اجرای مجدد خرید خدمت سربازی خبر داده است.
سردار موسی کمالی رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به خبری مبنی بر پیگیری و تمدید مجدد طرح خرید خدمت سربازی در سال ۹۸ اظهار کرد: ما قبلا رسما از دولت خواستیم به خاطر معایب و آثار منفی این طرح را حذف کند، چراکه این طرح باعث تشویق و ترغیب مشمولان به غیبت بیرویه سربازی میشود و دولت نیز آن را در لایحه پیش بینی نکرده است.
وی با اشاره به حذف طرح از لایحه بودجه بیان کرد: ما به هیچ وجه با طرح مجدد آن موافق نیستیم و از نمایندگان مجلس نیز خواستهایم که به هیچ وجه آن را طرح نکنند، چون به مصیبتی برای خانوادهها تبدیل شده است.
روش خرید خدمت سربازی برای مشمولان دارای ۸ سال غیبت
پیش ثبت نام جریمه مشمولان غایب توسط دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) سراسر کشور صورت میگیرد و سپس تطبیق مدارک ارائه شده با ضوابط، ابلاغیهها و دستورالعملهای صادره توسط وظیفه عمومی مستقر در شهرستانها از طریق ارسال پروندههای آنان به معاونت وظیفه عمومی استان صورت میگیرد.
مرحله بعدی، ارسال پیامک واریز وجه جریمه به مشمولان است که این طرح با سامانه پیامکی به شماره ۱۱۰۰ از طریق سازمان وظیفه عمومی ناجا صورت میپذیرد.
مشمولان متقاضی پس از دریافت پیامک سازمان وظیفه عمومی میبایست ظرف مدت پنج روز به همان دفتر پلیس +۱۰ که درخواست آنها در آن ثبت شده، مراجعه و میزان مبلغ مشخص شده، شماره حساب، بانک و شناسه واریزی مورد نظر و همچنین فرم تعهد نامه محضری را دریافت نماید.
مرحله بعدی ارائه مدارک تکمیل شده از قبیل: تعهدنامه محضری مبنی بر صحت مدرک تحصیلی و فیش واریزی ظرف مدت ۱۰ روز به همان دفتر پلیس +۱۰ و ثبت در سامانه وظیفه عمومی است. بعد از آن ثبت مدارک تکمیل شده متقاضیان در مهلت مقرر در سامانه وظیفه عمومی و ارسال این سوابق از طریق همان دفتر پلیس +۱۰ به وظیفه عمومی محل سکونت صورت میگیرد.
پس از آن، بررسی و تایید مدارک ارسال شده توسط حوزه وظیفه عمومی محل سکونت و ارجاع پرونده به معاونت وظیفه عمومی استان جهت تایید نهایی صورت میگیرد. سپس معرفی به صدور کارت معافیت در مورد پروندههای متقاضیان دارای تاییدیه واریز در سامانه انجام میشود.
در مرحله آخر صدور کارت هوشمند معافیت از خدمت وظیفه عمومی و ارسال آن به نشانی متقاضیان صورت خواهد گرفت.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط