ائتلاف ابوظبی و ریاض علیه تهران به کجا رسید؟
رویداد۲۴در همین رابطه، تحلیلگران به الجزیره میگویند شیخ نشینهای الفجیره، الشارجه و دبی، روابط و منافع مستحکمی با تهران دارند و این امارتها از سیاست ابوظبی در قبال ایران راضی نیستند.
ایشان ضمن اشاره به اختلافات عمیق بین ابوظبی و ریاض، وجود انسجام و هماهنگی که این دو سعی در نشان دادن آن دارند را نفی نموده و تاکید کردند که اختلافات قوی بین این دو در مورد یمن وجود دارد و هر یک از دولتهای امارات و عربستان از گروههایی حمایت میکنند که اختلافات شدیدی با یکدیگر دارند؛ همانطور که ابوظبی از بازگشایی سفارت خود در دمشق صحبت کرده و در مقابل، عربستان موضع مخالفی در مورد استمرار نظام حاکم در سوریه دارند.
بازی روی دو طناب
از سوی دیگر، عمر عیاصره، نویسنده و تحلیلگر سیاسی بعید نمیداند که امارات متحده عربی پیامهای دوستانهای را به ایران فرستاده باشد، که با مواضع عداوت آمیز علنی آن علیه ایران مغایرت دارد.
عیاصره تاکید میکند که شیخ نشین ابوظبی بر این اظهار دوستیهای دیگر شیخ نشینها با تهران نظارت داشته و از آن آگاه است و تنها به دلیل نگرانی که از برانگیخته شدن خشم ریاض دارد، این دوستی را علنی نمیکند، بویژه بعد از آنکه روشن شد سرنوشت ناتو عربی با شکست مواجه شده و با مخالفت قطر و عمان و تردید اردن و کویت برای پیوستن به آن، موفقیتی نخواهد داشت.
عیاصره حاکمان ابوظبی را در تعامل با حاکمان فعلی ریاض زیرک و باهوش توصیف کرده و گفت: سعودیها میدانند چه چیزی را «نمی خواهند»، اما اماراتی میدانند که چه «می خواهند».
وی تاکید کرد که ائتلاف عربستان و امارات در حال مبارزه با مرگ است و روند فروپاشی خود را اغاز کرده است؛ بویژه در زمان حاضر که سعودیها مطمئن شده اند که امارات در حال بازی در باغ پشتی اش است و روی هر دو بند ایران و عربستان بازی میکند!
در مقابل، علی ناصرالدین، دیگر تحلیلگر الجزیره معتقد است که پیش از بیان توضیحی از سوی امارات در مورد صحبتهای علی شمخانی، نمیتوان در مورد این مساله حکم صادر کرد. علاوه بر آنکه ممکن است مسئولان ایرانی اینگونه اظهار نظرها را با هدف ایجاد اختلاف بین عربستان و امارات مطرح کرده باشند.
ناصرالدین با اینکه منکر وجود اختلافاتی بین ریاض و ابوظبی نشد، بر وجود توافق و انسجام بین این دو، در خصوص مسائل کلی تاکید کرد