جزئیات هفته بزرگداشت تئاتر اعلام شد/ هر روز به نام یک هنرمند
رویداد۲۴ نشست رسانهای شانزدهمین دوره جشنهای خانه تئاتر (هفته بزرگداشت تئاتر) امروز دوشنبه دوم اردیبهشت در ساختمان جدید خانه تئاتر برگزار شد. در این نشست محمودرضا رحیمی به عنوان دبیر هفته تئاتر، احسان حاجی پور معاون اجرایی جشن، بهزاد مرتضوی مدیر روابط عمومی خانه تئاتر و رضا آقابابایی نماینده برنامه ریزی و فناوری اطلاعات بانک گردشگری حضور داشتند.
در ابتدای نشست محمودرضا رحیمی درباره چگونگی شکل گیری این بزرگداشت بیان کرد: امسال شانزدهمین دوره جشنهای خانه تئاتر از هفتم تا پانزدهم اردیبهشت ماه برگزار میشود. در این جشن هر روز مزین به نام یکی از اساتید تئاتر ایران همچون عباس جوانمرد، بهرام بیضایی، ژاله علو، ایرج راد و … خواهد بود.
وی ادامه داد: امسال تلاش کردیم مطابق با اهداف خانه تئاتر این مراسم را برگزار کنیم. خانه تئاتر ۱۵ کانون دارد که به زودی سه کانون دیگر هم به جمع آنها افزوده خواهد شد. امسال کانون کارگردانان برنامه جالبی برای معرفی کارگردانان دهه ۶۰ به بالا در تماشاخانه سپند و انتظامی برگزار خواهد کرد.
رحیمی در ادامه به معرفی برنامههای کانونهای مختلف خانه تئاتر در این جشن پرداخت و یادآور شد: به عنوان نمونه انجمن ماسک و گریم در هر روز به ارائه یک نوع گریم از کلاسیک تا مدرن میپردازد و انجمن نمایشگران خیابانی مثل هر سال روی تضادهای اجتماعی مانور میدهد. نمایشگاه پوستر نیز به همت ابراهیم حقیقی برگزار خواهد شد که شامل ۶۰ پوستر است. انجمن عکاسان نیز سه ورکشاپ تخصصی برگزار میکند که در مجموع ۹ ساعت خواهد بود.
وی متذکر شد: امسال چراغ برگزاری جشنواره را بانک گردشگری روشن کرده است و حمایت اصلی را مدیون آنها هستیم. در این دوره ۸ گروه زنده رادیویی داریم که مقرشان در خانه تئاتر است و علاوه بر حضور در فضای مجازی از کمک اینفلوئنسرها که خاستگاه بسیاری از آنها تئاتر بوده است، استفاده میکنیم.
دبیر شانزدهمین دوره جشن هفته بزرگداشت تئاتر با اشاره به کمک هنرمندان و مردم به خانه تئاتر برای کمک به سیل زدگان، از برپایی یک «تئاتر پیمایی» با نمادهای سمبلیک تئاتر به سمت خانه هنرمندان در روز افتتاحیه این جشن خبر داد.
در ادامه آقابابایی نماینده بانک گردشگردی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی این بانک بیان کرد: امیدواریم راهی را که ما در پیش گرفتیم توسط دیگر فعالان اقتصادی هم دنبال شود چون تئاتر جایی است که برآیند همه هنرها و فرهنگ و ادبیات کشور است و کمک به این حوزه میتواند در رشد و توسعه تئاتر مثمرثمر باشد.
احسان حاجی پور معاون اجرایی جشن نیز در سخنانی متذکر شد: ما در یک طبقه بندی کلی ۲ فضای بیرونی و درونی در مکانهایی که در اختیارمان قرار گرفته، داریم. این جشن در مجموعه خانه هنرمندان، خانه تئاتر، تئاتر شهر، تماشاخانه سنگلج و تماشاخانه سپند برگزار میشود و اختتامیه جشن را هم پانزدهم اردیبهشت در برج میلاد برگزار خواهیم کرد. همچنین قدردانی از ۳۰ هنرمند پیشکسوت را که با همراهی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت برگزار میشود، خواهیم داشت که در کنار هنرمندان سایر کانونها مورد تجلیل قرار میگیرند.
رحیمی تصریح کرد: ما افتخار داریم که این مراسم همزمان با جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزار میشود و از همین رو ۲ اجرای بین المللی جشنواره در سالن عباس جوانمرد و سه اجرای ایرانی هم در سالن انتظامی برگزار میشود. حدود ۸۰۰ هنرمند شرکت کننده و ۱۵۰ برنامه مختلف را در این دوره از جشن خواهیم داشت.
حاجی پور درباره مراسم «تئاتر پیمایی» توضیح داد: در این مراسم نمادین از سه نقطه شهر راهپیمایی خواهیم داشت که نمادی نیز توسط هنرمندان حمل میشود که در نهایت قرار است به نماد مدالیوم تئاتر تبدیل شود. همچنین نمایشهایی که در تماشاخانه سنگلج در طول این مدت به صحنه میروند به صورت رایگان به عموم علاقه مندان تئاتر ارائه خواهد شد.
مرتضوی یادآور شد: امسال ۲ مهمان خارجی خواهیم داشت. ادل لاراکی معاون سندیکای سراسری آلمان به همراه آقای بهبودی که ایرانی هستند ولی عضو سندیکای بازیگران تئاتر است در جشن حضور مییابند و در این جشن یک برنامه آموزشی خواهند داشت که بسیار جذاب است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تأمین هزینههای مراسم توسط بانک گردشگردی توضیح داد: امسال تاحدودی خیالمان راحت است که میتوانیم جشن را گستردهتر و باشکوهتر برگزار کنیم. البته برگزاری مراسم اختتامیه در برج میلاد با مشارکت شهرداری صورت گرفته است ولی با حضور بانک گردشگردی دیگر ما نگران نبودیم از بودجه اندکی که داریم بخواهیم استفاده کنیم.
آقابابایی نیز در این زمینه بیان کرد: قطعاً پیشنهادی که شده با توافق طرفین صورت گرفته است و خوشحالیم که توانستیم قدم مثبتی در راستای حمایت از تئاتر انجام دهیم اما اینکه آیا ما توانستیم با این حمایت اهمیت و ارزش تئاتر را ببینیم، مشخص نیست و باید دید چقدر موفق بودیم.
رحیمی در این راستا گفت: متأسفانه رسانهها نسبت به حرکتهای مردمی حساس هستند اما در مورد بودجههای دولتی کمتر سوال میپرسند. امیدوارم به این مساله هم پرداخته شود که چرا بودجه اختصاص یافته به تئاتر آنقدر اندک است. کمکهای بانک گردشگری به بچههای تئاتر خیابانی و دیگر گروهها پرداخت شده است. همچنین با این حمایتها کتاب منتشر کرده ایم و قرار است عکسها و پوسترها و نیازهای انجمنهایمان را در قالب یک کتاب منتشر کنیم. این بانک اولین بار است که قدمی در حوزه تئاتر برمی دارد که از آنها بسیار ممنونم.
وی در پایان صحبتهایش درباره برگزاری مراسم اختتامیه در برج میلاد گفت: برگزاری مراسم در برج میلاد به معنای رفتن به یک مکان فاخر نیست بلکه به این دلیل بوده است که ما روی حضور ۲۰۰۰ نفر از اهالی تئاتر حساب کردیم. برنامههای مختلفی در این مراسم خواهیم داشت که تکریم ۷ دبیر پیشین جشن جزو آنها خواهد بود. امیدوارم بتوانیم شاهد حضور گسترده اهالی تئاتر در این مراسم که قرار است به کارگردانی حمیدرضا نعیمی برگزار شود، باشیم.