تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۲۷ تير ۱۳۹۸
ظریف:

در حال حاضر یک جنگ جریان دارد و آن هم جنگ اقتصادی است

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، حضور نیرو‌های خارجی در خلیج فارس را برهم زننده ثبات و امنیت منطقه دانست و در هشدار به هرگونه جنگ احتمالی گفت: ما آغازگر جنگ نبوده و نخواهیم بود، اما اگر کسی جنگ با ایران را آغاز کند، پایان دهنده آن نخواهد بود.
در حال حاضر یک جنگ جریان دارد و آن هم جنگ اقتصادی است
رویداد ۲۴ محمد جواد ظریف روز چهارشنبه در گفت: وگو با شبکه خبری سی ان ان که بخشی از آن منتشر شد، درباره سرنگونی پهپاد آمریکایی افزود: ما از قلمرو خود دفاع می‌کنیم، پهپاد آمریکایی به قلمرو و حریم هوایی ایران وارد شد و مورد هدف قرار گرفت چرا که حتی بدون ورود به حریم هوایی ایران هم می‌توانست از تمام قلمرو ما جاسوسی کند.

وی ادامه داد: ورود این پهپاد به حریم هوایی ایران، نه تنها تمامیت ارضی بلکه امنیت ملی ما مورد تهدید قرار گرفت. ما تحمل نخواهیم کرد خارجی‌ها از ۶ هزار مایل آن سوتر به این منطقه بیایند و حاکمیت و ثبات ملی ما را تهدید کنند.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به اینکه آیا جنگ بین ایران و آمریکا می‌تواند درگیرد، گفت: من می‌توانم بگویم که ما هرگز آغازگر جنگ نخواهیم بود. ما هرگز جنگی را آغاز نکرده‌ایم و آغاز نخواهیم کرد، اما از خود دفاع خواهیم کرد.

ظریف تصریح کرد: هرکسی که جنگ با ایران را آغاز کند، پایان بخش آن نخواهد بود.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره ناپدید شدن یک کشتی در نزدیکی‌های جزیره قشم، هم گفت: من درباره این موضوع گزارشی دریافت نکرده‌ام، اما در خبر‌ها خوانده‌ام که به کمک نیاز داشت و به آن کمک شده است.

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا ایران به دنبال افزایش تنش در خلیج فارس است، اظهار کرد: ما در خلیج فارس هستیم، ما بیش از یکهزار و ۵۰۰ مایل خط ساحلی در خلیج فارس داریم. ما کنترل تنگه هرمز را در اختیار داریم. این آب، خط زندگی ما است.

وی افزود: از این رو، امنیت آن بزرگترین اهمیت را برای ایران دارد. در طول تاریخ، ایران امنیت این آب را تأمین کرده است، آمریکا مداخله می‌کند تا این آب‌ها را برای ایران ناامن سازد. شما نمی‌توانید این آب‌ها را برای یک کشور ناامن و برای دیگران ایمن سازید.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره احتمال وقوع درگیری تصادفی هم گفت: اگر در یک محدوده آبی کوچک همچون خلیج فارس، تعداد زیادی کشتی‌های خارجی حضور داشته باشند، تصادف رخ خواهند داد. آیا به یاد می‌آورید در سال ۱۹۸۸ یک ناو آمریکایی، هواپیمای مسافربری ایران را سرنگون کرد و ۲۹۰ مسافر آن را کشت؟

ظریف خاطرنشان کرد: رویداد تصادفی می‌تواند در این شرایط، فاجعه بار باشد. از این رو لازم است همه درباره جلوگیری از جنگ همکاری کنند.

وی با بیان اینکه "اما در حال حاضر یک جنگ جریان دارد و آن هم جنگ اقتصادی است"، تاکید کرد: جنگ اقتصادی علیه ایران شهروندان عادی را هدف گرفته است. ترامپ گفته است که او خواستار جنگ نظامی با ایران نیست، اما در یک جنگ اقتصادی قرار دارد.

رئیس دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: جنگ اقتصادی چیزی نیست که به آن افتخار کنند چرا که در جنگ نظامی، غیرنظامیان آسیب جانبی خواهند دید، اما در یک جنگ اقتصادی، شهروندان هدف اولیه هستند.

ظریف در پاسخ به اینکه چرا ایران با تعقیب نفتکش‌ها یا سرنگونی پهپاد به دنبال تنش است، گفت: آخرین چیزی که شنیدم این بود کسانی که نفتکش را در جبل الطارق توقیف کردند، انگلیسی بودند. کسانی که نفتکش حامل نفت ایران را برخلاف تمام قوانین بین المللی توقیف کردند.

نفتکش "گریس -۱" در ۱۳ تیرماه امسال به بهانه حمل نفت برای سوریه از سوی دولت محلی جبل الطارق تحت حاکمیت انگلیس با مشارکت نیرو‌های دریایی بریتانیا توقیف شد و همچنان در توقیف به سر می‌برد.
منبع: ایرنا
خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
نظرات شما