سید فتاح کبیری چهره مرموز خوی کیست؟/ فعالیتهای عجیب اقتصادی برادر تقی کبیری +اسناد
رویداد۲۴ هفته گذشته ماجرای سرقت از منزل تقی کبیری، نماینده خوی در مجلس سوژه افکار عمومی شد. حالا دیگر آن جو اولیه وجود ندارد و میتوان با خیال راحتتر به بررسی حاشیه پیش آمده درباره این نماینده مجلس پرداخت. یکی از سوالهایی که درباره کبیری مطرح شد، این بود که این حجم پول نقد و طلا از کجا به خانه او راه پیدا کرده است. خود او قویا داشتن طلا و دلار در خانهاش را تکذیب کرد و در تذکری که در صحن علنی مجلس گفت برایش دروغ پردازی کردهاند و فقط مدارک و اسناد از منزلش به سرقت رفته است. البته در بیانیه دفتر سید تقی کبیری، تکذبیه متفاوت بود و سرقت طلا و وجه نقد تایید شد اما اشارهای به اینکه میزان اموال مسروقه چقدر بود، نشد.
به نام برادر!/ سید فتاح کبیری کیست؟
حاشیههای موجود باعث شد با آرام شدن فضا، موضوع را پیگیری کنیم و به سابقه بیشتری از سید تقی کبیری برسیم. رویداد۲۴ در بررسی پیشینه این نماینده مجلس، اطلاعات جالبی درباره شرکتهای مالی و فعالیتهای اقتصادی برادر او سید فتاح کبیری به دست آورده که خواندن آن خالی از لطف نیست.
بررسیها نشان میداد اهالی خوی بیشتر از سید تقی کبیری، برادر او را میشناسند؛ سید فتاح کبیری سالها عضو شورای شهر خوی بوده است و سال ۹۲ نیز با تشکیل ائتلاف آبادگران خوی، برنده انتخابات شورای شهر شد و بار دیگر در صندلی ریاست این شورا قرار گرفت. او در دوره اخیر وی ترجیح داد وارد شورای شهر نشود و در مسئولیت مدیرعاملی آرامگاه شمس تبریزی به مردم خدمت کند.
فعالیتهای سید فتاح کبیری فقط در سیاست نیست. او در خیریه عترت بوتراب خوی مدیر ارشد است و مدیر عامل آرامگاه شمس هم هست. بنا بر آنچه در روزنامه رسمی آمده سرمایه خیریه عترت بوتراب خوی در سال ۹۲ حدود یک میلیارد تومان بوده است. در این شرکتها فرصت همکاری و سرمایه گذاری با مقامات دیگر نیز فراهم شده است. رئیس هیات امنای این خیریه سید رضی موسوی شکوری امام جمعه شهرستان خوی است. سید توکل کریمیان مدیر کل اسبق بنیاد شهید استان فارس از دیگر چهرههای این خیریه است که او نیز در انتخابات مجلس دهم نامزد ورود به انتخابات شد.
مهمترین شرکتی که سید فتاح کبیری در آن حضور دارد، شرکت الیاف کالوئن ارس است. جایی که کبیری با سید ناصر محمد سیدی شریک است. ناصر محمد سیدی البته به هیات مدیره خیریه بوتراب هم اضافه شده است و شهرت او به خاطر آن است که در لیست تحریمهای ایالات متحده آمریکا قرار گرفته است. او البته در شرکت دیگری به نام شبکه ملی خیریههای حامی ایتام هم حضور دارد که حاصل همکاری ۱۷ خیریه از سراسر کشور است. خواهر او نیز در بسیاری از این شرکتها با برادر همکار بوده است.
نام سیدی یکبار دیگر در سال بعد از آن مطرح شد. البته این بار به صورت افشاگری در دادگاه! آبان ۹۴ بابک زنجانی در دادگاه گفت: «از کل بارهای ارسالی فقط ۲ بارنامه به من دادید که من امضا کردم و این دو بارنامه مربوط به کسی بود که به خواسته شما به شرکت العقیلی دادم و شرکت HK چهل میلیون دلار از العقیلی دریافت کرد و ۱۰۰ میلیون دلار طلبکار ماندند. در اصل العقیلی همان م-س معروف و آقای سیدی است که وزارت نفت از آن ۵ میلیارد مطالبه دارد و میگویند جای آن امن است. پس این ۱۰۰ میلیارد را هم به آن ۵ میلیارد اضافه کنید که جایش امن است.»
پس از آن نام العقیلی یا آنگونه که بابک زنجانی گفته «سیدی واقعی!» باز هم خبرساز شد. ریسک نیوز نوشته بود «شرکت بین الملی زرین تجارت پرشیا به مدیریت نصرت الله طاهری و حدود ده شرکت زیر مجموعه آن، در کشورهای امارات، ترکیه، قراقستان و ... ثبت شده است. یکی از این شرکتها در دبی با مشارکت محمد سعید العقیلی تاجر معروف عرب و بدهکار بزرگ شبکه بانکی و قاچاقچی نامدار شبکه توزیع سیگار و ناصر سیدی صاحب امتیاز و سهامدار اصلی صرافی گارانتی و دلال محمولات نفتی و مرتبط مستقیم شبکه حمل و نقل نفتی (کشتیرانی) و میرعلی یاری فعالیت میکند. این افراد از همکاران و یاران حمید پورمحمدی و رحیم مشایی بوده و با سرمایه و امتیاز شرکت سرمایه گذاری امید وابسته به بانک سپه و ضمانت نامههای پانصد میلیارد تومانی اقدام به معاملاتی حیرت آور کردهاند.»
سایت تابناک در خبری درباره وی مینویسد «محمد سعید العقیلی که افتخار خود را نداشتن شناسنامه ایرانی میداند و در کشور امارات زندگی میکند با استفاده از برخی رانتها با تعدادی از مسئولان خاطی و شرکای آلوده آنها در محیطهای دولتی و غیر دولتی توانست از طریق قاچاق سیگار رقمهای هنگفتی را به جیب بزند، اما پس از ریاست جمهوری احمدی نژاد و با پیگیریهای وزارت اطلاعات، شبکه قاچاق وی کشف و تنها در یک مورد شرکت پخش عظیم به عنوان یکی از دهها شرکت وابسته به العقیلی، به دلیل عرضه خارج از شبکه ۶۳۰۵ کارتن سیگار به پرداخت ۹۳۵۷۸۴۴۰۰۰۰ ریال جریمه نقدی محکوم شد و از این زمان بسیاری از تلاشها از سوی برخی افراد خاص برای بخشش این جریمه نقدی آغاز شد که به سرانجامی نرسید. پس از افشاگری احمدی نژاد و جلوگیری از نهایی شدن معامله خرید بانک پارسیان توسط العقیلی، وی ناچار به فرار از کشور شد، هر چند مجموعه شرکتهای وی به قعالیتهای مالی خود در ایران ادامه دادند و حتی شرکت دخانیات قشم متعلق به مافیای العقیلی بدون پرداخت کامل جریمه به فعالیت خود ادامه میدهد.»
این سایت در قسمت دیگری از این گزارش مینویسد «پس از برکناری سید محمود ابطحی از مدیر عاملی دخانیات (در دیدار ملک زاده با العقیلی وی از عدم همکاری و ناهماهنگی شرکت دخانیات با وی گلهمند است که ملک زاده خبر برکناری ابطحی را به او اعلام میکند) حسین طلا مدیر عامل شرکت دخانیات سال گذشته (۲۱ مهرماه سال ۸۹) با حضور در جزیره قشم و بازدید از شرکت دخانیات قشم، به فعالیتهای العقیلی رسمیت بخشید و نام شرکت دخانیات قشم به عنوان همکار بر روی سایت اصلی شرکت دخانیات قرار گرفت.» البته با درگذشت ناگهانی ابطحی، پیگیری این گزارشها نیز متوقف شد!
تغییر نام اعضا در شرکت الیاف کالوئن ارس
بررسی رویداد۲۴ نشان میدهد در آخرین تغییرات شرکت الیاف کالوئن ارس که سید فتاح کبیری برادر سید تقی کبیری در آن حضور دارد، نام فردی به نام ناصر صدریان دیده میشود که شماره ملی او با شماره ملی سید ناصر محمد سیدی یکی است و یک شماره ملی با دو نام متفاوت در سامانه ثبت شرکتهای قوه قضاییه درج شده است. این یعنی یا ایرادی به سهو در سامانه ثبت اتفاق افتاده است که با توجه به الکترونیکی بودن سامانه این فرض کمی بعید به نظر میرسد. یا آنکه بعید نیست هانیه و ناصر محمد سیدی بعد از تحریمهای آمریکا و دادگاه بابک زنجانی، تغییراتی در اسامی خود ایجاد کرده باشند!
به موارد فوق باید همکاری و مشارکت در کلاهبرداری در جریان فروش خودروهای ام جی از طریق شرکت صنعت خودرو آذربایجان(آذویکو) را هم افزود. لطفا بررسی و اطلاع رسانی بفرمایید